Κωνσταντίνος Μπλούχος: «Οφείλουμε να έχουμε ένα κοινό και αρραγές μέτωπο απέναντι στην παραπληροφόρηση»

0
2596

Κωνσταντίνος Μπλούχος για την πορεία του Ευρωπαϊκού εμβολιασμού

Ο Βουλευτής Ν. Δράμας κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε ο Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, με θέμα «την πορεία του ευρωπαϊκού εμβολιασμού». Η Ευρωπαία Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ Manfred Weber και άλλοι υψηλοί αξιωματούχοι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενημέρωσαν τους βουλευτές των εθνικών κομμάτων του ΕΛΚ για τις τρέχουσες εξελίξεις γύρω από το θέμα των εμβολίων.
Στην τοποθέτηση του ο κ. Μπλούχος τόνισε ότι το διακύβευμα είναι πολύ σημαντικό και θα πρέπει πάση θυσία, παρά την όποια κριτική, η Ευρώπη να φανεί αντάξια των προσδοκιών και των απαιτήσεων των μελών της και να ανταποκριθεί στις περιπτωτικές αστοχίες με ταχύτητα, με διοικητική αναδίπλωση και επιχειρησιακή ευελιξία. Ιδίως σε ό,τι αφορά προβλήματα μελλοντικά, σχετικά με τη διάθεση των αποθεμάτων, ή και στην επιδεινούμενη αγωνία που επιτείνεται λόγω των γενομένων μεταλλάξεων. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κριθεί από την ευελιξία της και από την αποφασιστικότητα των μηχανισμών της να είναι πρωτοπόρος και όχι ουραγός στις εξελίξεις.
Ο κ. Μπλούχος καταλήγοντας τόνισε ότι «οφείλουμε να έχουμε ένα κοινό και αρραγές μέτωπο απέναντι στην παραπληροφόρηση και στο έλλειμμα επικοινωνίας το οποίο υπάρχει με τους πολίτες σε όλα τα κράτη μέλη, χωρίς αλλοιώσεις των μηνυμάτων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ