Μάριος Γιαννάκου στα «Χ»: Η ζωή είναι ένας διαρκής αγώνας

0
2247
Ο Δραμινός δρομέας υπεραποστάσεων Μάριος Γιαννάκου

– Ετοιμάζουν ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο μαζί με την Ελευθερία Τόσιου
– Για αγώνα 550 χμ. στην Αρκτική προετοιμάζεται ο Δραμινός δρομέας υπεραποστάσεων

Συνεχίζει να εντυπωσιάζει ο Δραμινός δρομέας υπερασποστάσεων, Μάριος Γιαννάκου, με τη συμμετοχή του σε πραγματικά δύσκολους αγώνες όπου η αντοχή και τα ανθρώπινα όρια δοκιμάζονται αληθινά. Μάλιστα, η αναρρίχηση στην υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου, τον Μύτικα, με υψόμετρο 2918 μέτρα, μαζί με τη φοιτήτρια Ελευθερία Τόσιου προκάλεσε δικαιολογημένα το ενδιαφέρον και εντυπωσίασε, την κοινή γνώμη όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.
Η συγκεκριμένη προσπάθεια μάλιστα, εντυπωσίασε ιδιαίτερα και τον πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος επικοινώνησε με τον Μάριο και την Ελευθερία μετά το επίτευγμα τους αλλά και τους προσκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου, την προηγούμενη εβδομάδα, προκειμένου να συνομιλήσει μαζί τους προσωπικά και να τους συγχαρεί.
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» για τη συγκεκριμένη συνάντηση, ο Μάριος Γιαννάκου είπε ότι ήταν τιμή για εκείνον η πρόσκληση από τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου και προχώρησε στην παρακάτω δήλωση: «Ήταν για εμάς μια πολύ τιμητική πρόσκληση και συνάντηση. Συζητήσαμε για την ανάβαση που κάναμε, στον Όλυμπο στις 5 Οκτωβρίου του 2020 αλλά και για τα επόμενα σχέδιά μας. Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε τον θαυμασμό του για το εγχείρημα της ομάδας μας και προς την Ελευθερία ενώ εξέφρασε τη στήριξή του στα επόμενα σχέδια μας».
Σχετικά με το εγχείρημα ανάβασης στον Μύτικα του Ολύμπου, ο Μάριος Γιαννάκου σημείωσε στα “Χ” ότι ο Όλυμπος είναι ένα πολύ απαιτητικό και επικίνδυνο βουνό με ότι αυτό συνεπάγεται. Εξήγησε ότι υπήρξαν πάρα πολλές δυσκολίες κατά την ανάβαση, αλλά η πίστη στην ομάδα και τον σκοπό ήταν αυτοί που οδήγησε τον Μάριο και την Ελευθερία στην κορυφή του Ολύμπου.
Απαντώντας στο ερώτημα για τα μηνύματα που περνά μέσα από τις δύσκολες αθλητικές προκλήσεις που επιλέγει να αντιμετωπίσει, ο Μάριος Γιαννάκου, εξήγησε: «Για μένα οι όποιες προσωπικές διακρίσεις δεν έχουν καμία σημασία αν δεν συνοδεύονται από ένα βαθύτερο μήνυμα, που έχει να κάνει με την παρακίνηση απλών ανθρώπων να αλλάξουν τον τρόπο της ζωής και της σκέψης τους με απώτερο σκοπό να οδηγηθούν όλο και περισσότερα άτομα στον αθλητισμό».
Σχετικά με τον υψηλό βαθμό δυσκολίας των αγώνων που επιλέγει να συμμετέχει, ο Μάριος απαντά στα «Χ»: «Δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάτι ανέφικτο για έναν άνθρωπο αν είναι διατεθειμένος και αποφασισμένος να παλέψει για αυτό το οποίο θέλει και έχει ονειρευτεί. Η ζωή είναι ένας διαρκής αγώνας με δυσκολίες, τις οποίες πάντα πρέπει να βρίσκουμε τον τρόπο να αντιμετωπίζουμε και να ξεπερνάμε».
Σε όμτι αφορά τη στήριξη που έχει στη συνεχή προσπάθεια που κάνει, διευκρινίζει: «Είμαι τυχερός που έχω στο πλευρό μου την “Allianz”, την οικογένεια της “Columbia”, την εταιρία “Ήρων” και την οικογένεια της “Ford”. Είναι οι αρωγοί μου και η στήριξή μου σε όποια προσπάθεια και αν επιχειρήσω. Πολλές φορές οι άνθρωποι μένουμε στη λογική ότι «η πολιτεία δεν βοηθάει». Μπορεί να είναι και έτσι. Είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος δεν μένει σε αυτό. Ξέρω τι θέλω και είμαι διατεθειμένος να πετύχω τους στόχους μου. Σίγουρα θεωρώ ότι θα έπρεπε να υπάρξει περισσότερη βοήθεια από την πολιτεία και από τον Δήμο μας. Αυτό δεν γίνεται, οπότε πάω στο επόμενο βήμα και πορεύομαι με τα δεδομένα που έχω».
Σε ότι αφορά στην επόμενη προσπάθεια του, μαζί με την Ελευθερία Τόσιου, πρόκειται για μια ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο την οποία έχουν ήδη αρχίσει να σχεδιάζουν. «Είναι κάτι το οποίο θέλει η Ελευθερία και εμείς θα είμαστε εκεί για να στηρίξουμε το νέο της εγχείρημα» σημείωσε ο Μάριος Γιαννάκου.
Ο ίδιος βρίσκεται ήδη σε στάδιο προετοιμασίας για τη συμμετοχή του σε αγώνα 550 χλμ στην Αρκτική στο τέλος Δεκεμβρίου του 2021. Πρόκειται για έναν αγώνα που λόγω των κλιματολογικών συνθηκών έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες. Ο Μάριος έχει τρέξει και πάλι σε περιοχές όπως η Αρκτική σε αγώνα 150 χλμ με την επωνυμία Rovaniemi 150, έναν από τους δυσκολότερους αγώνες σε διεθνές επίπεδο. Ωστόσο, η πρόκληση αυτή τη φορά μοιάζει να είναι μεγαλύτερη και απαιτεί σωστό σχεδιασμό, σωστή ομάδα και σεβασμό των συνθηκών της περιοχής σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Μάριος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ