Μειώνεται ο συνολικός αριθμός Δημοτικών και Νηπιαγωγείων

0
4229

Ποια σχολεία υποβιβάζονται και ποια καταργούνται στη Δράμα.
Τι αναφέρει στα «Χ» ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας κ. Ανδρέας Σαλπιγγίδης.

Σε απόφαση για υποβιβασμούς, καταργήσεις και συγχωνεύσεις Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων για την περίοδο 2020-2021 προχωρά η πολιτεία με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υφυπουργών Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη και Παιδείας και Θρησκευμάτων Σ. Ζαχαράκη. Με την εν λόγω απόφαση καταργούνται και σχολεία της Δράμας.
Σε ό,τι αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, όπως εξήγησε στα «Χ» ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας κ. Ανδρέας Σαλπιγγίδης, το 13ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας υποβιβάζεται οργανικά. Η πρόταση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας ήταν το σχολείο από δωδεκαθέσιο να γίνει δεκαθέσιο, αλλά τελικώς λόγω του αριθμού των μαθητών, το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε το σχολείο να γίνει οκταθέσιο. Παράλληλα, αποφασίστηκε η κατάργηση του Δημοτικού Σχολείου Βαθυτόπου, το οποίο δεν λειτουργούσε ήδη από τα προηγούμενα δυο χρόνια και οι μαθητές του είχαν μεταφερθεί στο σχολείο του Νευροκοπίου. Ακόμη, καταργείται το Νηπιαγωγείο της Κάτω Βροντούς, το οποίο βρισκόταν επίσης σε αναστολή για δυο τουλάχιστον χρόνια. Επίσης, καταργείται το 11ο Νηπιαγωγείο Δράμας, που βρίσκεται στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών κοντά στο Νοσοκομείο Δράμας. Επιπλέον, αποφασίστηκε να καταργηθεί και το Νηπιαγωγείο Καλής βρύσης.
Όπως εξήγησε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας κ. Ανδρέας Σαλπιγγίδης, τα σχολεία που καταργούνται μπορεί να ξανανοίξουν, όταν υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Οι αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, που αφορούν τις καταργήσεις και τους υποβιβασμούς των σχολείων που προαναφέρθηκαν, βασίστηκαν στις εισηγήσεις της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, η οποία είναι υποχρεωμένη κάθε χρόνο, μετά από συγκέντρωση των απαραίτητων στοιχείων από τους διευθυντές των σχολείων και σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, να κάνει προτάσεις υποβιβασμών, συγχωνεύσεων, καταργήσεων αλλά και προβιβασμών σχολικών μονάδων.
Ειδικότερα για το λεκανοπέδιο του Νευροκοπίου, ο κ. Σαλπιγγίδης επεσήμανε: «Για τη συγκεκριμένη περιοχή το πλάνο μας ήταν τα περιφερειακά σχολεία να κλείσουν και οι μαθητές να μεταφερθούν στο νέο δωδεκαθέσιο σχολείο του Νευροκοπίου που είναι υπό κατασκευή. Άλλωστε, με αυτό το σκεπτικό πετύχαμε να προχωρήσει και η κατασκευή του νέου σχολείου, αφού τα λειτουργικά έξοδα των περιφερειακών σχολείων σε βάθος δεκαετίας ισοδυναμούσαν με το κόστος κατασκευής του νέου δωδεκαθέσιου Δημοτικού Σχολείου στο Νευροκόπι. Δυστυχώς, όμως, το έργο καθυστερεί».
Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας το 2019 για υποβιβασμούς, καταργήσεις και συγχωνεύσεις Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων είχαν τεθεί σε αναστολή λειτουργίας 4 σχολικές μονάδες στη Δράμα – το Νηπιαγωγείο Κάτω Βροντούς, το 11ο Νηπιαγωγείο Δράμας, το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Βροντούς και το Δημοτικό Σχολείο Βαθυτόπου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!