Καταπτώσεις στην Αντιγόνου: Ολοκληρώνονται τα νέα έργα

0
2165

– Μιλά στα «Χ» ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δράμας
– «Κάναμε μία κατασκευή η οποία σίγουρα θα μπορέσει να συγκρατήσει οποιαδήποτε κατάπτωση λίθων θα προκύψει από εδώ και πέρα»

Σε ενίσχυση της υφιστάμενης προστατευτικής κατασκευής στα πρανή του βόρειου τμήματος της 19ης Μαΐου, δίπλα στη γέφυρα της Αντιγόνου, προχώρησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας από την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου, όπως είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δράμας, κ. Ιωάννης Κιοσσές.
Στο σημείο αυτό, λίγο πριν από τον πλακοσκεπή αγωγό της οδού Αντιγόνου, από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, καθώς έγινε κατολίσθηση στα πρανή που βρίσκονται δίπλα στον δρόμο. Από την αποκόλληση μεγάλων βράχων και μάζας εδάφους στο οδόστρωμα, καταστράφηκε μέρος του προστατευτικού φράκτη που είχε τοποθετηθεί πριν από μερικά χρόνια. Ο συρμάτινος φράκτης είχε τοποθετηθεί παλαιότερα για την προστασία των διερχομένων πεζών και οδηγών, αφού είχαν σημειωθεί ανάλογα φαινόμενα και στο παρελθόν. Ευτυχώς, κατά την ώρα του περιστατικού δεν υπήρχαν διερχόμενοι στο οδόστρωμα και, βέβαια, ευτυχή συγκυρία αποτέλεσε το γεγονός ότι δεν συνέβη σε ημέρα και ώρα διεξαγωγής της λαϊκής αγοράς, γιατί στο σημείο όπου έπεσαν τα βράχια υπάρχουν θέσεις εκθετών που πωλούν τα προϊόντα τους κάθε Πέμπτη.
Όπως είπε στα «Χ» ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δράμας, η προϋπάρχουσα κατασκευή αποδείχθηκε ότι δεν άντεξε στην κατάπτωση ενός τμήματος του πρανούς. «Πλέον κάναμε μία κατασκευή η οποία σίγουρα θα μπορέσει να συγκρατήσει οποιαδήποτε κατάπτωση λίθων θα προκύψει από εδώ και πέρα. Σκοπός μας είναι να αναθέσουμε σε έναν εξειδικευμένο φορέα που ασχολείται με την αντιμετώπιση παρόμοιων πτώσεων σε πρανή, προκειμένου να γίνει μία μελέτη για την αντιμετώπιση της κατάπτωσης στο συγκεκριμένο σημείο της 19ης Μαΐου. Η καινούργια κατασκευή τοποθετήθηκε για την προστασία πεζών και οχημάτων που κινούνται επί της 19ης Μαΐου, για να αποτρέψουμε οποιαδήποτε πτώση λίθων».
Ο δρόμος θα ανοίξει και πάλι όταν ολοκληρωθεί το έργο. Οι εργασίες για την τοποθέτηση της νέας προστατευτικής κατασκευής στο συγκεκριμένο σημείο ήταν σε εξέλιξη μέχρι και τη Δευτέρα και πιθανότατα ολοκληρώνονται αυτές τις ημέρες, όπως εξήγησε ο κ. Κιοσσές.
Σε ό,τι αφορά την κατάρτιση της μελέτης που πρέπει να γίνει από εξειδικευμένο φορέα για την αντιμετώπιση των καταπτώσεων στο συγκεκριμένο σημείο, θα πρέπει καταρχάς να διατεθεί το κονδύλιο που απαιτείται από την Κοινότητα Δράμας, προκειμένου στη συνέχεια να προκηρυχθεί η μελέτη, σύμφωνα με όσα είπε ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δράμας.
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δράμας, που έγινε στα μέσα Δεκεμβρίου για το θέμα των καταπτώσεων στην περιοχή της γέφυρας Αντιγόνου, ο κ. Κιοσσές είχε πει ότι θα πρέπει να γίνει ένα έργο το οποίο δεν θα διαταράξει την υφιστάμενη κατάσταση, αλλά θα ενισχύσει την ασφάλεια, ώστε να μην πέσουν τα σπίτια που κινδυνεύουν (κάτι που αποτελεί πρώτιστη ανάγκη), αλλά και για να μην υπάρξει κατάπτωση βράχων επί της 19ης Μαΐου που είναι δημοτική οδός, από την οποία περνούν πεζοί και οχήματα. Ωστόσο, επειδή δεν υπάρχει καμία εγγραφή στον προϋπολογισμό ούτε για τη μελέτη αλλά ούτε και για το έργο που πρέπει να γίνει, θα πρέπει να υπάρξει συζήτηση με την Κοινότητα Δράμας, ώστε να εγγραφούν στον επόμενο προϋπολογισμό κάποιοι πόροι, αρχικά για τη μελέτη και κατόπιν για το έργο.
Σε ό,τι αφορά τον χαρακτηρισμό της περιοχής όπου συνέβησαν οι καταπτώσεις, ο ίδιος είχε επισημάνει ότι μεταξύ των ιδιοκτησιών και της δημοτικής οδού υπάρχει μία λωρίδα που περιλαμβάνει όλο το πρανές, το οποίο δεν ανήκει στον Δήμο Δράμας και άρα δεν υπάρχει δικαιοδοσία επέμβασης για οποιοδήποτε έργο σε αυτό το σημείο. Πρόκειται για μία μακρόστενη λωρίδα μήκους περίπου 80 μέτρων και εμβαδού 608 τ.μ. που είναι αγνώστου ιδιοκτήτη. Κατά συνέπεια, μέσω του Τμήματος Ακίνητης Περιουσίας και της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Δράμας, θα πρέπει αυτό το τμήμα με κάποιον τρόπο να περιέλθει στην κατοχή του Δήμου Δράμας, προκειμένου να προχωρήσει σε έργο που θα γίνει ώστε να είναι σύννομο και να δώσει τη δυνατότητα πληρωμής στον ανάδοχο που θα το εκτελέσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!