Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Λάζαρου Βλαχόπουλου «Συμβουλευτική Θρήνου»

0
3735

Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Δραμινού Λάζαρου Βλαχόπουλου με τίτλο «Συμβουλευτική Θρήνου» από τις εκδόσεις Νότιος Άνεμος. Το βιβλίο αφορά στην απώλεια στη ζωή μας και τη διαχείρισή της. Ο καθηγητής Δρ. Μάριος Κωνσταντίνου (UNic) στον πρόλογο του βιβλίου αναφέρει: «Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να προστατευθεί από τραγωδίες και τον θάνατο αγαπημένων ατόμων. Ο Θρήνος είναι μέρος της ζωής μας και παραμένει κομμάτι του εαυτού μας αφού τον έχουμε βιώσει. Άρα το παρόν βιβλίο ενδιαφέρει τον κάθε έναν μας, είτε είμαστε επαγγελματίες ψυχικής υγείας είτε όχι.
Από το πρώτο κεφάλαιο μέχρι και το τέλος του βιβλίου ο σύμβουλος, ο ψυχολόγος, ο ψυχίατρος και ο κάθε άνθρωπος που θα διαβάσει αυτό το πόνημα θα επιβραβευθεί με τις γνώσεις που θα εκμαιεύσει γύρω από το θέμα του θρήνου και του πένθους, αλλά και θα διαβάσει πρακτικές συμβουλές που είναι άμεσα εφαρμόσιμες και κατανοητές. Το βιβλίο κερδίζει τον αναγνώστη από την πρώτη του γραμμή αφού η ουσία του βιβλίου δεν κρύβεται πίσω από αργκό ή δύσκολες έννοιες, ορολογία και δυσνόητα λόγια. Είναι ένα εγχειρίδιο όχι μόνο για επαγγελματίες αλλά το βρίσκω απαραίτητο και για τους φοιτητές ψυχολογίας, κοινωνικής εργασίας, ψυχιατρικής ή και άλλων επαγγελμάτων ψυχικής υγείας που στην δουλειά και πρακτική τους αργά ή γρήγορα θα αντιμετωπίσουν πελάτες που θρηνούν είτε τον θάνατο ή την φυγή αγαπημένων ατόμων από την ζωή τους.
Το επιπλέον χαρακτηριστικό που κάνει το βιβλίο αυτό ιδιαίτερο είναι η «ευχρηστία» του και η ικανότητα του να μπορεί να βοηθήσει οποιονδήποτε πενθούντα ή άνθρωπο που θέλει να στηρίξει κάποιον που πενθεί, χωρίς υποχρεωτικά να έχει κάποιες ειδικές γνώσεις.
Είναι ένα βιβλίο-εγχειρίδιο που δεν μπορεί να λείπει από την βιβλιοθήκη επαγγελματιών και φοιτητών ψυχικής υγείας.»
Το βιβλίο είναι διαθέσιμο στο «Παρ’ Υμίν» (Ε. Τζανακάκης), στο βιβλιοπωλείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ και σε κεντρικά βιβλιοπωλεία Αθηνών και επαρχίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ