Παραδόθηκε κατασκευή για αναπηρικά αμαξίδια στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας

0
4468

Τοποθετήθηκαν και ράμπες για ευκολότερη πρόσβαση

Δόθηκε σε χρήση χθες στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας ο χώρος που περιλαμβάνει ράμπα για αναπηρικά αμαξίδια εντός της μεγάλης αίθουσας εκδηλώσεων.

Στο ίδιο σημείο μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση όσοι κινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο και να παρακολουθούν τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Ωδείο από τις θέσεις των θεατών. Η κατασκευή που έγινε από τον Δήμο Δράμας δοκιμάστηκε χθες από μέλη του σωματείου ΑΜΕΑ Δράμας από τα οποία και διαπιστώθηκε ότι η διευκόλυνση αυτή ήταν αναγκαία για τα άτομα που κινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο. Στο πλαίσιο της διευκόλυνσης στην πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στο Δημοτικό Ωδείο κατασκευάστηκε και μια αναδιπλούμενη ράμπα ακριβώς δίπλα από την είσοδο της μεγάλης αίθουσας. Με την συγκεκριμένη κατασκευή δίνεται η δυνατότητα σε ανθρώπους με αναπηρία να παρακολουθούν τις εκδηλώσεις χωρίς δυσκολίες. Στόχος του Πολιτιστικού Οργανισμού είναι να κάνει τον χώρο του Δημοτικού Ωδείου Δράμας απόλυτα προσβάσιμο σε όλους αλλά και περισσότερο χρηστικό για τους πολίτες. Την χθεσινή παρουσίαση της ειδικής κατασκευής για τα αναπηρικά αμαξίδια έκανε ο δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Ανέστης Τερζής.
Σε δήλωσή του για την κατασκευή του νέου χώρου που θα εξυπηρετεί περισσότερο τους ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες ο δήμαρχος Δράμας είπε “Παραδώσαμε σήμερα στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο με κατασκευή για αναπηρικά αμαξίδια και παράλληλα τοποθετήσαμε ειδική ράμπα για τα άτομα με κινητικά προβλήματα. Πλέον οι συμπολίτες μας με αναπηρία μπορούν με ασφάλεια να παρακολουθήσουν ανενόχλητοι τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται. Στόχος μας ήταν και είναι να ξεπερασθούν οι ανισότητες και να χτίσουμε μια κοινωνία με ίσες ευκαιρίες για όλους. Διασφαλίζουμε την αξιοπρέπεια, διαθέτουμε την απαραίτητη κοινωνική ευαισθησία και πιστεύουμε ότι τα άτομα με αναπηρία έχουν ίσα δικαιώματα προσβασιμότητας σε όλους τους χώρους”.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Ανέστης Τερζής υπογράμμισε “Ο δήμος έπραξε το καθήκον του και κάναμε το αυτονόητο. Το κενό που υπήρχε αναπληρώνεται. Ο χώρος αυτός που είναι χώρος πολιτισμού και δημιουργίας θα πρέπει να είναι προσιτός και προσβάσιμος απο όλους για να απολαμβάνουν τους καρπούς των προσπαθειών που γίνονται εδώ. Με αυτό το πνεύμα κινηθήκαμε. Χαιρόμαστε που επιτέλους μπορούμε τους ανθρώπους με αναπηρικά αμαξίδια να τους βάλουμε στον ίδιο χώρο με τους θεατές των εκδηλώσεων και δίνεται τέλος στην ταλαιπωρία τους μέσα στην αίθουσα με το αναπηρικό αμαξίδιο. Πιστεύω ότι κάνουμε ένα ακόμη βήμα αποκατάστασης της δικαιοσύνης και των ίσων δικαιωμάτων μέσα στην αίθουσα. Ειλικρινά αισθάνομαι ικανοποιημένος. Δεν λύσαμε με αυτή την κίνηση όλα τα προβλήματα. Υπάρχουν και άλλα. θα χαρούμε να έχουμε προτάσεις από τους συλλόγους και τους πολίτες για να γινόμαστε όλο και καλύτεροι. Πραγματικά πιστεύουμε ότι αυτό που λείπει έχουμε υποχρέωση να το κάνουμε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!