Καταρρέει η στέγη στον υδρόμυλο Ζώνκε

0
1560

Έκκληση αγωνίας στο Δημοτικό Συμβούλιο για παρεμβάσεις πριν να είναι αργά.

Σοβαρές επισημάνσεις για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ένα από τα ιστορικότερα σημεία της πόλης δηλαδή ο υδρόμυλος Ζώνκε, κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της παράταξης Αυτοδιοίκηση Πολιτών κ. Στέργιος Ηλιόπουλος.

Η κατάσταση στο εν λόγω σημείο προκαλεί προβληματισμό, καθώς η στέγη του ιστορικού υδρόμυλου είναι έτοιμη να καταρρεύσει. Βέβαια τόσο στην συγκεκριμένη περίπτωση όσο και σε άλλες ιστορικών κτιρίων που υπάρχουν μέσα στην πόλη της Δράμας υπάρχει μια ιδιαιτερότητα που εμποδίζει την άμεση παρέμβαση των αρχών. Οι χώροι αυτοί όπως και το κτίσμα του υδρόμυλου Ζώνκε είναι ιδιωτικοί, αλλά αποτελούν σημεία αναφοράς για την πόλη της Δράμας και, όπως τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος, θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα από τον Δήμο Δράμας προκειμένου να μην καταστραφούν. Ο κ. Ηλιόπουλος πρότεινε να υπάρξει μια συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες αυτών των ιστορικών κτισμάτων ώστε με ένα μακροχρόνιο ενοίκιο να είναι δυνατές οι παρεμβάσεις από πλευράς Δήμου.
Βέβαια, όπως είπε, υπάρχουν πολλά ακόμη κτίρια που κινδυνεύουν εντός της πόλης της Δράμας, τα οποία θα πρέπει να καταγραφούν αν και εν πολλοίς είναι γνωστά. Η επισήμανση του κ. Ηλιόπουλου βρήκε απολύτως σύμφωνο τον δημοτικό σύμβουλο της Δημοτικής Αρχής και πρόεδρο της ΔΕΥΑΔ, κ. Τάσο Χατζηγιάννη, ο οποίος είπε ότι θα πρέπει ο Δήμος να εξετάσει αυτά τα ζητήματα και ότι όντως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την σκεπή του υδρόμυλου Ζώνκε.
Αξίζει να υπογραμμισθεί ότι μια σειρά ακόμη από ιστορικά κτίρια της Δράμας λόγω του χρόνου και της έλλειψης εργασιών συντήρησης κινδυνεύουν να υποστούν σοβαρές αλλοιώσεις ή και να καταστραφούν λόγω της εγκατάλειψης τους επί δεκαετίες. Πολλά από αυτά ανήκουν σε ιδιώτες, πράγμα που καθιστά δύσκολη την παρέμβαση φορέων όπως του Δήμου Δράμας, και άλλα ανήκουν σε οργανισμούς ή φορείς του δημοσίου, όμως παρόλα αυτά δεν βρίσκονται σε πολύ καλύτερη κατάσταση και κινδυνεύουν.
Μία τέτοια περίπτωση είναι και το γνωστό “Αρχοντικό” στην οδό Περδίκα που αποτελεί ιδιοκτησία του ΙΚΑ ή ΕΟΠΥΥ. Στο κτίριο που αποτελεί χαρακτηριστικό μέρος της φυσιογνωμίας της πόλης, η μόνη εργασία που έχει καταγραφεί εδώ και πολλά χρόνια είναι η αποψίλωση και ο καθαρισμός του από την παρασιτική βλάστηση στον αυλόγυρο, πριν από σχετικά μικρό διάστημα. Δυστυχώς και αυτό το κτίριο έχει εγκαταλειφθεί στην μανία του χρόνου των απερίσκεπτων που θεώρησαν ότι η τοιχοποιία του μπορεί να αποτελέσει εύκολο καμβά εκτόνωσης. Η τοιχοποιία του κτιρίου που θα έπρεπε να αποτελεί στολίδι της πόλης στην οδό Περδίκα, είναι γεμάτη με μουτζούρες ενώ και η φθορά των τοιχωμάτων λόγω της εγκατάλειψης είναι όχι μόνο εμφανής αλλά και ανησυχητική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ