«Καμία γυναίκα δεν πρέπει να νοιώθει μόνη και δεν θα πρέπει να την αφήνουμε μόνη»

0
539

Φωταγωγήθηκε πορτοκαλί ο Ξενώνας της Ένωσης Κυριών Δράμας στο πλαίσιο της ημέρας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών


Η Ένωση Κυριών Δράμας σε συνεργασία με την Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Δήμου Δράμας, το Κέντρο Κοινότητας Δράμας και το Σωματείο Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Δράμας, πραγματοποιήσαν την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.
Στις 10:00 το πρωί πραγματοποιήθηκε “Δράση Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για την παιδική κακοποίηση” στην αίθουσα Τέχνης “Γεώργιος Παρασίδης” του παλιού δημαρχείου Δράμας με κεντρική εισηγήτρια την Ψυχολόγο Α.Π.Θ., ΜΑ, ψυχοθεραπεία του Κέντρου Κοινότητας κ. Ματίνα Γαβριήλογλου.
Στις 12:00 έγινε η επίσημη παρουσίαση του Graffiti «Ο δικός σου άνθρωπος Ά-δικος», επί των οδών Βενιζέλου & Πατριάρχου Μελετίου με θέμα την Κακοποίηση των Γυναικών και αποτυπώθηκαν σε βιβλίο/ημερολόγιο τα μηνύματα-σκέψεις των επισκεπτών. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με μουσική και υπήρξε και Catering.
Ακολούθησε στις 18:00 έκθεση φωτογραφίας με θέμα την κακοποίηση των γυναικών και φωταγώγηση με πορτοκαλί χρώμα το κτήριο της Ένωσης Κυριών Δράμας ενώ την βραδιά πλαισίωσε με μουσική το σχήμα Nameless Band.
Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας η πρόεδρος της Ένωσης Κυριών Δράμας κα Αλίκη Τσιαμούρα είπε ότι ο ξενώνας φωτίστηκε με πορτοκαλί χρώμα και προσκλήθηκε να παίξει μουσική ένα σχήμα από μαθητές του λυκείου βοηθώντας τους επισκέπτες να μπουν στο κλίμα της ημέρας που ήταν αφιερωμένη στην κακοποίηση των γυναικών. Η κα Τσιαμούρα απηύθυνε παράλληλα έκκληση σε όλες τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα να μην διστάσουν και να αποφασίσουν να φύγουν διότι δεν υπάρχει καμία σωτηρία αν ο σύντροφος είναι βίαιος και κακοποιεί τη γυναίκα με οποιονδήποτε τρόπο. Όπως είπε επίσης: «Είμαστε εδώ ως Ένωση Κυριών. Είναι γνωστό ότι η Ένωση είναι η πρώτη στην Ελλάδα που έκανε ξενώνα προκειμένου να φιλοξενήσει ανύπαντρες και κακοποιημένες γυναίκες. Υπάρχει άλλωστε και η τηλεφωνική γραμμή 25210–58888. Επίσης θέλω να πως ότι αυτή την περίοδο δουλεύουμε ένα πρόγραμμα με τίτλο «Ώρα να μιλήσεις» και είμαστε επίσης οι πρώτοι στην Ελλάδα που αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με το θύτη».
H κα Μαρία Γαλανοπούλου υπεύθυνη του έργου «Ώρα να μιλήσεις» που υλοποιεί η Ένωση Κυριών Δράμας, δήλωσε στα «Χ»: «Είμαστε πολύ συγκινημένες που είμαστε εδώ σήμερα 25 Νοεμβρίου, τη διεθνή ημέρα κατά της εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών. Μια ημέρα που είναι σημαντικό να τιμούμε όλες τις γυναίκες που δολοφονήθηκαν και χάθηκαν αλλά και να δώσουμε βήμα στις υπόλοιπες γυναίκες και τις κάνουμε έκκληση να έρθουν στην Ένωση Κυριών Δράμας και να βρουν μια αγκαλιά. Το έργο «Ώρα να μιλήσεις» υλοποιείται από την Ένωση Κυριών Δράμας και η σπουδαιότητά του είναι ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα ασχολήθηκε με το άτομο που έχει κακοποιητική συμπεριφορά. Πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας στο άτομο που ασκεί βία ακριβώς για να μπορέσουμε το πρόβλημα της έμφυλης βίας και των γυναικοκτονιών…».
Η κα Μαρία Ζαχοπούλου εκπρόσωπος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Δήμου Δράμας και πρόεδρος του Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Δράμας, σημείωσε στα «Χ» ότι: «Tο σπίτι Ανοικτής Φιλοξενίας έχει φωταγωγηθεί πορτοκαλί. Το χρώμα το οποίο έχει καθιερωθεί να θυμίζει το πρόβλημα της έμφυλης βίας και την ανάγκη εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών παγκοσμίως. Με την έκθεση φωτογραφίας με γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί περνά για ακόμη μια φορά το μήνυμα σε όλους τους κατοίκους της πόλης μας ότι η έμφυλη βία σαφώς υπάρχει και η εξάλειψή της είναι ένας πολύ μακρύς και δύσκολος δρόμος. Όμως είμαστε όλοι εδώ, οι φορείς οι δομές, η ΕΛΑΣ την οποία εκπροσωπώ ως πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων για να βοηθήσουμε κάθε γυναίκα που μας χρειάζεται ώστε να πάψει ο φόβος, ο δισταγμός και οι μάταιες ελπίδες. Καμία γυναίκα δεν πρέπει να νοιώθει μόνη και δεν θα πρέπει να την αφήνουμε μόνη».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ