Κυκλοφόρησαν ντροπιαστικές εικόνες με νεκρά ψάρια στον Δημ. Κήπο Δράμας

0
639

– Αποδόθηκαν στη μείωση των υδάτων στο Δ. Κήπο. Άγνοια για το περιστατικό δηλώνει ο Δήμος Δράμας
– Τι λένε στα «Χ» οι κ.κ. Αν. Δερματίδης, Μ. Μλεκάνης και Αλ. Τσιαμπούσης


Τον γύρο του διαδικτύου έκαναν χθες Δευτέρα, εικόνες με νεκρά ψάρια από τα νερά του Δημοτικού Κήπου της Δράμας, τα οποία αποδόθηκαν σε μείωση της ποσότητας του υγρού στοιχείου. Οι εικόνες αυτές φαίνονται σε φωτογραφικό υλικό σε ιστοσελίδες πανελλαδικής εμβέλειας, που μάλιστα συνοδευόταν από δημοσιεύματα, τα οποία έκαναν λόγο για εικόνες ντροπής, αναφέροντας ότι και το κεντρικό συντριβάνι του Δ. Κήπου έχει στερέψει, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο των ψαριών.
Πάντως χθες Δευτέρα, σε αυτοψία που έκαναν τα «Χ» υπήρχε αρκετό νερό τόσο στις λίμνες αλλά και στα συντριβάνια του Δημοτικού Κήπου της Δράμας και βέβαια δεν υπήρχε ίχνος νεκρών ψαριών.
Μιλώντας για το θέμα που προέκυψε, στα «Χ» ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Ανέστης Δερματίδης, είπε ότι τα συνεργεία του Δήμου Δράμας, που πήγαν να καθαρίσουν το συντριβάνι, κατέγραψαν συγκεντρωμένα σκουπίδια, αλλά σε καμία περίπτωση νεκρά ψάρια. Ο ίδιος διευκρίνισε ως προς τη μείωση των νερών, ότι τα νερά στο συντριβάνι του Δημοτικού Κήπου είναι υπόγεια και επειδή η στάθμη τους έχει υποχωρήσει, μειώθηκε και η ποσότητα τους. Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι, νερό σε αυτά τα σημεία, στέλνει και η γεώτρηση που υπάρχει στο Δημοτικό Κήπο, αλλά δε επαρκεί πάντα. Για παράδειγμα το χειμώνα, που αυξάνεται η στάθμη των υπογείων υδάτων έχει περισσότερο νερό, είπε ο κ. Δερματίδης, ο οποίος εξέφρασε και την απορία, για το που εντοπίστηκαν τα νεκρά ψάρια, καθώς κάτι τέτοιο δεν υπέπεσε στην αντίληψη του Δήμου Δράμας.
Μιλώντας στα «Χ» ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πόλη και Ζωή» και μέλος της Οικολογικής Κίνησης Δράμας κ. Μιχάλης Μλεκάνης, είπε ότι το συντριβάνι παίρνει νερό και από υπόγειες πηγές αλλά και από γεώτρηση, για να προσθέσει: «Aν συνέβη αυτό το περιστατικό, μάλλον δεν έβαλαν τη γεώτρηση να δουλεύει. Σε αυτή την περίπτωση ο Δήμος Δράμας, έχει ευθύνες. Από την στιγμή που υπάρχει γεώτρηση, από την οποία μπορεί να έχει πάντα νερό το συντριβάνι, σε ικανοποιητικό επίπεδο, ούτως ώστε να μη πεθαίνουν τα ψάρια, θα έπρεπε να το φροντίσει. Το συμβάν αυτό έχει συνέπειες και στην εικόνα του Δήμου Δράμας, ιδιαίτερα όταν το γεγονός παίρνει πανελλήνια έκταση. Αυτή δεν είναι η καλύτερη εικόνα, για την πόλη που θέλει να είναι τουριστικά ελκυστική».
Σε ό,τι αφορά τις ευθύνες του δήμου, στην περίπτωση που το περιστατικό είναι ακριβές, ο κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης επικεφαλής της παράταξης «Project για τη Δράμα» δήλωσε στα «Χ»: «Σε μια περιοχή όπου υπάρχει νερό και αναπτύσσεται ιχθυοπανίδα, αν στερέψουν οι πηγές, είναι επόμενο ότι τα ψάρια θα πεθάνουν. Ο Δήμος θα έπρεπε να φροντίσει να μην στερέψουν οι πηγές, από τη στιγμή που γνωρίζουμε ότι στα σημεία αυτά υπάρχουν ψάρια. Όσον αφορά τους ισχυρισμούς περί πτώσης της στάθμης των υπογείων υδάτων, δεν είδαμε σε κάποιο άλλο σημείο να πέφτει η στάθμη. Σε κάθε περίπτωση, η αλήθεια είναι ότι ο δήμος έχει παρατήσει, το Δημοτικό Κήπο στην τύχη του και πλέον συμβαίνουν πράγματα που προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε, με αστείους ισχυρισμούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ