Μνημόνιο συνεργασίας των Ε.Β.Ε. Δράμας και Αθηνών

0
1667

– Στόχος η στήριξη των Δομών Στήριξης Νεοφυών Επιχειρήσεων – Θερμοκοιτίδων
– Στ. Γεωργιάδης: «Oι δύο δομές ξεκινούν μία προσπάθεια, ουσιαστικά, αντιστροφής του brain drain στο σύνολο της χώρας»

Μία ιδιαίτερα αξιόλογη συνεργασία σε επίπεδο καινοτομίας, και μάλιστα υψηλών προδιαγραφών, ξεκίνησε το Επιμελητήριο της Δράμας με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών. Το πρωί της Τετάρτης 19 Ιανουαρίου υπεγράφη, στο ισόγειο του Ε.Β.Ε. Δράμας, μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των προέδρων των δύο Επιμελητηρίων που αφορά τη συνεργασία των 2 Δομών Στήριξης Νεοφυών Επιχειρήσεων – Θερμοκοιτίδων (ΘΕΑ & Lab40) του Επιμελητηρίου Αθηνών και Δράμας αντίστοιχα.
Στην υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας που υπέγραψαν ο κ. Στέφανος Γεωργιάδης, πρόεδρος του Ε.Β.Ε. Δράμας, και ο κ. Γιάννης Μπρατάκος, πρόεδρος του Ε.Β.Ε. Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.), παρέστησαν πρόεδροι άλλων επιμελητηρίων, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, ο καθηγητής Χάρης Λαμπρόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων, ο κ. Σπυρίδων Μάμαλης, καθηγητής του ΔΙ.ΠΑ.Ε. και διευθυντής του εργαστηρίου ανάπτυξης νέων προϊόντων, μέλη του Δ.Σ. του Ε.Β.Ε. Δράμας και πολλοί ακόμα.

Από αριστερά: ο κ. Στέφανος Γεωργιάδης, πρόεδρος του Ε.Β.Ε. Δράμας, και ο κ. Γιάννης Μπρατάκος, πρόεδρος του Ε.Β.Ε. Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.)

Ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε. Δράμας, κ. Στέφανος Γεωργιάδης, τόνισε σχετικά με τη συνεργασία ότι οι δύο δομές που υπάρχουν στα δύο επιμελητήρια ξεκινούν μία προσπάθεια, ουσιαστικά, αντιστροφής του brain drain στο σύνολο της χώρας, χαράζοντας αναπτυξιακή προοπτική και στηρίζοντας τη νεοφυή επιχειρηματικότητα. Εξέφρασε, επίσης, την ιδιαίτερη ικανοποίησή του, γιατί με αυτόν τον τρόπο αναβαθμίζεται και ο επιμελητηριακός θεσμός και επεσήμανε ότι ο ρόλος των επιμελητηρίων είναι αυτός που δείχνει τον δρόμο για το πώς πρέπει οι τοπικές κοινωνίες να προχωρήσουν και σε επίπεδο καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. Ο κ. Γεωργιάδης κατέληξε λέγοντας: «Ευχαριστώ για μια ακόμη φορά το E.B.E.A. που είναι σήμερα μαζί μας και τον Γιάννη Μπρατάκο που μας τιμά με την υπογραφή αυτού του μνημονίου. Είναι το πρώτο μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφω σε επίπεδο επιμελητηρίων, σε επίπεδο καινοτομίας. Είναι για εμένα ιδιαίτερα σημαντικό, και το λέω ως πρόεδρος και εκπροσωπώντας το Δ.Σ. του επιμελητηρίου. Ευχαριστώ για ακόμα μία φορά το Ε.Β.Ε.Α., το μεγαλύτερο επιμελητήριο της χώρας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Α., κ. Γιάννης Μπρατάκος, ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δράμας και τα μέλη του Δ.Σ. του Ε.Β.Ε. Δράμας για την πρόσκληση και τη φιλοξενία στη Δράμα και τόνισε ότι τα δύο επιμελητήρια αποδεικνύουν πως η ισχύς είναι στην ένωση, προσθέτοντας: «Υπογράψαμε ένα μνημόνιο συνεργασίας για την καινοτομία και τη νεοφυή επιχειρηματικότητα. Η χώρα μας βρίσκεται σε μια τροχιά ανάκαμψης και εμείς, τα επιμελητήρια, σεβόμενοι τον επιμελητηριακό θεσμό που είμαστε υποχρεωμένοι να υπηρετούμε, ερχόμαστε να ενισχύσουμε την προσπάθεια αυτή για την ανάταση της εθνικής μας οικονομίας. Η καινοτομία και η νεοφυής επιχειρηματικότητα είναι το χθες, το σήμερα και το αύριο. Είναι αυτά τα οποία, όπως είπε ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε. Δράμας, θα κάνουν την ανάσχεση στο brain drain και θα δημιουργήσουν μία ροή επιστροφής του αξιόλογου ταλέντου πίσω στη χώρα. Όλες αυτές οι προσπάθειες θα υλοποιηθούν μέσα από δράσεις του μνημονίου συνεργασίας που υπογράφουμε. Θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες δράσεις. Θέλουμε να φέρουμε όλους τους state holders της αγοράς και την ακαδημαϊκή κοινότητα, ώστε να δημιουργήσουμε νέες προτάσεις, νέες ιδέες, από νέους επιχειρηματίες και νέα ταλέντα, για να αναπτυχθεί περαιτέρω η ελληνική οικονομία και η ελληνική επιχειρηματικότητα».

Σχετικά με την υπογραφή της συνεργασίας, ο καθηγητής Χάρης Λαμπρόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων, είπε: «Είναι πολύ σημαντικό στη σημερινή συγκυρία, εξερχόμενοι, με το καλό, από μία μακριά περίοδο πανδημίας, στην οποία άλλαξαν πολλές συνθήκες στην καθημερινότητά μας, ότι η ελληνική πολιτεία με έξυπνα χρηματοδοτικά εργαλεία έρχεται να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα και το επιχειρείν και γενικότερα να συμβάλλουμε στην αναπτυξιακή επόμενη ημέρα της χώρας, όχι μόνο για εμάς, αλλά και για τις νεότερες γενιές. Σήμερα στο Επιμελητήριο της Δράμας, με τη συμμετοχή και τη συνεργασία του Ε.Β.Ε.Α., επισφραγίζεται αυτό που λέμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ότι αφενός η ισχύς είναι εν τη ενώσει και αφετέρου ότι υπάρχει τεράστιο δυναμικό στην ελληνική περιφέρεια, το οποίο θα πρέπει να αξιοποιηθεί με τον κατάλληλο τρόπο, ούτως ώστε να δημιουργηθούν και οι συνθήκες της ανάκτησης ανθρώπινου κεφαλαίου, υψηλών προδιαγραφών στην ελληνική περιφέρεια με όλες τις ομορφιές και το πλουτοπαραγωγικό δυναμικό που έχει. Από την πλευρά τη δική μας, θέλουμε να ενισχύσουμε επενδυτικά κεφάλαια τα οποία θα έχουν περιφερειακή δράση, δηλαδή funds που θα επενδύουν σε προσπάθειες στην περιφέρεια και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!