Κοινωνικός Τουρισμός: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για όσους δεν πρόλαβαν να κάνουν αίτηση

0
7119

Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα του Κοινωνικού Τουρισμού για όσους δεν πρόλαβαν να υποβάλλουν αίτηση εγκαίρως, έως δηλαδή και την προηγούμενη Δευτέρα 5 Ιουνίου οπότε και έληξε η σχετική προθεσμία.
Υπενθυμίζεται πως φέτος σημειώθηκε «βροχή» αιτήσεων, καθώς υποβλήθηκαν σε λίγες μέρες 579.580 αιτήσεις για συνολικά 1.068.904 επιταγές, ενώ οι διαθέσιμες επιταγές για δικαιούχους και ωφελούμενους είναι 300.000.
Σημειώνεται πως την τελευταία μέρα των αιτήσεων υπήρξαν αρκετά παράπονα καθώς ήταν αρκετοί όσοι δεν μπόρεσαν λόγω δυσλειτουργικών στην πλατφόρμα να ολοκληρώσουν και να υποβάλλουν έγκαιρα την αίτησή τους, επειδή κυρίως η πλατφόρμα φαινόταν εκτός λειτουργίας.
Πλέον η ΔΥΠΑ δίνει δεύτερη ευκαιρία σε όσους δεν πρόλαβαν να υποβάλλουν τώρα τις αιτήσεις τους.

Οι δικαιούχοι
Οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο Παρόχων της ΔΥΠΑ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.
Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στον νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν, ενώ στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν.

Τιμές επιδότησης
Οι τιμές επιδότησης παραμένουν αυξημένες κατά 20% για τον μήνα αιχμής Αύγουστο, όπως και πέρυσι. Επιπλέον, για πρώτη φορά προσαυξάνονται κατά 20% και κατά τις περιόδους των Χριστουγέννων (από 15.12.2023 έως 14.01.2024) και του Πάσχα (από 26.04.2024 έως 12.05.2024),ενώ η αύξηση ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Β. Εύβοιας και της Σάμου.
Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή των δικαιούχων ανέρχεται σε 25% και των πολυτέκνων σε 20%. Για τα άτομα με αναπηρία τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!