Καταστήματα καφέ στη Δράμα: Ανεπαίσθητη η διαφορά στην κίνηση από την αποκλιμάκωση των μέτρων

0
1463

– Πονοκέφαλος που παραμένει το ενεργειακό κόστος
– Ηλ. Ηλιάδης στα «Χ»: «Ακούμε για μέτρα ανακούφισης, αλλά ουσιαστικά ακόμα δεν έχουμε δει “φως” στην πράξη»


Ανεπαίσθητη φαίνεται να είναι η διαφορά στην επισκεψιμότητα των καφέ και των κέντρων διασκέδασης της Δράμας, μετά την αποκλιμάκωση των μέτρων κατά του κορωνοϊού, τουλάχιστον σύμφωνα με τους εκπροσώπους του κλάδου.
Οι καταστηματάρχες του χώρου της εστίασης και ειδικότερα των καφέ βλέπουν ως μόνη θετική αλλαγή την αποδέσμευσή τους από το καθήκον του ελέγχου των πιστοποιητικών των πελατών, αλλά και την εξάλειψη του κινδύνου επιβολής προστίμων για σχετικές παραβάσεις, οι οποίες δεν ήταν και λίγες τους προηγούμενους μήνες.
Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του Σωματείου ιδιοκτητών καταστημάτων καφέ της Δράμας, κ. Ηλίας Ηλιάδης, πλέον έχει αρθεί ο περιορισμός στον αριθμό των καθήμενων στα καταστήματα και μπορούν να εισέρχονται σε αυτά και οι πολίτες που είναι ανεμβολίαστοι, ωστόσο αυτό δεν φαίνεται να έχει αποφέρει ακόμη κάποιο όφελος για τους καταστηματάρχες. Αναφέρει ακόμη ότι: «Την ίδια ώρα συνεχίζουν να τρέχουν οι υποχρεώσεις και να αυξάνονται τα προβλήματα που προέκυψαν με τις μεγάλες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα αλλά και τις πρώτες ύλες. Δυστυχώς το πρόβλημα θα συνεχίσει να υπάρχει. Δεν βλέπω σύντομα κάποια ουσιαστική λύση. Ακούμε για μέτρα ανακούφισης, αλλά ουσιαστικά ακόμη δεν έχουμε δει “φως” στην πράξη. Το πρόβλημα αφορά την περίοδο από τον περασμένο Δεκέμβριο μέχρι σήμερα. Στο διάστημα αυτό έχουν γονατίσει πολλές επιχειρήσεις. Όλα αυτά που ακούμε ότι θα εφαρμοστούν ως μέτρα, θα έπρεπε να ισχύουν εδώ και πολύ καιρό. Θα πρέπει να υπάρξουν μέτρα στήριξης των καταστημάτων και μάλιστα άμεσα. Όχι ευχολόγια και υποσχέσεις. Θα ήθελα να πιστεύω ότι όσο βελτιώνεται ο καιρός ο κόσμος θα αρχίσει να βγαίνει περισσότερο. Γιατί μέχρι στιγμής οι περισσότεροι φαίνεται να είναι επηρεασμένοι από όλη αυτή την κατάσταση στην οποία ήρθε να προστεθεί και η ακρίβεια».
Παρά την ακρίβεια που έχει παρουσιαστεί στην αγορά, στα καταστήματα καφέ και στα κέντρα διασκέδασης της Δράμας, οι τιμές δεν έχουν διαφοροποιηθεί σημαντικά. «Όχι τουλάχιστον όσο θα έπρεπε για να καλύψουν την αύξηση των λειτουργικών εξόδων των καταστημάτων. Αυξήσεις της τάξης των 10 ή 20 λεπτών στον καφέ δεν δημιουργούν δυσανασχέτηση και οι περισσότεροι πελάτες κατανοούν τον λόγο που επιβάλλονται», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιάδης, προσθέτοντας μάλιστα ότι «στα περισσότερα καταστήματα η τιμή ειδικά του καφέ δεν έχει αλλάξει καθόλου. Αλλά και στις περιπτώσεις που υπάρχουν αυξήσεις, οι πελάτες το αντιμετωπίζουν με μεγάλη κατανόηση, καθώς η ακρίβεια τους ακουμπά πλέον όλους στην καθημερινότητά τους. Για εμάς το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το ενεργειακό κόστος. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο θέμα. Πιστεύω ότι πολλές επιχειρήσεις δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν και θα αναγκαστούν να κλείσουν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ