Με επιτυχία διοργανώθηκε το «Hydrama Tour» στον Δήμο Νευροκοπίου

0
1849

Οι περίπου 160 ποδηλάτες που συμμετείχαν απόλαυσαν τις διαδρομές και κατέδειξαν ότι ο θεσμός έχει μέλλον

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η φετινή διοργάνωση των ποδηλατικών αγώνων «Hydrama Tour» που διοργανώθηκαν στις 28 και 29 Αυγούστου στο Νευροκόπι από τον σύλλογο «1000 Δέντρα» με τη στήριξη του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου.
Ο κ. Στάθης Κουτμερίδης από τον σύλλογο «1000 Δέντρα» ανέφερε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας»: «Oι αγώνες ήταν χωρισμένοι σε δύο κατηγορίες. Η κατηγορία elite αφορούσε αθλητές με αγωνιστικά δελτία που διεξήχθη το Σάββατο και την Κυριακή και στην οποία συμμετείχαν περίπου 85 αθλητές από διάφορα σωματεία της Ελλάδας, της Κύπρου, της Βουλγαρίας και της Βόρειας Μακεδονίας. Οι αθλητές σε αυτή την κατηγορία αγωνίστηκαν ξεχωριστά τις δύο ημέρες αλλά υπήρχε και συνδυασμένη βαθμολογία για το διήμερο. Η κατηγορία open, όπως λέγεται η κατηγορία sportive, διεξήχθη την Κυριακή. Σε αυτή την κατηγορία, στην οποία έλαβαν μέρος περίπου 80 άτομα, μπορούσε να συμμετάσχει ο καθένας, έχοντας ένα πιστοποιητικό καλής υγείας από γιατρό. Συνολικά οι συμμετοχές και στις δύο κατηγορίες ήταν περίπου 160 άτομα. Η διοργάνωση, που παλαιότερα διεξαγόταν σε άλλο νομό, πραγματοποιήθηκε για πέμπτη φορά στον Νομό Δράμας».
Μία θετική και παράλληλα αισιόδοξη διαπίστωση είναι ότι σε κάθε νέα διοργάνωση συμμετέχουν περισσότεροι αθλητές και μάλιστα με μεγαλύτερο επίπεδο. Η φετινή χρονιά ήταν το αποκορύφωμα, καθώς συμμετείχαν όλα τα μεγάλα σωματεία από όλη τη χώρα και η διοργάνωση ήταν σε επίπεδο πανελληνίου πρωταθλήματος.
Όπως είπε ο κ. Κουτμερίδης, η φετινή διοργάνωση ήταν σίγουρα ενθαρρυντική για το μέλλον της διοργάνωσης από πλευράς συμμετοχών. Πρόσθεσε επίσης ότι: «Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι περισσότερη υποστήριξη σε επίπεδο διοργάνωσης. Δηλαδή εθελοντές, τεχνικά μέσα, μεταφορά υλικών κλπ.».
Ο κ. Κουτμερίδης διευκρίνισε ότι αυτή τη στιγμή ο σύλλογος «1000 Δέντρα» βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης της μεταφοράς έδρας από τη Θεσσαλονίκη στο Κ. Νευροκόπι. Ο σύλλογος έδρευε στην Θεσσαλονίκη. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε αρχικά για τέσσερα χρόνια στην περιοχή του Λαγκαδά, ωστόσο επειδή μέλη του συλλόγου, όπως ο κ. Χρήστος Κηπουρός, κατάγονται από τη Δράμα και συγκεκριμένα από την Πετρούσα και επειδή τα μέλη του συλλόγου επισκέφτηκαν τον Νομό Δράμας πολλές φορές για training camp, υπήρχε μία σύνδεση με την περιοχή του νομού μας. Κάποια στιγμή, λοιπόν, υπήρξε η σκέψη να μεταφερθεί η έδρα του συλλόγου στον Νομό Δράμας. Εξάλλου, το ανάγλυφο της περιοχής προσφέρεται για μία τέτοια διοργάνωση καθώς διαθέτει διαφορετικά είδη διαδρομών. Το Νευροκόπι διαθέτει διαδρομές τόσο στον ορεινό όγκο, όσο και άλλου είδους διαδρομές στο λεκανοπέδιο.
Η συνεργασία των διοργανωτών με τον Δήμο Νευροκοπίου, που στηρίζει τους αγώνες, είναι άριστη, όπως αναφέρουν τα μέλη του συλλόγου. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, και η διοργάνωση συνεχίζεται όλα αυτά τα χρόνια. Η προοπτική που διαμορφώνεται για τη συνέχεια είναι αισιόδοξη, ενώ και το επίπεδο της διοργάνωσης μπορεί να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. Στην κατεύθυνση αυτή υπάρχουν και τα κίνητρα, καθώς το οικονομικό αντίκτυπο των αγώνων στην περιοχή του λεκανοπεδίου είναι πολύ θετικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά το διήμερο, λόγω του αριθμού των συμμετοχών, υπήρξε ακόμα και δυσκολία να τακτοποιηθούν αθλητές και συνοδοί στα ξενοδοχεία της περιοχής Νευροκοπίου, Βώλακα, Γρανίτη, Πετρούσας και Προσοτσάνης. Έτσι, κάποιοι από τους αθλητές χρειάστηκε να φιλοξενηθούν σε μονάδες της Δράμας. Οι ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής ήταν γεμάτες και αυτό είναι ένα στοιχείο που από μόνο του δείχνει το οικονομικό όφελος της διοργάνωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!