Προβολή δραμινών προϊόντων στο χώρο του Μετρό της Αθήνας

0
867

– Ενδιαφέρουσες δράσεις και εκδηλώσεις προετοιμάζει το Επιμελητήριο Δράμας για το έτος 2023
– «Σε τοπικό επίπεδο είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσουν το ταχύτερο τα έργα τα οποία εξαγγέλθηκαν»


Συνέντευξη τύπου για τις προγραμματισμένες δράσεις και εκδηλώσεις του Επιμελητηρίου Δράμας για το έτος 2023, παρέθεσε χθες Τετάρτη 4 Ιανουαρίου ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Δράμας κ. Στέφανος Γεωργιάδης.
Στο πλαίσιο της συνέντευξης ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι το 2023 είναι μια χρονιά ορόσημο, στην οποία οι προκλήσεις θα είναι μπροστά μας. Είπε ότι είναι προκλήσεις που έχουν να κάνουν κυρίως με την παγκόσμια οικονομία και πρόσθεσε: «Tο μήνυμα του Επιμελητηρίου της Δράμας είναι ότι θα πρέπει να πορευτούμε με αισιοδοξία και με ένα σωστό σχεδιασμό αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις και τα προβλήματα. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε βάθος. Τα προβλήματα της ενεργειακής κρίσης και γενικότερα η αποσταθεροποίηση που παρουσιάζεται διεθνώς στην οικονομία, δημιουργούν ζητήματα βιωσιμότητας κυρίως των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ένα τεράστιο ζήτημα είναι επίσης η άνοδος των επιτοκίων. Θα το βρούμε μπροστά μας με αποτέλεσμα να έχουμε και θέμα επενδύσεων. Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι όσο στηρίζουμε τη μικρή και μικρομεσαία επιχείρηση τόσο στηρίζουμε τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας στη χώρα».
Σε τοπικό επίπεδο είπε ότι είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσουν το ταχύτερο τα έργα τα οποία εξαγγέλθηκαν. Να προχωρήσουν στο χρονοδιάγραμμα στο οποίο έχουν ορίσει τα τεύχη δημοπράτησης, τόνισε για να διευκρινίσει: «Εννοώ το δρόμο Καβάλας – Δράμας και το δρόμο της Αμφίπολης με τη Δράμα. Από την άλλη πλευρά έχουμε και μια σειρά από αναγκαίες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στην περιοχή, που έχουν να κάνουν με το δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ και του ηλεκτρικού ρεύματος. Υπάρχει ζήτηση από μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων να συνδεθεί στο δίκτυο, είτε παράγοντας ρεύμα, είτε αναβαθμίζοντας τον εξοπλισμό. Σήμερα υπάρχουν δυσκολίες. Το δίκτυο είναι κορεσμένο. Οι υποσταθμοί είναι κορεσμένοι. Επομένως θα πρέπει να υπάρξει ταχύτατα μια βελτίωση των υποδομών ηλεκτρικής ενέργειας. Υπάρχουν επίσης πολλοί επενδυτές στο χώρο της ενέργειας οι οποίοι περιμένουν να συνδεθούν στους υποσταθμούς. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξει συνολική αναβάθμιση του δικτύου. Είναι ένα πρόβλημα γενικότερα της χώρας, αλλά το Ταμείο Ανάκαμψης έχει χρήματα για να προχωρήσει γρηγορότερα ο σχεδιασμός της αναβάθμισης του δικτύου».
Αναφερόμενος στις δράσεις και ενέργειες του Επιμελητηρίου της Δράμας, το αμέσως επόμενο διάστημα είπε ότι: «H μεγαλύτερη δράση που ετοιμάζουμε είναι ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023, σε χρόνο που θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια της ΑΜΘ. Θα κάνουμε προβολή Δραμινών προϊόντων και επιχειρήσεων στο χώρο του Μετρό της Αθήνας, στο Σύνταγμα. Προσανατολιζόμαστε να νοικιάσουμε ένα χώρο, όπου για μια εβδομάδα οι επιχειρήσεις της Δράμας και της Περιφέρειας ΑΜΘ, που δραστηριοποιούνται κυρίως στο χώρο της αγροτοδιατροφής, θα φιλοξενηθούν σε μια έκθεση με μεγάλη επισκεψιμότητα. Είναι μια απόφαση των 6 Επιμελητηρίων της Περιφέρειας ΑΜΘ, στο πλαίσιο της πρώτης προβολής των επιχειρήσεών μας το έτος 2023, σε μια ποιοτική παρουσία. Διότι ο χώρος του Μετρό του Συντάγματος, έχει τεράστια επισκεψιμότητα και είναι πολύ καλό να προβληθεί η περιοχή μας και τα προϊόντα μας.
Επίσης προγραμματίζουμε πολλαπλές δράσεις ενημέρωσης για τα χρηματοδοτικά εργαλεία που αφορούν τις επιχειρήσεις. Αυτές θα γίνουν σε συνεργασία είτε με τις διαχειριστικές αρχές (ΕΦΕΠΑΕ) είτε και με εταιρείες υποστηρικτικές για θέμα των επιχειρήσεων. Η δεύτερη κατεύθυνση αυτής της δράσης έχει να κάνει με την αντιμετώπιση των προβλημάτων των επιχειρήσεων και η ενημέρωσή τους σε ζητήματα που αφορούν τη δεύτερη ευκαιρία, τον πτωχευτικό κώδικα και όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση οφειλών σε Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία. Ήδη σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε με το Help desk που στήσαμε, αλλά θα υπάρξουν και συνολικές ενημερώσεις των ενδιαφερομένων. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα έχουμε τέτοιες ημερίδες. Ακόμη συνεχίζεται η δράση του Lab40 και ήδη στις 11 του μηνός προχωράμε στον τέταρτο κύκλο, στο εργαστήριο μεντόρων. Δηλαδή οι startup θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε ένα demo day, σε μια ημέρα παρουσίασης των ιδεών. Οι μέντορες θα παρεμβαίνουν ουσιαστικά στην ιδέα βελτιώνοντάς την ή θεωρώντας κατά κάποιο τρόπο ότι είναι έτοιμη προς υλοποίηση. Ο χώρος του Lab40 έχει πιάσει τους στόχους του. Έχει υπερβεί κατά πολύ τις 40 ομάδες, τις οποίες είχε αρχικά ως σχέδιο. Σε αυτή τη διαδικασία συμμετέχουν πάνω από 80 άτομα (startup, μέντορες και άνθρωποι που συμβάλουν στην λειτουργία της δομής και της υποστήριξης των startup)».
O κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε σε μια ακόμη δράση του Επιμελητηρίου, η οποία θα γίνει στο τέλος Ιανουαρίου. Πρόκειται για μια ημερίδα σε συνεργασία με δημοσιογράφους που είναι διαπιστευμένοι στην ΕΕ (Ένωση Ελλήνων Δημοσιογράφων κυρίως περιφερειακού τύπου). Στην ημερίδα θα τεθεί το θέμα των fake news, που ταλαιπωρούν την κοινωνία και την παγκόσμια κοινότητα. Το Επιμελητήριο Δράμας, θα συμμετάσχει σε αυτή την εκδήλωση με μια startup η οποία έχει δημιουργήσει μια εφαρμογή που ελέγχει αν αυτό που δημοσιοποιείται στο διαδίκτυο είναι fake news. Η ημερίδα θα γίνει υπο την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.
Τέλος ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας, είπε ότι σχεδιάζεται μια σειρά από συμμετοχές σε διάφορες εκθέσεις του εσωτερικού και εξωτερικού καθώς η εξωστρέφεια του Επιμελητηρίου Δράμας είναι σαφώς πρώτος στόχος για τη διοίκησή του που θεωρεί ότι ειδικά στο χώρο της αγροτοδιατροφής ανοίγονται μεγάλες ευκαιρίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ