Ανεστάλη χθες η λειτουργία σε 4 σχολικά τμήματα της Δράμας

0
11634

Ανεστάλη η λειτουργία σχολικών τμημάτων στο 3ο και το 5ο Γυμνάσιο Δράμας και στο 3ο και το 4ο Γενικό Λύκειο Δράμας.

Νέα κρούσματα κορωνοϊού σε σχολεία της Δράμας έγιναν γνωστά χθες, Δευτέρα. Δυστυχώς η εξάπλωση της πανδημίας δεν έχει αφήσει ανέπαφες τις εκπαιδευτικές δομές, με αποτέλεσμα η αύξηση των κρουσμάτων να οδηγεί στην εμφάνισή τους στα σχολεία. Η κ. Χριστίνα (Χρυσάνθη) Βαμβούρη, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, δήλωσε χθες το μεσημέρι στα «Χ» ότι έγιναν γνωστά και νέα κρούσματα σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Νέα κρούσματα εμφανίστηκαν στο 3ο και στο 5ο Γυμνάσιο Δράμας καθώς και στο 3ο και στο 4ο Γενικό Λύκειο Δράμας. Η λειτουργία των σχολικών τμημάτων στα οποία έχουν εντοπιστεί τα κρούσματα έχει ανασταλεί από χθες και ήδη ξεκίνησε η εξ αποστάσεως εκπαίδευση των μαθητών.
Υπενθυμίζεται ότι και την περασμένη Παρασκευή έγινε γνωστό ότι θετικός στον ιό ήταν ένας μαθητής του 4ου Λυκείου Δράμας, γεγονός που οδήγησε στο να ανασταλεί η λειτουργία του τμήματος στο οποίο παρακολουθούσε μαθήματα. Παράλληλα, την ίδια ημέρα έγινε γνωστό ότι μια εκπαιδευτικός που έκανε μαθήματα σε 3 σχολεία της Δράμας εντοπίστηκε θετική στον covid-19.
Η αύξηση των κρουσμάτων στα σχολεία της Δράμας, όπως και γενικότερα στον Νομό, δημιουργεί εύλογους προβληματισμούς σε γονείς και καθηγητές. Από την πλευρά της η κα Βαμβούρη σημειώνει ότι τα μέτρα ασφαλείας στα σχολεία εφαρμόζονται κανονικά από μαθητές και καθηγητές.
«Υπάρχει στη διάρκεια του σχολικού ωραρίου συνεχής παρότρυνση από τους καθηγητές προς τους μαθητές να φορούν τις προστατευτικές μάσκες, τις οποίες πολλά παιδιά βγάζουν ή δεν φορούν σωστά» σημειώνει η κα Βαμβούρη και προσθέτει ότι «ο κίνδυνος φυσικά υπάρχει ωστόσο, θα πρέπει να πούμε ότι οι εκπαιδευτικοί τηρούν ευλαβικά τα μέτρα ανάσχεσης της πανδημίας και παροτρύνουν συνεχώς τους μαθητές να τα εφαρμόζουν για την προστασία τους».
Η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας προσθέτει ακόμη ότι και ο Δήμος Δράμας βοηθά στην προστασία της σχολικής κοινότητας, με απολυμάνσεις που έχει ήδη κάνει στο 3ο και το 4ο ΓΕΛ, ενώ θα ακολουθήσουν απολυμάνσεις σε συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και στο 3ο και το 5ο Γυμνάσιο, όπου εμφανίστηκαν κρούσματα.
«Ευτυχώς έχουμε “όπλα” στα χέρια μας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Θα ήθελα όμως να πως ότι τα παιδιά μας πρέπει να προσέχουν και να εφαρμόζουν τα μέτρα προστασίας» τόνισε η κα Βαμβούρη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ