Κοντά σε αποφάσεις για τις θέσεις της λαϊκής

0
241

Συνέρχεται τις επόμενες ημέρες η αρμόδια πενταμελής επιτροπή του δήμου


 

Εντός των ημερών θα συνέλθει η πενταμελής επιτροπή του Δήμου Δράμας, προκειμένου να οριστούν οι θέσεις του συνόλου των εκθετών στη λαϊκή αγορά της οδού Χελμού. Η επιτροπή θα εγκρίνει την προεργασία που έχουν κάνει οι υπηρεσίες του Δήμου Δράμας από τις αρχές του έτους, για τη σύνταξη του πίνακα των θέσεων με βάση τα μόρια που έχει ο κάθε εκθέτης.
Στη διάρκεια της διαδικασίας σύνταξης του πίνακα των θέσεων εντός του 2023, άλλαξε η νομοθεσία και διαφοροποίησε τον τρόπο μοριοδότησης των εκθετών. Αυτός ήταν και ο λόγος που η διαδικασία ξεκίνησε από την αρχή, σύμφωνα με όσα είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Τάσσου. «Μετά τη σύνταξη του πίνακα των θέσεων, έχει δικαίωμα κατάθεσης ένστασης κάθε εκθέτης που θεωρεί ότι δεν βρίσκεται στη σωστή θέση» τόνισε ο κ. Τάσσου.
Στην αρχική διαδικασία κατάρτισης του πίνακα των θέσεων, υπήρχε μία διχογνωμία. Η άποψη του Δήμου Δράμας ήταν ότι για την απόδοση των θέσεων των εκθετών είναι αρμόδια η Περιφέρεια. Ωστόσο, σε κοινή σύσκεψη του δήμου και της Περιφέρειας, το Τμήμα Εμπορίου διατύπωσε την άποψη ότι δεν πρόκειται για μία καινούργια λαϊκή αγορά, αλλά για μετεγκατάσταση της λαϊκής αγοράς, άρα θα έπρεπε (όπως και έγινε) να μεριμνήσει για την σύνταξη των θέσεων της λαϊκής ο δήμος. Για τον λόγο αυτό, ακολουθείται η διαδικασία της σύγκλισης της πενταμελούς επιτροπής του δήμου, προκειμένου να καταρτιστεί ο πίνακας των θέσεων των εκθετών. (Πρέπει να σημειωθεί, πάντως, ότι, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα, έχει σταλεί έγγραφο από την Ομοσπονδία των μικροπωλητών που αναφέρει ότι αρμόδια για το θέμα της απόδοσης των θέσεων είναι η Περιφέρεια και όχι ο δήμος).
Το θέμα της μετακίνησης του συνόλου των εκθετών της λαϊκής αγοράς στην οδό Χελμού συζητήθηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δράμας τη Δευτέρα, μετά από τοποθέτηση της δημοτικής συμβούλου της παράταξης «Πόλη + Ζωή» κας Χρύσας Σιδερά, η οποία μετέφερε το αγωνιώδες ερώτημα των παραγωγών της 19ης Μαΐου, για το πότε θα μετακινηθεί το σύνολο των εκθετών στην οδό Χελμού. Η ίδια κατέθεσε και ερώτημα για το αν μπορεί στο εξής να πληρώνεται και ηλεκτρονικά το μηνιαίο αντίτιμο των 16 ευρώ που πληρώνουν οι εκθέτες, προκειμένου να διευκολυνθούν και να μην ταλαιπωρούνται, καθώς πολλοί από αυτούς χάνουν ώρα από την εργασία τους ή προέρχονται από μακρινές περιοχές αλλά και από γειτονικούς νομούς.
Υπενθυμίζεται ότι την έγκρισή του για τη μετακίνηση του συνόλου της λαϊκής αγοράς στην οδό Χελμού και την οδό Διοικητηρίου έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας, σε συνεδρίασή του τον Νοέμβριο του 2022, ψηφίζοντας τον κανονισμό λειτουργίας για τη νέα χωροθέτηση της λαϊκής αγοράς. Στο πλαίσιο των εκείνων των αποφάσεων, η μετακίνηση και των εναπομεινάντων εκθετών της 19ης Μαΐου στη Χελμού επρόκειτο να γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα, χωρίς όμως να έχει διευκρινιστεί από πότε. Η εκκρεμότητα αυτή παραμένει ως σήμερα.
Σε ό,τι αφορά τη νέα χωροταξία της λαϊκής αγοράς στην Ανάπλαση και συγκεκριμένα στην οδό Χελμού, πρέπει να επισημανθεί ότι, σύμφωνα με τις αποφάσεις του δήμου, εκεί θα εκθέτουν τόσο οι πωλητές βιομηχανικών ειδών στη μία πλευρά του δρόμου όσο και οι παραγωγοί στην άλλη πλευρά, ενώ στην παράλληλη οδό Διοικητηρίου θα τοποθετηθούν οι πάγκοι των εποχιακών εκθετών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ