Λευτέρης Χρυσοχοΐδης στα «Χ»: «Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει στην 19ης Μαΐου»

0
1035

«Θα πρέπει οι εργασίες να επισπευσθούν»


 

Συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις η επανεκσκαφή τμήματος της ανάπλασης στην οδό 19ης Μαΐου, για τις ανάγκες εγκατάστασης δικτύου φυσικού αερίου. Μετά από την εξοντωτική υπομονή που έδειξαν οι κάτοικοι αλλά κυρίως οι καταστηματάρχες της περιοχής, ήρθε ακόμη μια παράδοξη εξέλιξη για να ξεχειλίσει, δικαιολογημένα, το ποτήρι της υπομονής καθώς το σύνολο του έργου θα έπρεπε να είχε ήδη παραδοθεί.
«Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει στην 19ης Μαΐου» δήλωσε χθες στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Project για τη Δράμα” Λευτέρης Χρυσοχοΐδης. Ο ίδιος επεσήμανε: «Είχαμε πει στο Δημοτικό Συμβούλιο να συνεννοηθούν όλες οι υπηρεσίες με τη ΔΕΗ, για την υπογειοποίηση των καλωδίων, και με το Φυσικό Αέριο, για την εγκατάσταση των αγωγών. Δυστυχώς το έργο της ανάπλασης προχώρησε με πολλές καθυστερήσεις και τώρα έρχονται πάλι και ξανασκάβουν για το δίκτυο αερίου. Θα έπρεπε να έχει υπάρξει πρόβλεψη για την εγκατάσταση δικτύου, στην πλευρά που σήμερα σκάβεται πάλι. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει έλλειψη συντονισμού και οργάνωσης. Μιλάμε για πλήρη διάλυση της Δημοτικής Αρχής και των Τεχνικών Υπηρεσιών. Υπεύθυνος είναι τόσο ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών όσο και ο Δήμαρχος. Το έργο της ανάπλασης έχει ήδη καθυστερήσει. Ταλαιπωρούνται και οι πολίτες αλλά και οι επαγγελματίες της περιοχής, στην 19ης Μαΐου. Θα πρέπει οι εργασίες να επισπευσθούν ώστε να τελειώσει το σύνολο του έργου όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο έργο που κάνει ο Δήμος Δράμας και έχει καθυστερήσει υπερβολικά».
Να υπενθυμίσουμε ότι ο λόγος γίνεται για το τμήμα της μιας πλευράς του πεζοδρομίου, από το ύψος της ΔΕΥΑΔ μέχρι και τη διασταύρωση με την οδό Παρμενίδη. Η έναρξη των νέων εκσκαφών σχετίζεται με την εγκατάσταση νέου δικτύου φυσικού αερίου και γίνεται από τα εργολαβικά συνεργεία που εργάζονται για λογαριασμό της ΔΕΔΑ. Νέο δίκτυο αερίου είχε ήδη τοποθετηθεί τους προηγούμενους μήνες, επί της 19ης Μαΐου, αλλά μόνο στη μία πλευρά του πεζοδρομίου και όχι στην πλευρά που βρίσκεται και το κτήριο της ΔΕΥΑΔ. Έτσι τα συνεργεία της εταιρείας αερίου, άρχισαν να αποξηλώνουν τα νέα πλακίδια που τοποθετήθηκαν και να προχωρούν σε νέες εκσκαφές, προκειμένου να εγκαταστήσουν δίκτυο αερίου και στην πλευρά του δρόμου που οι εργασίες αυτές δεν είχαν προηγηθεί.
Η εξέλιξη αυτή έφερε εκνευρισμό αλλά και δυσφορία σε κατοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής που περιμένουν πώς και πώς να ολοκληρωθούν τα έργα της ανάπλασης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ