Κανονικά θα γίνει η αποκομιδή κατά την περίοδο των εορτών στη Δράμα

0
20302

Χ. Κυριακίδης στα «X»: «Επιπλέον δρομολόγια το μεσημέρι για την πρώτη και δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων»

Κανονικά θα γίνει η αποκομιδή των απορριμμάτων τις ημέρες των εορτών, με κάποια επιπλέον δρομολόγια, τα οποία αποφάσισε η Υπηρεσία Καθαριότητας, όπως διαβεβαίωσε χθες μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Δράμας, Χρήστος Κυριακίδης.
«Το ευτύχημα για την υπηρεσία είναι ότι πέφτει Σαββατοκύριακο η εορτή των Χριστουγέννων και η δεύτερη ημέρα, καθώς και η Πρωτοχρονιά. Αυτό δεν θα μας δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα στην αποκομιδή, που θα γίνει κανονικά στην πόλη τις πρωινές ώρες όπως γινόταν μέχρι σήμερα κάθε Σαββατοκύριακο. Θα εστιάσουμε κυρίως στο κέντρο της πόλης. Το πρωί της Κυριακής, θα βγάλουμε ένα επιπλέον όχημα για την ανακύκλωση. Επίσης τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου και της Κυριακής, κυρίως λόγω της επισκεψιμότητας της Ονειρούπολης, θα βγάλουμε δυο επιπλέον δρομολόγια, για να μείνει καθαρό όλο το κέντρο και η περιοχή της αγοράς. Αυτή θα είναι και η μόνη ουσιαστική διαφορά που υπάρχει στο πρόγραμμα της αποκομιδής» εξήγησε κ. Κυριακίδης.

Ένας τόνος ανακυκλώσιμων συγκεντρώθηκε στη φωτοβολταϊκή πρέσα
Ειδικότερα για τον τομέα της ανακύκλωσης και πιο συγκεκριμένα για τη φωτοβολταϊκή πρέσα ανακύκλωσης που βρίσκεται απέναντι από το άγαλμα της Νίκης, ο Αντιδήμαρχος ενημέρωσε ότι τις προηγούμενες ημέρες ο κάδος εκκενώθηκε από το περιεχόμενο που συγκεντρώθηκε βάρους περίπου 1 τόνου. «Το υλικό που υπήρχε μέσα ήταν πεντακάθαρο, δηλαδή αποτελούνταν μόνο από κουτάκια αλουμινίου και πλαστικά μπουκαλάκια. Ουσιαστικά τα δυο ξεχωριστά ρεύματα ανακύκλωσης που συγκεντρώνονται στη φωτοβολταϊκή πρέσα. «Θα ήθελα να πως ότι είμαι πολύ ικανοποιημένος γιατί το υλικό ήταν πεντακάθαρο χωρίς να υπάρχουν πεταμένα άλλα υλικά, πλην των δυο τύπων υλικών που συγκεντρώνονται εκεί. Ήταν η πρώτη φορά που ξεκινήσαμε να κάνουμε μια τέτοιου τύπου ξεχωριστή διαλογή. Το θετικό ήταν ότι μια μεγάλη μερίδα κόσμου ανταποκρίθηκε και μαθαίνει αυτό τον τρόπο ανακύκλωσης. Στόχος μας είναι να το μεταδώσουμε ακόμη περισσότερο και να φέρνει ακόμη περισσότερος κόσμος εκεί τα ανακυκλώσιμα υλικά. Η φωτοβολταϊκή πρέσα τοποθετήθηκε και πάλι στη θέση της και φυσικά καλούμε τον κόσμο να αφήνει εκεί, τα πλαστικά μπουκαλάκια και τα κουτάκια αλουμινίου. Ούτως ή άλλως συνδέουμε αυτή τη διαδικασία και με την ηλεκτρονική πλατφόρμα του Followgreen, ώστε όσοι συγκεντρώνουν εκεί τα ανακυκλώσιμα πλαστικά μπουκαλάκια και κουτάκια αλουμινίου, να σκανάρουν ένα QR code και να μπαίνουν αυτόματα πόντοι στον προσωπικό τους λογαριασμό».

Ο σχολικός μαραθώνιος ανακύκλωσης
Η υπηρεσία καθαριότητας και ανακύκλωσης του Δήμου Δράμας από τη νέα χρονιά, θα ξεκινήσει και τον σχολικό μαραθώνιο ανακύκλωσης, που άρχισε πριν δυο χρόνια στα Δημοτικά Σχολεία και φέτος θα επεκταθεί και σε Γυμνάσια και Λύκεια. Η πρωτοβουλία αυτή θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2022.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ