Με περιορισμένες δράσεις λόγω πανδημίας τα φετινά Ακρίτεια στο Νευροκόπι

0
1670

Με τις προγραμματισμένες θρησκευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Παντελεήμονα, συνεχίζεται σήμερα Δευτέρα, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που διεξάγονται φέτος στο Νευροκόπι στο πλαίσιο του θεσμού “Ακρίτεια”. Λόγω της πανδημίας ο Δήμος Νευροκοπίου, αποφάσισε οι εκδηλώσεις να είναι ελάχιστες, έτσι πέρα από τις θρησκευτικές εκδηλώσεις προγραμματίστηκαν μόνο τρεις πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις.

Ο Εσπερινός και η Θεία Λειτουργία στο εξωκλήσι του Αγίου Παντελεήμονα
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, σήμερα στις 19:00 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στο εξωκλήσι του Αγίου Παντελεήμονα, ενώ αύριο Τρίτη στις 07:00 το πρωί θα τελεσθεί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο εξωκλήσι του Αγίου Παντελεήμονα.
Το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες Nevrokopi trail

Στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων, το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες Nevrokopi trail
Το πρόγραμμα περιελάμβανε τρεις διαδρομές και συγκεκριμένα αυτή των 900 μέτρων με ώρα εκκίνησης 17:45., τη διαδρομή των 13 χιλιομέτρων με ώρα εκκίνησης τις 18:15 και τη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων με ώρα εκκίνησης τις 18:30. Η εκκίνηση και ο τερματισμός έγιναν στην κεντρική πλατεία του Δήμου Νευροκοπίου και οι αγώνες έγιναν με την λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας.

«Το φιδάκι της Ευρώπης», ένα διαδραστικό παιχνίδι για παιδιά
Οι φετινές εκδηλώσεις που προγραμματίστηκαν στο πλαίσιο των Ακριτείων Κ. Νευροκοπίου 2021, το κέντρο ευρωπαϊκής πληροφόρησης Europe Direct, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με την υποστήριξη του Δήμου Κ. Νευροκοπίου, διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα: «Το φιδάκι της Ευρώπης», ένα διαδραστικό παιχνίδι για παιδιά από 7 έως 15 χρονών. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή, 25 Ιουλίου, το απόγευμα στο γήπεδο
Κ. Νευροκοπίου. Με τη διάδραση του παιχνιδιού αυτού τα παιδιά γνώρισαν περισσότερα για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, την πολυπολιτισμικότητα, την αλληλεγγύη και τον σεβασμό.
Η Ευρώπη ήρθε στη γειτονιά του Νευροκοπίου καλώντας μικρούς και μεγάλους
σε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι.

Αύριο η παράσταση «Η Κοκκινοσκουφίτσα και τα Άγρια Φύλλα»
Αύριο, Τρίτη 27 Ιουλίου στο Δημοτικό Στάδιο Κάτω Νευροκοπίου θα παρουσιαστεί η παράσταση «Η Κοκκινοσκουφίτσα και τα Άγρια Φύλλα». Το έργο είναι βασισμένο στην Κοκκινοσκουφίτσα των αδερφών Γκριμ και η σκηνοθεσία είναι της Έλενας Μαυρίδου. Με κύριο πρωταγωνιστή της ιστορίας τη διάσημη σε όλους μας Κοκκινοσκουφίτσα, οι θεατές γίνονται στο έργο συνοδοιπόροι στο ταξίδι της ηρωίδας. Μάσκες, κούκλες, ψάρια που πετάνε, ένας κυνηγός δάσκαλος του καράτε αλλά και ο χορευτής λύκος συνθέτουν αυτό το πολυδιάστατο παζλ που συναρπάζει παιδιά και γονείς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ