Καταδικάστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο οι προπηλακισμοί προς τους γιατρούς Π. Κιόρτεβε και Γ. Γεωργιάδη

0
2388

Το θέμα έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας η παράταξη «Project Δράμα 2020»

Θέμα για τον προπηλακισμό που δέχθηκε η πρόεδρος των γιατρών του Νοσοκομείου Δράμας και δημοτική σύμβουλος κα Παρθένα Κιόρτεβε στην πρόσφατη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας, που έγινε στις 13 Σεπτεμβρίου για την ενίσχυση τού Νοσοκομείου Δράμας, έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας ο επικεφαλής τής δημοτικής παράταξης «Project Δράμα 2020», κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης.
Ο ίδιος ζήτησε να καταδικαστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο ο προπηλακισμός της κας Κιόρτεβε από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Καλαϊδόπουλο στην εν λόγω συγκέντρωση που έγινε για τη στήριξη της Δημόσιας Υγείας και του Νοσοκομείου Δράμας.
Ο κ. Τσιαμπούσης ανέφερε σχετικά με το περιστατικό: «Μία μικρή ομάδα με επικεφαλής τον κ. Καλαϊδόπουλο επιτέθηκε με ύβρεις και προπηλακισμούς εναντίον της προέδρου των Γιατρών του Νοσοκομείου, κας Π. Κιόρτεβε, αλλά και εναντίον του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου, κ. Γ. Γεωργιάδη». Για τα γεγονότα αυτά, τόσο ο ίδιος ο κ. Τσιαμπούσης προσωπικά όσο και η δημοτική παράταξη «Project» ζήτησαν να καταδικαστεί η συγκεκριμένη ενέργεια. Αυτό γιατί, όπως είπε ο κ. Τσιαμπούσης: «αφενός μεν ήταν εναντίον μιας συναδέλφου μας και αφετέρου αυτό έγινε από έναν άλλο δημοτικό σύμβουλο».
Πρόσθεσε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να καταδικάσει αυτή την ενέργεια και ανακοίνωσε ότι έχει προετοιμαστεί μία πρόταση ψηφίσματος. Σημειώνεται ότι στη συνέχεια για το ίδιο θέμα υπήρξαν τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων από όλες σχεδόν της δημοτικές παρατάξεις που καταδίκασαν το περιστατικό, κάτι που έγινε και από τον Δήμαρχο Δράμας, κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο.
Πάντως, όπως είπε αργότερα στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο κ. Τσιαμπούσης, η πρόταση ψηφίσματος δεν τέθηκε τελικά σε ψηφοφορία, προφανώς γιατί θεώρησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι που τοποθετήθηκαν, ότι καταδικάζουν το περιστατικό μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανακοίνωση καταδίκης του συγκεκριμένου περιστατικού εξέδωσε και το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Δράμας, ενώ για το ίδιο θέμα σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος ανέφερε τα εξής:
«Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ χαιρετίζει τους εκατοντάδες λαού τη Δράμας που συμμετείχαν στη μαζική μαχητική συγκέντρωση για την Υγεία που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Δράμας, του Σωματείου των Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, του Σωματείου Νοσηλευτών Δράμας από κοινού με τα σωματεία των Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Δράμας.
Καταγγέλλουμε την προσπάθεια μίας ολιγομελούς ομάδας με επικεφαλής γνωστό για τις αντιεμβολιαστικές του απόψεις δημοτικό σύμβουλο Δράμας, που επιτέθηκαν με ύβρεις και προπηλακισμούς στην Πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Δράμας. Η προσπάθειά τους να αμαυρώσουν την κινητοποίηση και να αλλοιώσουν το περιεχόμενο της έπεσε στο κενό.
Οι ίδιοι οι συνάδελφοι που είναι σε αναστολή εργασίας τους έβαλαν στη θέση τους.
Οι ομάδες αυτές αξιοποιούν τις κυβερνητικές παλινωδίες και τα αντιφατικά μέτρα για να διαδώσουν τις επικίνδυνες σκοταδιστικές και ανορθολογικές θεωρίες τους και αξιοποιούνται από την κυβέρνηση για τη στοχοποίηση των υγειονομικών. Αποτελούν τον βολικό της αντίπαλο για να συγκαλύψει τις ευθύνες της για τη διαχείριση της πανδημίας και τα χαμηλά ποσοστά της εμβολιαστικής κάλυψης. Ρίχνουν νερό στον μύλο της κυβερνητικής προπαγάνδας, συκοφαντούν τους αγώνες μας.
Δεν έχουν καμία σχέση με τη μάχη που δίνουμε οι εργαζόμενοι για να επιστρέψουν οι συνάδελφοι μας στη δουλειά τους. Καλούμε τους συναδέλφους να τους απομονώσουν. Δεν έχουν καμία θέση ανάμεσα μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ