Κατασβέστηκε φωτιά στις εργατικές του Αγίου Σάββα

0
2186

– Δεν κινδύνεψαν σπίτια. Άμεση η παρέμβαση των υπηρεσιών
– Σε εξέλιξη και φέτος η διαδικασία καθαρισμού οικοπεδικών εκτάσεων από τον Δήμο Δράμας

Φωτιά σε οικοπεδική έκταση που ανήκει στον Δήμο Δράμας, έκτασης 10 περίπου στρεμμάτων, ξέσπασε στις 9 το βράδυ της Δευτέρας, κοντά στις εργατικές κατοικίες του Αγίου Σάββα. Στο σημείο της πυρκαγιάς έσπευσαν τόσο μονάδες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Δράμας όσο και η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δράμας.
Οι φλόγες και ο καπνός που αναδυόταν είχαν ανησυχήσει προς στιγμή τους κατοίκους της

Φωτογραφία από τον χώρο όπου ξέσπασε η φωτιά στις Εργατικές Κατοικίες Αγίου Σάββα

περιοχής. Ωστόσο, δεν υπήρξε κάποιος άμεσος κίνδυνος, καθώς τα κοντινότερα σπίτια βρίσκονται σε μία απόσταση 100 περίπου μέτρων και η επέμβαση των υπηρεσιών ήταν άμεση. Όπως είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας κ. Μιχάλης Μουρβετίδης, δημιουργήθηκε ζώνη περιμετρικά της φωτιάς και το πρωί της Τρίτης η εστία της φωτιάς σκεπάστηκε με χώμα που μετακινήθηκε με μπουλντόζες.
Στον ίδιο χώρο ο δήμος είχε συγκεντρώσει παλαιότερα θρυμματισμένα κλαδιά, τα οποία κατά την καύση τους παράγουν αρκετό καπνό, όπως εξήγησε ο κ. Μουρβετίδης στα «Χ», ο οποίος μάλιστα ανέφερε για το περιστατικό διεξάγει έρευνα η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Οι φωτιές σε οικοπεδικές και αγροτικές εκτάσεις κάθε χρόνο δεν είναι ασυνήθιστο γεγονός

Το περιστατικό πυρκαγιάς έρχεται να επιβεβαιώσει την επικινδυνότητα της αντιπυρικής περιόδου, η οποία έχει αρχίσει από την 1η Μαΐου. Οι φωτιές σε οικοπεδικές και αγροτικές εκτάσεις δεν είναι ασυνήθιστο γεγονός κάθε χρόνο. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, και ο Δήμος Δράμας προχώρησε φέτος σε δημοπράτηση των εργασιών καθαρισμού και αποψίλωσης κοινόχρηστων χώρων και οικοπεδικών εκτάσεων, για λόγους πυροπροστασίας. Οι εργασίες αυτές αφορούν την κοπή χόρτων με χορτοκοπτικά εργαλεία, το κλάδεμα δέντρων με σκοπό την άρση της επικινδυνότητας για φωτιά, τον καθαρισμό του χώρου και την απομάκρυνση ξερών χόρτων, κλαδιών και απορριμμάτων και την απομάκρυνση των υπολειμμάτων των εργασιών που απαιτούνται. Στόχος είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η μείωση του κινδύνου έναρξης και εξάπλωσης πυρκαγιών που δημιουργείται από την ανάπτυξη πυκνής και ξερής βλάστησης και θα πρέπει να γίνουν στο διάστημα από 1 Μαΐου μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου.

Φωτογραφία από τον χώρο όπου ξέσπασε η φωτιά στις Εργατικές Κατοικίες Αγίου Σάββα

Η διαδικασία καθαρισμού και αποψίλωσης οικοπεδικών εκτάσεων και αγροτεμαχίων είναι σε εξέλιξη και φέτος, όπως είπε ο κ. Μουρβετίδης. Τις προηγούμενες ημέρες ο δήμος άρχισε τον καθαρισμό τριών δημοτικών εκτάσεων. Θα συνεχίσει τους καθαρισμούς στους χώρους ιδιοκτησίας του, ενώ στη συνέχεια θα παρέμβει και στις περιπτώσεις ιδιωτικών εκτάσεων για τις οποίες υπάρχουν αρκετές καταγγελίες κάθε χρόνο. Στις περιπτώσεις των ιδιόκτητων χώρων, μετά την καταγγελία ο Δήμος Δράμας βρίσκει τους ιδιοκτήτες μέσω του υποθηκοφυλακίου και ακολούθως, εφόσον τους εντοπίσει, τους ενημερώνει για την ανάγκη καθαρισμού αυτών των χώρων. Αν δεν καταστεί δυνατή η επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες, τότε ο Δήμος Δράμας παρεμβαίνει, φροντίζοντας καταρχάς να δημιουργήσει ζώνες ασφαλείας για την αποτροπή επέκτασης πυρκαγιών. Η διαδικασία αυτή έχει μόλις αρχίσει για τη φετινή αντιπυρική περίοδο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο αντίστοιχο περσινό διάστημα, ο Δήμος Δράμας είχε παρέμβει σε 58 περιπτώσεις ανοικτών ή οικοπεδικών εκτάσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ