«Ναι» από το Δημοτικό Συμβούλιο στο εργασιακό πρωτάθλημα 5×5

0
2190

Οι προπονήσεις θα γίνονται στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Δράμας.

Θα διεξαχθεί μετά και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δράμας, το 1ο Εργασιακό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (5Χ5) του Δήμου Δράμας. Η διοργάνωση ακολουθεί τα βήματα του εργασιακού πρωταθλήματος μπάσκετ το οποίο ήδη υλοποιεί ο Δήμος της Δράμας και έχει μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή παρά το γεγονός ότι διεξάγεται στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας.
Οι ίδιες δυσκολίες άλλωστε ισχύουν και για το εργασιακό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά φέτος. Για τη διοργάνωσή του θα είναι υπεύθυνη η αρμόδια Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Δράμας. Στόχος του είναι η επαφή των Δραμινών εργαζομένων με τον αθλητισμό, η ανάπτυξη σωματικών και ψυχοπνευματικών χαρακτηριστικών καθώς και η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.
Όπως έχουν γράψει ήδη τα “Χ” σε προηγούμενο ρεπορτάζ, για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει το εργασιακό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου 5Χ5, γνωρίζουμε ότι θα συσταθεί τριμελής οργανωτική επιτροπή που θα οριστεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δράμας και θα αποτελείται από έναν εκπρόσωπο της Δημοτικής Αρχής, έναν εκπρόσωπο της Αντιπολίτευσης και τον προϊστάμενο ή υπάλληλο της Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Δράμας ή την αρμόδια Αντιδήμαρχο. Αυτή η επιτροπή θα προκηρύξει το πρωτάθλημα, θα έχει την ευθύνη της διοργάνωσης και της διεξαγωγής του και θα εγκρίνει την πληρότητα των δικαιολογητικών για την συμμετοχή των ομάδων. Η δε θητεία της θα ακολουθεί τη δημοτική περίοδο.
Δικαίωμα συμμετοχής στο εργασιακό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, θα έχουν ομάδες που προέρχονται από όλους τους φορείς (δήμος, σωματεία, επιχειρήσεις, επαγγελματικοί σύλλογοι κλπ) που αναπτύσσονται στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.Οι ομάδες θα πρέπει να αποτελούνται μόνο από αθλητές που εργάζονται με οποιαδήποτε σχέση, ή είναι μέλη επαγγελματικών συλλόγων και σωματείων. Κατ’ εξαίρεση κάθε ομάδα θα έχει τη δυνατότητα να δηλώσει έναν αθλητή που δεν ανήκει σε κανένα φορέα (πχ άνεργοι) ή που ανήκει σε φορέα αλλά αυτός δε δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα ή που εργάζεται εκτός των ορίων του Νομού Δράμας αλλά είναι δημότης Δράμας κα μένει μόνιμα στον Νομό Δράμας. Επίσης, στην εξαίρεση αυτή ανήκουν και αθλητές που έχουν ενεργό δελτίο στο άθλημα του ποδοσφαίρου την τρέχουσα χρονιά σε εθνική ή τοπική κατηγορία, με την προϋπόθεση ότι είναι κάτω των 35 ετών.
Σε περίπτωση που το σωματείο εργαζομένων δεν μπορεί να συμπληρώσει ομάδα, μπορεί να υπάρξει σύμπραξη μέχρι και δυο σωματείων. Ακόμη θα δοθεί η δυνατότητα να δημιουργηθούν μέχρι και 2 διαφορετικές ομάδες ανά φορέα, οι οποίες θα έχουν διακριτή ονομασία.Αν οι συμμετοχές των ομάδων είναι περισσότερες από εκείνες που θα ορίζει η προκήρυξη θα ακολουθείται σειρά προτεραιότητας, ενώ οι ομάδες μπορεί να είναι μεικτές και απαρτίζονται από άνδρες και γυναίκες.
Οι προπονήσεις των ομάδων του εργασιακού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου θα γίνονται στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Δράμας (στα γήπεδα 5Χ5 του οικισμού Αγίου Σάββα, της Καλλιφύτου και του Ξηροποτάμου).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ