Μια χρήσιμη συνάντηση για την αξιοποίηση των ορεινών μονοπατιών στη Δράμα

0
497

– Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο ξενοδοχείο Hydrama
– Μιλούν στα «Χ» οι κ.κ. Χ. Κηπουρός, Μ. Τάσσου και Στ. Μελισσινός


Μια πολύ χρήσιμη συνάντηση για τις δυνατότητες που έχει ο εναλλακτικός τουρισμός στη Δράμα και συγκεκριμένα η αξιοποίηση των τουριστικών μονοπατιών έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στο ξενοδοχείο Hydrama με πρωτοβουλία του φορέα ειδικών μορφών τουρισμού Drama4Seasons (που έχει δημιουργηθεί από επαγγελματίες στο χώρο τού εναλλακτικού τουρισμού) και τη συμμετοχή εμπλεκομένων φορέων στον εναλλακτικό τουρισμό, όπως ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Δράμας αλλά και ο Δήμος Δράμας.
Ο Αντιπρόεδρος του φορέα κ. Χρήστος Κηπουρός δήλωσε στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ότι η πρωτοβουλία υπήρξε με αφορμή το έργο «Δημιουργία εθνικού δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας», στο οποίο αποφάσισε να υποβάλει σχετική πρόταση χρηματοδότησης ο Δήμος Δράμας. Όπως είπε ο κ. Κηπουρός, το συμπέρασμα μετά την προχθεσινή συνάντηση είναι ότι οι άνθρωποι που εμπλέκονται με κάθε τρόπο στον εναλλακτικό τουρισμό βρέθηκαν στο ίδιο τραπέζι για πρώτη φορά και αποφάσισαν ότι θα υπάρξει μια συνέχεια των συναντήσεων, ώστε να καταλήξουν σε συμπεράσματα τα οποία θα προτείνουν στην τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε να προχωρήσουν οι προτάσεις και οι μελέτες για τη δημιουργία ενός δικτύου μονοπατιών. «Εμείς υποστηρίζουμε και ενισχύου- με τις όποιες ενέργειες και δράσεις γίνονται από τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά στη συνέχεια θα θέλαμε οι επαγγελματίες που εμπλέκονται και οι φορείς να καταθέσουμε μια ενιαία πρόταση που θα έχει αποτέλεσμα και για την τοπική κοινωνία αλλά και για εμάς τους επαγγελματίες. Μια πρόταση που μπορεί να βοηθήσει στο επόμενο πρόγραμμα που αναμένεται για την αξιοποίηση των μονοπατιών» τόνισε ο ίδιος.
Στη συνάντηση μετείχε από πλευράς του Δήμου Δράμας και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Μιχάλης Τάσσου, ο οποίος μιλώντας στα «Χ» δήλωσε καταρχάς ότι το πρόγραμμα «Δημιουργία εθνικού δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας» στο οποίο αποφάσισε να υποβάλει σχετική πρόταση χρηματοδότησης ο Δήμος Δράμας έχει πάρει παράταση μέχρι τις 2 Μαΐου, κάτι που διευκολύνει τον δήμο για την κατάθεση της πρόταση. Παράλληλα σε ότι αφορά την συνάντηση που έγινε στο ξενοδοχείο Hydrama με πρωτοβουλία του φορέα ειδικών μορφών τουρισμού, τόνισε ότι η συζήτηση έγινε σε δύο πλαίσια. Πρώτον στο να ακουστούν προτάσεις για την όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση της χρηματοδότησης που τρέχει στο πλαίσιο του ΟΦΥ- ΠΕΚΑ μέχρι τις 2 Μαΐου και δεύτερον στο πως να μπει από εδώ και στο εξής στον δημόσιο διάλογο η αναγκαιότητα μελετητικής ετοιμότητας στους δήμους για την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού. «Σε ό,τι αφορά την παρούσα πρόσκληση εκθέσαμε την άποψη των μελετητών και του Δήμου Δράμας για τα μονοπάτια που υπάρχουν στη Δημοτική Ενότητα Δράμας και στη Δημοτική Ενότητα Σιδηρονέρου».
Στη συνάντηση μετείχε και ο κ. Στέλιος Μελισσινός από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Δράμας, ο οποίος μιλώντας στα «Χ» τόνισε μεταξύ άλλων: «Όπως προέκυψε, από την συζήτηση, η μελέτη της πρότασης που θα καταθέσει ο Δήμος Δράμας για τα μονοπάτια δεν μπορεί να αλλάξει για τεχνικούς λόγους παρότι δόθηκε παράταση μέχρι τις 2 Μαΐου. Στις μελέτες για την πρόταση χρηματοδότησης που θα υποβάλει ο Δήμος Δράμας μπορούν να γίνουν μόνο μικρές βελτιώσεις. Ωστόσο είπαμε ότι θα δούμε όλοι οι φορείς το επόμενο πρόγραμμα αξιοποίησης τουριστικών μονοπατιών που αναμένεται, στο οποί- ο πρέπει να υπάρξουν και οι προτάσεις των εμπλεκομένων φορέων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!