Κατασπαράχθηκαν τρία κυνηγόσκυλα στην περιοχή της Πλατανόβρυσης

0
2916

Νέο περιστατικό επίθεσης σε κυνηγετικά σκυλιά κυνηγών μελών του κυνηγετικού συλλόγου Δράμας έγινε το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στην ευρύτερη περιοχή της Πλατανόβρυσης όπως είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Δράμας Στέφανος Ψωμιάδης.
Το περιστατικό που όπως εξήγησε οφείλεται το πιθανότερο σε λύκους δεν ήταν το μοναδικό το τελευταίο διάστημα. Επιθέσεις με θύματα κυνηγετικούς σκύλους έχουν επαναληφθεί και μάλιστα επίθεση από λύκους δέχθηκε πριν από μερικές ημέρες και μία αγελάδα κτηνοτρόφου της περιοχής από τα Δενδράκια ο οποίος διαθέτει κοπάδι ελευθέρας βοσκής.
Το περασμένο Σάββατο κατά την διάρκεια του κυνηγίου τα 3 σκυλιά απομακρύνθηκαν από μια ομάδα 7-8 κυνηγετικών σκυλιών ακολουθώντας ένα λαγό. Χάθηκαν από τα μάτια των κυνηγών και λίγο αργότερα βρέθηκαν κατασπαραγμένα και δαγκωμένα στον λαιμό. Οι λύκοι που έχουν αυξημένο πληθυσμό στην ίδια περιοχή όπως εξηγεί ο πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Δράμας είναι προφανές ότι ήταν υπεύθυνοι για τον θάνατο των τριών κυνηγόσκυλων.
Οι ίδιοι κυνηγοί που έχασαν τα σκυλιά τους έχουν συναντήσει όπως είπαν και άλλες φορές λύκους στην περιοχή. Ο πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Δράμας κ. Στέφανος Ψωμιάδης αναφέρει ότι στην ίδια περιοχή δεν έχει άλλα σκυλιά ή τσοπανόσκυλα για να υποθέσει κανείς ότι αυτά θα ήταν υπαίτια για το περιστατικό.
Τα σκυλιά ήταν “Λαγόσκυλα” και βγήκαν την συγκεκριμένη ημέρα για εκπαίδευση καθώς το ερχόμενο σαββατοκύριακο ξεκινά το κυνήγι του λαγού.
Το πρόβλημα με τον πληθυσμό των λύκων στην περιοχή του νομού μας είναι αυξημένο όπως αναφέρει ο πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Δράμας σημειώνοντας ότι τελευταία οι πληροφορίες που φθάνουν από τους κυνηγούς κάνουν λόγο και για μεγάλο πληθυσμό λύκων στην περιοχή της Μικρόπολης.
Ο κυνηγετικός σύλλογος Δράμας είναι ήδη σε διαδικασία συλλογής υπογραφών προκειμένου να στηρίξει το αίτημα του προς την πολιτεία για έλεγχο της κατάστασης με τον αυξημένο αριθμό λύκων, καθώς οι επιθέσεις όχι μόνο σε κυνηγετικούς σκύλους αλλά και κτηνοτροφικά ζώα είναι υπαρκτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ