Μοίρασε αγάπη και φέτος ο «Τοίχος της Καλοσύνης»

0
931

– 6.000 λευκά λουλούδια μοιράστηκαν σε σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πόλη της Δράμας
– «Εκτός από το σώμα μας, χρειάζεται τροφή και η ψυχή μας» λένε στα «Χ» οι εθελοντές


 

Μία όμορφη αλυσίδα αγάπης και χαράς δημιούργησε ο Τοίχος της Καλοσύνης στη Δράμα το τριήμερο 5, 6 και 7 Φεβρουαρίου, με αφορμή τα γενέθλια για τα 6 χρόνια λειτουργίας του την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου. Στη διάρκεια των χρόνων που πέρασαν, οι εθελοντές του έχουν προσφέρει απλόχερα τη βοήθειά τους σε μεγάλο αριθμό συνανθρώπων μας που βρίσκονται ή βρέθηκαν σε οικονομική αδυναμία.
Στη διάρκεια του συγκεκριμένου τριημέρου μοιράστηκαν 6.000 χειροποίητα λουλούδια και τοποθετήθηκαν σε παρμπρίζ σταθμευμένων αυτοκινήτων στην πόλη της Δράμας. H κατασκευή των χειροποίητων λευκών λουλουδιών ξεκίνησε πριν από το καλοκαίρι του 2021 από εθελόντριες του δημιουργικού τμήματος του «Τοίχου της Καλοσύνης» στη Δράμα, που άρχισαν να υλοποιούν το σχέδιο χρησιμοποιώντας ως υλικό το βαμβάκι.
Η κα Ελευθερία, που δεν θέλησε να δώσει περισσότερα στοιχεία της, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τους υπόλοιπους εθελοντές του «Τοίχου της Καλοσύνης», είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ότι τα λουλούδια συνοδεύονταν από μία κάρτα. «Θέλαμε όλοι μαζί να γιορτάσουμε τα 6 χρόνια δράσης του «Τοίχου της Καλοσύνης» και να μεταδώσουμε τις τέσσερις αρχές μας: την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, την ανιδιοτέλεια και την ανωνυμία. Προσπαθήσαμε να περάσουμε στους συνανθρώπους μας, που άλλωστε μας στηρίζουν τόσα χρόνια, όμορφα συναισθήματα, μοιράζοντας χαμόγελα και αγάπη. Άλλωστε, και το χρώμα των λουλουδιών δεν ήταν τυχαίο. Το λευκό χρώμα μεταδίδει συναισθήματα γαλήνης και ηρεμίας, που είναι σημαντικά σε αυτή την περίοδο που διανύουμε. Εκτός από το σώμα μας, χρειάζεται τροφή και η ψυχή μας, όπως λέμε εμείς. Αυτό που θέλαμε ήταν αυτός που θα βρει το λουλούδι να νιώσει όμορφα συναισθήματα, αλλά και να τον παρακινήσουμε να το χαρίσει σε ένα αγαπημένο του πρόσωπο, για να γίνουμε όλοι μαζί μια όμορφη αλυσίδα αγάπης και χαράς».
Η πρωτότυπη δράση που ονομάζεται «Μοίρασε αγάπη» διοργανώθηκε για τρίτη χρονιά. Πέρσι, στο πλαίσιο της ίδιας δράσης, είχαν μοιραστεί 5.000 λουλούδια για τη συμπλήρωση των 5 χρόνων του «Τοίχου της Καλοσύνης», σε μία ομολογουμένως πολύ επιτυχημένη προσπάθεια που χάρισε χαμόγελα και καλή διάθεση στους αποδέκτες των λουλουδιών. Όπως έχουν γράψει τα «Χ» και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, ο «Τοίχος της καλοσύνης» στη Δράμα διοργανώνει κάθε χρόνο σειρά πετυχημένων δράσεων ανθρωπιστικού χαρακτήρα πρωτοβουλίες, όπως το «Γίνε νονός», που θα γίνει και φέτος κατά τη διάρκεια του Πάσχα, στο πλαίσιο της οποίας συγκεντρώνονται δώρα για τα παιδιά, το οποία προσφέρουν ανώνυμα οι πολίτες. Επίσης, αξιόλογη είναι και η δράση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και προσφέρει κασετίνες, τσάντες και σχολικά είδη στους μικρούς μαθητές που το έχουν ανάγκη. Παράλληλα, άλλες δράσεις γεννιούνται ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν, όπως αυτές που έγιναν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, στο πλαίσιο των οποίων κατασκευάστηκαν χειροποίητες παιδικές μάσκες και δόθηκαν στο τμήμα Παιδιατρικής του Νοσοκομείου Δράμας. Την ίδια ώρα, πραγματοποιήθηκαν και άλλες δράσεις με αντικείμενο τη συγκέντρωση τροφίμων και εμφιαλωμένων νερών για τα θύματα θεομηνιών κ.ο.κ.
Η εθελοντική πρωτοβουλία του «Τοίχου της Καλοσύνης» που ξεκίνησε από τις γνωστές «κρεμάστρες» τροφίμων στις γειτονιές της πόλης το 2016, μετεξελίσσεται και γίνεται πλέον πιο αποτελεσματική, κινούμενη πάντα στον ίδιο άξονα, την προσφορά στον συνάνθρωπο.
Ο «Τοίχος» πλέον έχει προχωρήσει σε άλλο επίπεδο την προσφορά του στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο. Έχει ολοκληρωθεί ήδη η σύσταση ομάδας κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων και κοινωνικών επιστημόνων, η οποία στελεχώνεται από ανθρώπους με κατάλληλη κατάρτιση και εμπειρία, που προσεγγίζουν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, με σεβασμό και προσοχή, προκειμένου να τους βοηθήσουν. Παράλληλα, συνεργάζεται και επίσημα με τις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων του Νομού Δράμας, κάνοντας ακόμα πιο αποτελεσματική τη δράση του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ