Να επαναλειτουργήσει το Κέντρο Νεοσυλλέκτων

0
1394

– Νέα ευκαιρία για τη Δράμα ο επανασχεδιασμός και η επαναλειτουργία βασικών Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων ανά τη χώρα
– Τι επισημαίνουν στα «Χ» οι κ.κ. Κ. Χαρακίδης και Μ. Μλεκάνης


 

Την ανάγκη επαναλειτουργίας του κέντρου νεοσυλλέκτων της Δράμας, που παλαιότερα φιλοξενούνταν στον χώρο του 519 Τάγματος Πεζικού, επαναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες εξετάζεται από το Στρατιωτικό Επιτελείο η επαναλειτουργία βασικών Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων ανά τη χώρα, που σταμάτησαν να λειτουργούν το 2018.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο να επαναλειτουργήσουν Κέντρα Εκπαίδευσης σε διάφορες περιοχές, στις οποίες όμως δεν συμπεριλαμβάνεται και η Δράμα.
Το θέμα έφερε στο προσκήνιο χθες η δημοτική παράταξη «Πόλη + Ζωή», καθιστώντας σαφή την ανάγκη να υπάρξει οργανωμένη προσπάθεια από την πλευρά του Δήμου Δράμας, προκειμένου να επαναλειτουργήσει στην πόλη της Δράμας το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων. Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, κ. Κυριάκος Χαρακίδης, είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ότι το ενδεχόμενο επανασχεδιασμού της χωροθέτησης των Κέντρων Νεοσυλλέκτων αποτελεί μια ευκαιρία την οποία δεν θα πρέπει να χάσει η Δράμα, θυμίζοντας ότι το Κέντρο που λειτουργούσε κατά το παρελθόν στη Δράμα φιλοξενούσε περίπου 200 στρατευμένους, οι οποίοι τόνωναν με την παρουσία τους την τοπική οικονομία. Ο κ. Χαρακίδης επεσήμανε επίσης: «Θα πρέπει να υπάρξει άμεσα μια δυναμική προσπάθεια διεκδίκησης της λειτουργίας Κέντρου Νεοσυλλέκτων της Δράμας. Ο Δήμος Δράμας θα πρέπει να κινηθεί αποφασιστικά στην κατεύθυνση αυτή χωρίς να καθυστερεί». Ο ίδιος είπε ότι, για να είναι αποτελεσματική μια τέτοια προσπάθεια, δεν θα πρέπει να προταχθούν κομματικά συμφέροντα, για να μην υπάρξει η ίδια κατάληξη που είχε η διεκδίκηση για τη νέα χάραξη της Σιδηροδρομικής Εγνατίας.
Για το ίδιο θέμα, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης κ. Μιχάλης Μλεκάνης τόνισε στα «Χ» ότι το θέμα έχει προκύψει από δημοσιεύματα του τύπου που αναφέρουν ότι πρόκειται να γίνει επαναχωροθέτηση των Κέντρων Εκπαίδευσης. Ο κ Μλεκάνης τόνισε: «Στα δημοσιεύματα αναφέρονται και συγκεκριμένες πόλεις στις οποίες υπήρχαν Κέντρα Νεοσυλλέκτων, που καταργήθηκαν και πρόκειται να ξαναδημιουργηθούν. Μέσα σε αυτές τις πόλεις, μέχρι στιγμής δεν είναι η Δράμα. Για να προλάβουμε λοιπόν αποφάσεις, θεωρούμε ότι πρέπει κάποια στιγμή να αρχίσουμε να αντιδρούμε έγκαιρα για τα θέματα που μας ενδιαφέρουν ως Δράμα και μας αδικούν οι αποφάσεις που παίρνονται κεντρικά. Θεωρούμε ότι η Δράμα έχει αδικηθεί επανειλημμένα σε πολλά θέματα. Σε ορισμένα θέματα, όπως η Σιδηροδρομική Εγνατία, δεν υπήρξε η αντίδραση που θα έπρεπε να υπάρξει, ούτως ώστε να μην αδικηθεί η Δράμα. Για τον λόγο αυτό, λέμε σε αυτή τη φάση, που ακόμα σχεδιάζεται η επαναχωροθέτηση, να υπάρξει μια δυναμική αντίδραση με ενωμένους όλους τους φορείς, ούτως ώστε να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα για τη Δράμα».
Απαντώντας σε ερώτηση αν η δημοτική παράταξη «Πόλη + Ζωή» σκοπεύει να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο κ. Μλεκάνης τόνισε ότι υπάρχει αυτή η πρόθεση, αλλά υπάρχει η εκτίμηση ότι μέχρι το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο δεν θα πρέπει να χαθεί πολύτιμος χρόνος και θα πρέπει η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Δράμας, κ. Χρ. Μαμσάκος, να ενεργοποιηθούν άμεσα.

Υπενθυμίζεται ότι στη Δράμα λειτουργούσε Κέντρο Νεοσυλλέκτων για πολλά χρόνια στο 519 Τάγμα Πεζικού, αφήνοντας αισθητό οικονομικό αποτύπωμα στην αγορά της πόλης, αλλά δυστυχώς κάποια στιγμή έκλεισε. Το 2011 επίσης έκλεισε και το Κέντρο Νεοσυλλέκτων του Παρανεστίου, το οποίο επίσης συνέβαλε στην τοπική οικονομία της περιοχής και τη διατήρηση των τοπικών επιχειρήσεων.

 


Το Δελτίο Τύπου της δημοτικής παράταξης «Πόλη + Ζωή» για το συγκεκριμένο θέμα

Ο επανασχεδιασμός της χωροθέτησης των Κέντρων Νεοσυλλέκτων μια νέα ευκαιρία για τη Δράμα
Θα αξιοποιηθεί αποτελεσματικά, κ. Μαμσάκο, ή θα έχει την ίδια δυσάρεστη κατάληξη με τη χάραξη της Σιδηροδρομικής Εγνατίας;

Η επαναλειτουργία Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, όπου έως το 2018 παρουσιάζονταν μαζικά οι φαντάροι στο ξεκίνημα της θητείας τους, εξετάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, από τους επιτελείς του Στρατού Ξηράς.
Στη πόλη της Δράμας λειτουργούσε στο παρελθόν το 519 ΤΠ ως Κέντρο Νεοσυλλέκτων με μία δύναμη 200 και πλέον περίπου στρατιωτών. Η λειτουργία του αποδείχθηκε ότι ήταν πολύ σημαντική για την τόνωση της τοπικής οικονομίας.
Λαμβάνοντας υπόψη τα πρόσφατα δημοσιεύματα του τύπου που αναφέρονται σε επανασχεδιασμό από την κυβέρνηση της χωροθέτησης των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων της χώρας, δημιουργείται μία ευκαιρία να διεκδικήσουμε τη λειτουργία ενός Κέντρου Νεοσυλλέκτων στη Δράμα. Για μία φορά ας προηγηθούμε των εξελίξεων, καθόσον μονίμως αντιδρούμε καθυστερημένα.
Καλούμε, λοιπόν, τον Δήμαρχο Δράμας, κ. Μαμσάκο, να συνεργαστεί με όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς φορείς της Δράμας και να αναλάβει άμεσα (δεν χωράει ούτε ώρα καθυστέρηση) πρωτοβουλίες για την επαναλειτουργία του 519 ΤΠ ως Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Στρατιωτών.
Η πρωτοβουλία, για να είναι αποτελεσματική, πρέπει να βάζει τα συμφέροντα της Δράμας πάνω από τα κομματικά συμφέροντα, γιατί αλλιώς θα έχει την ίδια απογοητευτική τύχη με τη διεκδίκηση για τη νέα χάραξη της Σιδηροδρομικής Εγνατίας που κατάληξε ο κ. Μαμσάκος να λέει… «ευχαριστώ» επειδή «πήραμε (;)» την υπόσχεση για λειτουργία ενός μικρού τουριστικού τρένου, ενώ χάσαμε τη Σιδηροδρομική Εγνατία με Σταθμό στη Δράμα και διαγραφτήκαμε οριστικά από τον χάρτη και των σιδηροδρομικών δικτύων.
Τώρα είναι η ώρα να διεκδικήσουμε όλοι μαζί να λειτουργήσει στρατόπεδο νεοσυλλέκτων στη Δράμα!
Όλοι οι πολιτικοί πρέπει να αποδείξουμε ότι το συμφέρον της Δράμας μάς ενώνει και ότι δεν είμαστε πειθήνια όργανα της εκάστοτε κυβέρνησης!
Ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε για τη Δράμα!
Η Δράμα δεν αντέχει άλλο να χάνει ευκαιρίες!
Διεκδικούμε για εμάς και τα παιδιά μας το αύριο που μας αξίζει!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ