Καμπανάκι για την παθολογική

0
2479

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΦΑΣΗ ΤΩΝ 52 ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Oι προσωρινοί πίνακες κατάταξης επιλογής των υποψηφίων για τις θέσεις των ΥΕ Καθαριστών/στριών, ΔΕ Μαγείρων, ΥΕ Εστίασης (Τραπεζοκόμων-Σερβιτόρων) και 3 από 4 ΔΕ Προσωπικού Φύλαξης εγκρίθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Δράμας.

Οι αποφάσεις του ΔΣ αφορούν την διαδικασία πρόσληψης 52 υπαλλήλων, μέσω της προκήρυξης του ΑΣΕΠ, για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών περιστάσεων για τις ανάγκες καθαριότητας, σίτισης, εστίασης και φύλαξης του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας.
Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε, η σύναψη συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου με τα επιλεγέντα τριάντα τρία άτομα προσωπικού ΥΕ Καθαριότητας, δύο άτομα ΔΕ Μαγείρων, επτά άτομα Προσωπικού ΔΕ Φύλαξης και δέκα άτομα προσωπικού ΥΕ Εστίασης (Τραπεζοκόμων-Σερβιτόρων) από τους προσωρινούς Πίνακες Κατάταξης, για τις ανάγκες καθαριότητας από 01/01/2019 έως και 31/12/2020, για ανάγκες σίτισης, εστίασης (τραπεζοκόμοι-σερβιτόροι) και φύλαξης από την υπογραφή της σύμβασης έως και είκοσι τέσσερις μήνες.
Οι προσληφθέντες που θα εργασθούν για διάστημα μέχρι 24 μήνες έρχονται να καλύψουν αρκετά κενά σε προσωπικό του Νοσοκομείου Δράμας. Όπως είναι γνωστό πέρα απο τις προσπάθειες που γίνονται να καλυφθούν τα κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ελλείψεις υπάρχουν και σε υποστηρικτικό προσωπικό, κάτι που είχε διαπιστώσει από κοντά και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μ. Γιαννάκος κατά την τελευταία επίσκεψή του Δράμα, επισημαίνοντας μάλιστα τότε το συγκεκριμένο πρόβλημα σε δηλώσεις του στα ΧΡΟΝΙΚΑ.
Όπως είχε τονίσει μάλιστα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ για το ίδιο θέμα το οποίο συνδέεται άμεσα με την υποχρηματοδότηση της υγείας στα χρόνια της κρίσης, στην υπόλοιπη Ευρώπη οι κυβερνήσεις δέχονται δριμεία κριτική για τις μικρές δαπάνες στον χώρο της Υγείας και εκεί βέβαια το ποσοστό του ΑΕΠ που προορίζεται για την Υγεία είναι διπλάσιο. Στο Νοσοκομείο της Δράμας εξυπηρετούνται πάνω από 110.000 πολίτες που δεν προέρχονται μόνο από τον Νομό Δράμας. Ως εκ τούτου ένα Νοσοκομείο που έχει και κτιριακά προβλήματα αλλά και ελλείψεις σε προσωπικό, δεν μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες υψηλού επιπέδου που όλοι μας θέλουμε.
Εδώ να σημειώσουμε ότι από την πλευρά της διοίκησης του Νσοκομείου γίνονται τεράστιες προσπάθειες ώστε να καλυφθούν τα κενά τόσο σε υποστηρικτικό, όσο και σε ιατρικό αλλά και νοσηλευτικό προσωπικό, κάτι που δεν είναι πάντα εύκολο με δεδομένο ότι το ενδιαφέρον ειδικών επιστημόνων για εργασία στο Νοσοκομείο της Δράμας δεν βρίσκεται και στο Ναδήρ, καθώς απουσιάζουν τα κατάλληλα για τους γιατρούς κίνητρα, από την πολιτεία.

Το πρόβλημα της Παθολογικής Κλινικής
Χαρακτηριστική άλλωστε αυτού του προβλήματος που αφορά την έλλειψη του απαιτούμενου ιατρικού προσωπικού είναι και η χθεσινή επιστολή της ΠΟΕΔΗΝ για τους εναπομείναντες παθολόγους του Νοσοκομείου Δράμας.
Όπως αναφέρει στη επιστολή της η ΠΟΕΔΗΝ, “Σήμα κινδύνου από τους τρεις εναπομείναντες Παθολόγους ιατρούς του ΓΝ Δράμας για επισφαλή λειτουργία της κλινικής 52 κλινών με πληρότητα άνω του 100%Δείτε την επιστολή τους:
Η Παθολογική κλινική στο ΓΝ Δράμας παρότι αναδείξαμε το ζήτημα με Δελτίο Τύπου πέρυσι συνεχίζει να λειτουργεί με επισφάλεια για τους ασθενείς λόγω της τραγικής έλλειψης Παθολόγων.Η Παθολογική κλινική του εν λόγω Νοσοκομείου 52 κλινών που η πληρότητά της ξεπερνάει το 100% καθ’ ότι νοσηλεύει και ασθενείς που άπτονται άλλων ειδικοτήτων ιατρών (πνευμονολογικά, γαστρεντερολογικά, νευρολογικά περιστατικά) ξέμεινε με τρεις ειδικευμένους γιατρούς, την Διευθύντρια και δύο Επιμελητές.Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους εργάζονται οι ιατροί σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης και ότι επανειλημμένως έχουν ενημερώσει για τις συνθήκες νοσηλείας χωρίς να επιλυθεί το πρόβλημα. Με τις υπάρχουσες συνθήκες οι γιατροί αναφέρουν στην επιστολή τους ότι δεν μπορούν να εγγυηθούν την παροχή ασφαλών και ποιοτικών υπηρεσιών υγείας προς τους συμπολίτες τους”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ