Στενημάχος, Νέα Σεβάστεια και Αμπελοκήποι στο νέο δίκτυο ύδρευσης μέχρι το καλοκαίρι

0
1293

Απομένουν 3-4 χιλιόμετρα δικτύου και περίπου 500 οικιακές συνδέσεις


 

Παραδίδεται μέχρι το καλοκαίρι, το έργο του νέου δικτύου ύδρευσης στη “Ζώνη 3” του δικτύου ύδρευσης της Δράμας, περιλαμβανομένων και των οικιακών συνδέσεων, όπως είπε χθες απαντώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο υπεύθυνος της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΔ κ. Μαρίνος Χατζηκωνσταντίνου, συμπληρώνοντας ότι απομένουν περίπου 500 οικιακές συνδέσεις και 3-4 χιλιόμετρα δικτύου στην ίδια ζώνη.
Η σύνδεση της περιοχής στο νέο δίκτυο θα γίνεται τμηματικά μετά την ολοκλήρωση του έργου από το καλοκαίρι και έπειτα, μέχρι να συνδεθεί ολόκληρη η γεωγραφική ζώνη που περιλαμβάνει τις περιοχές Αμπελοκήπων, Προαστείου Στενήμαχου, Αγίου Τρύφωνα, Αγίου Κωνσταντίνου κλπ. Το έργο κατασκευής του νέου δικτύου στην περιοχή αυτή είναι αξίας 4.926.829 ευρώ.
Σημειώνεται ότι με απόφασή του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΔ, στα τέλη Ιανουαρίου, εγκρίθηκε παράταση της συμβατικής προθεσμίας εκτέλεσης του έργου κατά 120 μέρες δηλαδή μέχρι τις 29/4/2022. Η παράταση δόθηκε μεταξύ άλλων, και λόγω των σοβαρών πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή κατά τη διετία που κατασκευάζεται το έργο καθώς υπήρξε άμεση ανάγκη για ανακατασκευή φρεατίων όμβριων τα οποία είχαν καταστραφεί με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν σπίτια (ισόγειες & υπόγειες κατοικίες) λόγω έντονων βροχοπτώσεων. Σημαντικές ήταν επίσης οι καθυστερήσεων σε εργασίες και προμήθειες υλικών – εξοπλισμού του έργου που προέκυψαν κατά την διάρκεια της υγειονομικής κρίσης.
Η “Ζώνη 3” του δικτύου ύδρευσης της Δράμας είναι μία από τις 3 ζώνες στις οποίες είναι χωρισμένο το δίκτυο ύδρευσης. Το νέο δίκτυο, που έχει αρχίσει να εγκαθίσταται από τη “Ζώνη 1” πριν από περίπου 1 δεκαετία, περιλαμβάνει τη βόρεια περιοχή της πόλης, από τον Προφήτη Ηλία μέχρι το πάρκο των Κομνηνών και τον Ξηροπόταμο. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της ΔΕΥΑΔ, παρότι το νέο δίκτυο στη “Ζώνη 1” έχει τοποθετηθεί εδώ και αρκετά χρόνια, το έργο δεν περιελάμβανε το σύνολο των απαιτούμενων οικιακών συνδέσεων. Έτσι στη βόρεια πλευρά της πόλης, παρότι υπάρχει νέο δίκτυο, έχει προχωρήσει η σύνδεση μόλις του 40% των κατοικιών σε αυτό γιατί η ΔΕΥΑΔ προσπαθεί να καλύψει με ίδιους πόρους τα χρήματα που απαιτούνται για τις υπόλοιπες οικιακές συνδέσεις, κάτι που κάνει σταδιακά.
Ουσιαστικά μετά το καλοκαίρι, απομένει το τρίο και τελευταίο τμήμα του νέου δικτύου ύδρευσης στη “Ζώνη 2” που είναι το κέντρο της πόλης και είναι έργο ύψους 8.680.000 ευρώ. Για το έργο αυτό υπάρχουν ήδη έτοιμες μελέτες αλλά δεν έχει ενταχθεί ακόμη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Το έργο αναμένεται να χρηματοδοτηθεί από πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας ΑΜΘ μόλις ανοίξει η σχετική πρόσκληση. Στο κέντρο της πόλης πάντως, έχουν ήδη τοποθετηθεί αγωγοί του νέου δικτύου σε μήκος 4 περίπου χιλιομέτρων, λόγω των έργων της ΒΑΑ. Κατά συνέπεια, στα σημεία τα οποία εκτελούνται τα έργα της Βιοκλιματικής Αναβάθμισης, στο κέντρο της πόλης, δεν θα απαιτηθούν εκ νέου σκαπτικές εργασίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!