Με εργαστηριακά όργανα εξόπλισε 33 σχολεία της Δράμας ο Αντιπεριφερειάρχης Γρ. Παπαεμμανουήλ

0
254
Ο κ. Σπύρος Κιουλάνης, ο κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ και ο κ. Παναγιώτης Παζούλης

«Η Αντιπεριφέρεια Δράμας είναι κοντά στην εκπαίδευση και θα συνεχίσει να είναι, στο μέτρο των δυνατοτήτων της»


 

Εξοπλισμό εργαστηρίων φυσικής για 33 σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δράμας παρέδωσε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ μετά από σχετικό αίτημα που δέχθηκε από την πλευρά του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σπύρου Κιουλάνη και του υπεύθυνου του ΕΚΦΕ (Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών) Δράμας, κ. Παναγιώτη Παζούλη, πριν από λίγες ημέρες.
«Ανταποκριθήκαμε θετικά και είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να παραδώσουμε μέρος του εξοπλισμού. Στο μέτρο των δυνατοτήτων μας είμαστε κοντά στην εκπαίδευση γενικότερα. Θέλω να νοιώθετε ότι οι πόρτες της ΠΕ Δράμας είναι ανοικτές για όλους, χωρίς διακρίσεις» τόνισε μιλώντας στους εκπροσώπους των σχολείων ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ για να συνεχίσει: «Ξέρουμε ότι ο αγώνας που κάνετε είναι δύσκολος. Έχετε ένα πολύ δύσκολο έργο να επιτελέσετε και αυτό το αναγνωρίζουμε και ως διοίκηση αλλά και ως κοινωνία. Είμαστε σίγουροι ότι τα παιδιά μας βρίσκονται σε πάρα πολύ καλά χέρια. Το μήνυμα που πρέπει να περάσει σε όλη τη Δραμινή κοινωνία είναι ότι το εκπαιδευτικό προσωπικό, είναι πολύ υψηλού επιπέδου. Αυτό οφείλεται στην προσπάθεια που κάνει ο κάθε εκπαιδευτικός από μόνος του αλλά και στο συλλογικό πνεύμα που υπάρχει παρ’ όλες τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες. Η Αντιπεριφέρεια Δράμας είναι κοντά στην εκπαίδευση και θα συνεχίσει να είναι στο μέτρο των δυνατοτήτων της».
Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σπύρος Κιουλάνης εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας επιβεβαιώνοντας ότι όσα ανέφερε δεν είναι μόνο λόγια αλλά και πράξεις, υπογραμμίζοντας ότι αυτό: «Είναι κάτι το οποίο σπανίως το βιώνουμε». O κ. Κιουλάνης είπε ότι η υποστήριξη που υπάρχει από την πλευρά της Αντιπεριφέρειας είναι σημαντική σε όλα τα επίπεδα και στα γραφεία της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και στα σχολεία, στα οποία θα γίνει και η παράδοση κάποιων φωτοτυπικών μηχανημάτων εντός των επομένων ημερών. Για την παράδοση του εξοπλισμού των εργαστηρίων Φυσικής, ο κ. Κιουλάνης είπε ότι η ανταπόκριση της Αντιπεριφέρειας στο αίτημα που έγινε ήταν άμεση. Πρόσθεσε ότι είναι μια προσφορά ουσίας, καθώς διανύουμε μια μεταβατική περίοδο κατά την οποία νέα προγράμματα σπουδών, τα οποία ζητούν βιωματική μάθηση, έχουν μπει στα σχολεία. Όπως ζητούν και την απόκτηση δεξιοτήτων και όχι μόνο γνώσεων από τους μαθητές.
Ο υπεύθυνος του ΕΚΦΕ (Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών) Δράμας, κ. Παναγιώτης Παζούλης, είπε ότι η επιλογή των υλικών έγινε με γνώμονα τη βέλτιστη αξιοποίηση του διαθέσιμου ποσού. «Επιχειρήσαμε να πάρουμε κάποια απλά όργανα για να κάνουμε μετρήσεις και να μπορούν να γίνονται τα πειράματα που προβλέπονται από το αναλυτικό πρόγραμμα. Αυτή είναι η πρώτη δόση των οργάνων. Θα ακολουθήσει και δεύτερη αφού υπήρξε αδυναμία του προμηθευτή να παραδώσει το σύνολο του εξοπλισμού».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ