Λύσεις σε χρόνια προβλήματα δίνει ο Δήμος Παρανεστίου

0
981

Αξιοποιούνται οι πηγές ύδρευσης στην Αδριανή και απομακρύνονται οι αμιαντοσωλήνες στην Ψηλή Ράχη


Λύσεις σε χρόνια προβλήματα του παρελθόντος συνεχίζει να δίνει ο Δήμος Παρανεστίου προσπαθώντας να κάνει πράξη την δέσμευση της Δημοτικής Αρχής για βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων τής ακριτικής περιοχής. Το δίκτυο υδροδότησης είναι ένας τομέας που έχει ιδιαίτερη σημασία και σε αυτή την κατεύθυνση είναι σημαντικά δυο ακόμη έργα που αρχίζουν να υλοποιούνται στα όρια του δήμου. Πρόκειται ουσιαστικά για δυο υποέργα της ίδιας σύμβασης που υπογράφηκε ήδη με τον ανάδοχο με τίτλο «Υποδομές ύδρευσης».
Τα έργα αυτά εντάχθηκαν στον άξονα προτεραιότητας «Περιβάλλον», του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» με προϋπολογισμό 647.983,87 ευρώ. Πρόκειται για την κατασκευή αγωγού μεταφοράς νερού από τη γεώτρηση στη θέση Ξερά Μοναστήρια στις δεξαμενές ύδρευσης της Αδριανής για τις ανάγκες υδροδότησης του χωριού και την αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης από το οποίο υδροδοτείται η Κοινότητα Υψηλής Ράχης.
Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου, είπε ότι πρόκειται για δυο υποέργα της ίδιας πρόσκλησης που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Το πρώτο αφορά την αξιοποίηση μιας γεώτρησης με πολύ καλή ποιότητα νερού στην Αδριανή. “Ενώ η γεώτρηση έχει γίνει εδώ και 10–15 χρόνια, δεν αξιοποιήθηκε μέχρι σήμερα από τον δήμο καθώς υπήρξαν αρκετά εμπόδια που δεν μπορούσαν να ξεπεράσουν οι προηγούμενες διοικήσεις του δήμου” είπε ο κ. Καγιάογλου για να επισημάνει: «Ένα βασικό πρόβλημα ήταν το ιδιοκτησιακό, διότι η γεώτρηση δεν έγινε σε δημοτική έκταση. Έτσι προσπαθήσαμε και καταφέραμε να προσπεράσουμε αυτό το πρόβλημα εντοπίζοντας τον ιδιοκτήτη, τον οποίο και πείσαμε τελικά να παραχωρήσει δωρεάν το τμήμα του αγροτεμαχίου όπου βρίσκεται η γεώτρηση. Ξεπεράστηκαν ακόμη και άλλα εμπόδια τα οποία αντιμετώπιζαν αγκυλώσεις. Πλέον οι κάτοικοι της Αδριανής θα έχουν άφθονο και ποιοτικό νερό. Είναι κάτι το οποίο ζητούσαν οι κάτοικοι εδώ και πολλά χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι και ο πρώην πρόεδρος της Αδριανής κ. Λ. Τσακαλίδης εξέφρασε τα συγχαρητήρια του για την υλοποίηση του έργου. Οι πάντες αποδέχονται το γεγονός ότι είναι ένα πολύ σημαντικό έργο που έχει επείγουσα σημασία».
Το δεύτερο έργο αφορά την αντικατάταση αμιαντοσωλήνων σε μια έκταση περίπου 2 χιλιομέτρων στην Ψηλή Ράχη. Ένα έργο που έπρεπε να γίνει καθώς οι κάτοικοι της περιοχής είχαν εκφράσει παράπονα για την υδροδότηση από τους αμιαντοσωλήνες του δικτύου λέγοντας ότι έχουν προβλήματα, τόνισε ο Δήμαρχος Παρανεστίου, για να συμπληρώσει: «Ήταν δέσμευσή μας προεκλογική. Είπαμε ότι θα το κάνουμε και τα καταφέραμε. Το εντάξαμε, εγκρίθηκε, πήραμε τα χρήματα, υπογράψαμε με τον ανάδοχο και το έργο θα υλοποιηθεί μέσα στο 2023».
Με τα δυο αυτά έργα ο Δήμος Παρανεστίου, συνεχίζει την προσπάθεια να δώσει λύσεις σε χρόνια προβλήματα της περιοχής, τα οποία έχουν σχέση και με τη διασφάλιση της υγείας των κατοίκων και την αναβάθμιση της καθημερινότητας, καθώς αυτό ήταν και ένας από τους πρωταρχικούς στόχους που είχε θέσει από την αρχή της θητείας του (και είχε δεσμευτεί για αυτό), ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ