Λύσεις σε πάγια προβλήματα του Δήμου Δοξάτου με τη συνεργασία της Π.Ε. Δράμας

0
6484

Κ. Παπαζώτου: «O Αντιπεριφερειάρχης δείχνει πραγματικό ενδιαφέρον και ανταποκρίνεται άμεσα σε κάθε κάλεσμα»

Λύσεις σε χρόνια αλλά και σε επείγοντα προβλήματα των κατοίκων του Δήμου Δοξάτου δρομολογούνται χάρη στη στενή συνεργασία του Δήμου Δοξάτου και της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά χθες η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων – Προγραμματισμού, Πληροφορικής, Διαφάνειας και Περιουσίας του Δήμου Δοξάτου κ. Κυριακή Παπαζώτου.
Τον Δήμο επισκέφθηκε για ακόμα μία φορά τις προηγούμενες ημέρες ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος που είχε συναντήσεις με τον Δήμαρχο κ. Θέμη Ζεκερίδη, την Αντιδήμαρχο κ. Κυριακή Παπαζώτου και άλλα στελέχη του δήμου, προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις σε προβλήματα της περιοχής. Ο κ. Παπαδόπουλος με την κ. Παπαζώτου επισκέφθηκαν διάφορα σημεία εντός των ορίων του Δήμου όπου παρουσιάζονται χρόνια προβλήματα και έγινε εποικοδομητική συζήτηση για τον τρόπο επίλυσής τους.


«Η συνεργασία του Δήμου Δοξάτου με την Περιφέρεια ΑΜΘ είναι συνεχής» δήλωσε η κ. Παπαζώτου μιλώντας για την συγκεκριμένη επίσκεψη και ανέφερε σχετικά: «Επισκεφθήκαμε την Περιστεριά για να βρούμε λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα, αυτό των κατολισθήσεων και της άσχημης κατάστασης του οδικού δικτύου από την Αγορά μέχρι και την Περιστεριά, που έχει ως αποτέλεσμα να διατρέχει μεγάλο κίνδυνο κάθε διερχόμενος. Οι κάτοικοι της Περιστεριάς εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τις υποσχέσεις προηγούμενων διοικήσεων και την ανασφάλεια που νιώθουν με το υφιστάμενο πρόβλημα.
»Με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Παπαδόπουλο οργανώσαμε τα πρώτα βήματα που είναι προϋπόθεση για τη διεκδίκηση λύσης και χρηματοδότησης. Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, αλλά δεσμευόμαστε για την εντατική προσπάθεια, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών και η άνετη πρόσβαση προς αυτόν τον ορεινό οικισμό».
Σε ό,τι αφορά, επίσης, το πάγιο πρόβλημα με τα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή του Δήμου Δοξάτου, διευκρίνισε ότι στις από κοινού εξορμήσεις έγινε εντοπισμός σημείων με συχνές πλημμύρες, που έχουν ως αποτέλεσμα να χάνονται σοδειές, να κινδυνεύουν ιδιοκτησίες εδώ και πολλά χρόνια. «Κατά την περιοδεία μας με τον Αντιπεριφερειάρχη, για μια ακόμα φορά διαπιστώθηκε η ανάγκη επέμβασής της Περιφέρειας και του Δήμου καθώς και η συνεργασία με τον αρμόδιο φορέα, τον ΤΟΕΒ, ώστε να δοθεί μία λύση που θα έχει τις ελάχιστες επιπτώσεις και ταυτόχρονα θα είναι αντικειμενική.
»Πληγέντες διαμαρτυρήθηκαν ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον, με την πρόφαση ότι είναι θέμα αποκλειστικά και μόνο του ΤΟΕΒ. Ο Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε πως άμεσα θα γίνουν συγκεκριμένες παρεμβάσεις σε κανάλια και αποστραγγιστικές τάφρους και τόνισε πως έχουν δεσμευτεί κονδύλια και άμεσα θα πραγματοποιηθούν αυτές οι εκ νέου παρεμβάσεις σύμφωνα με τα νέα δεδομένα και τον επανασχεδιασμό για το σύνολο της περιοχής. Τονίστηκε, επίσης, πως θα συνεχιστεί ο καθαρισμός (καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη έργο προϋπολογισμού 500.000,00 ευρώ) των ήδη υπαρχόντων αρδευτικών καναλιών προς αποφυγή ζημιών τόσο στις καλλιέργειες όσο και στο ζωικό κεφάλαιο της περιοχής».


Σχετικά με την ασφαλτόστρωση τμήματος του δρόμου από το Δοξάτο προς το Κεφαλάρι, η Αντιδήμαρχος είπε: «Πρόκειται για ένα έργο αρχικού προϋπολογισμού 300.000,00 ευρώ. Τα τμήματα και οι παρεμβάσεις υποδείχτηκαν από την Τεχνική μας Υπηρεσία με κριτήρια την αναγκαιότητα και την επικινδυνότητα την περασμένη άνοιξη και ακολούθησε η εκπόνηση της μελέτης από υπαλλήλους της Περιφέρειας (τους οποίους ευχαριστούμε πολύ) και στο τέλος Ιανουαρίου αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης από τον ανάδοχο, όπως μας ενημέρωσε ο Αντιπεριφερειάρχης στη συνάντηση που είχαμε. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του καλοκαιριού.
»Επίσης, για την οριοθέτηση του χειμάρρου από τη γέφυρα Δοξάτου έως τον Νικηφόρο διασφαλίστηκε το ποσό του 1.000.000,00 ευρώ και σύντομα θα ξεκινήσει μία δράση πολύ σημαντική για τον Δήμο μας, καθώς, εκτός από τα περιβαλλοντικά οφέλη, τη θωράκιση του οικισμού του Δοξάτου, θα έχει και αναπτυξιακή διάσταση. Σημαντική, εξάλλου, ήταν και η παρέμβαση της Περιφέρειας με τον καθαρισμό τμημάτων αυτής της διαδρομής προϋπολογισμού 500.000 ευρώ».
Σε ό,τι αφορά τη νησίδα του Αγίου Αθανασίου, η κ. Παπαζώτου επεσήμανε: «Συνεργαζόμαστε με την Περιφέρεια για την εκπόνηση της μελέτης για την ανάπλαση της νησίδας κυκλοφορίας, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το προσεχές διάστημα για να προχωρήσει η Περιφέρεια στη χρηματοδότηση του έργου μέσω ΠΔΕ. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε και έργα της Περιφέρειας που σχεδιάστηκαν την προηγούμενη περίοδο, τα οποία ωστόσο ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν το προηγούμενο διάστημα και αφορούν ασφαλτοστρώσεις (Σφαγεία, Μικροχώρι-Φτελιά, Κούρος-Σκαρή), μέρος των οποίων αφορούσε τον Δήμο μας. Επίσης, είναι πολύτιμη η βοήθεια που μας προσφέρει η Περιφέρεια με την παροχή φορτηγού που είναι απαραίτητο για τη μεταφορά χαλικιών σε κτηνοτροφικές μονάδες, με ένα πρόγραμμα που έχει ξεκινήσει και υλοποιείται σε συνεργασία και με τον Πρόεδρο των Κτηνοτρόφων Δράμας κ. Ιωάννη Κιτσουκάκη».

Η αντιδήμαρχος εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο για τη συμβολή του στην επίτευξη στόχων αλλά και για το γεγονός ότι παρέχει στον Δήμο Δοξάτου τη δυνατότητα να υλοποιεί μεγάλα έργα. Επίσης, ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Παπαδόπουλο για το πραγματικό ενδιαφέρον και την άμεση ανταπόκριση σε κάθε κάλεσμα.
Σημείωσε δε ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις με τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί, έργα που έχουν ξεκινήσει και αυτά που δρομολογήθηκαν τον πρώτο χρόνο της θητείας της νέας δημοτικής αρχής σε κάθε χωριό του δήμου, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ θα είναι δίπλα στην προσπάθεια του Δήμου Δοξάτου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!