Συνεχίζονται τα μοριακά test στην πλατεία Ελευθερίας

0
5959

Έκτακτη σύσκεψη χθες το πρωί στο Δημαρχείο για τα μέτρα ανάσχεσης της πανδημίας – Άρχισαν απολυμάνσεις από την υπηρεσία Καθαριότητας.

Συνεχίστηκε και χθες η διενέργεια μοριακών test για την ανίχνευση κρουσμάτων κορωνοϊού σε πολίτες που είχαν επαφές με επιβεβαιωμένα κρούσματα. Οι πολίτες προσήλθαν στο δημοτικό περίπτερο της πλατείας Ελευθερίας για να εξεταστούν. Τα τεστ γίνονται εδώ και 20 ημέρες περίπου στον συγκεκριμένο χώρο που παραχωρήθηκε από τον Δήμο Δράμας στον ΕΟΔΥ.
Η διενέργεια των τεστ αφορά τις επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης που διενεργείται στο περιβάλλον του ασθενούς, όταν εντοπίζεται κρούσμα. Σχετικά με το θέμα o κ. Αλέξανδρος Παναγιωτίδης, εντεταλμένος σύμβουλος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας, είχε αναφέρει τις προηγούμενες ημέρες ότι: «Το δημοτικό περίπτερο της πλατείας, που ανήκει στον Δήμο Δράμας, διατέθηκε για σκοπούς ιχνηλάτησης συγγενών των ανθρώπων που έχουν βρεθεί θετικοί στην ασθένεια covid-19». Ο κ. Παναγιωτίδης, μάλιστα, σημείωσε ότι ο συγκεκριμένος χώρος διατίθεται μόνο για τον έλεγχο των στενών επαφών των ασθενών, οι οποίοι ειδοποιούνται από τον ΕΟΔΥ και προσέρχονται για να κάνουν τον σχετικό έλεγχο.
Χαρακτηριστική ήταν, για τη χθεσινή μέρα, η μεγάλη προσέλευση συμπολιτών μας στο περίπτερο – χώρο εξέτασης της πλατείας Ελευθερίας. Όλοι όσοι προσήλθαν εκεί βρίσκονταν στο περιβάλλον ατόμων που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και τους ζητήθηκε να εξεταστούν. Υπενθυμίζεται ότι από την περασμένη Πέμπτη σημειώνεται στη Δράμα αυξητική τάση των κρουσμάτων, κάτι που εξηγεί και τον σημαντικό αριθμό πολιτών χθες στον χώρο διενέργειας των rapid test στο δημοτικό περίπτερο της πλατείας Ελευθερίας. Μόνο στο τριήμερο 23, 24 και 25 Οκτωβρίου ανακοινώθηκαν 33 νέα κρούσματα θετικά στον κορωνοϊό στη Δράμα, κάτι που προκαλεί εύλογο προβληματισμό και ανησυχία.
Εν τω μεταξύ, όπως σημείωσε χθες στα «Χ» ο Αναπληρωτής Δημάρχου κ. Μιχάλης Τάσσου, το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Δράμας σύσκεψη μεταξύ του Δημάρχου Δράμας κ. Χρ. Μαμσάκου, του Αναπληρωτή Δημάρχου κ. Μιχ. Τάσσου, του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Γ. Εφραιμίδη, του Διευθυντή Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας και του ιατρού εργασίας του Δήμου Δράμας για την εξέλιξη της πανδημίας. Στη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν οι τρόποι λήψης μέτρων ασφαλείας στον Δήμο Δράμας ενόψει της διαφαινόμενης αύξησης των κρουσμάτων. Διερευνήθηκε η δυνατότητα να γίνουν απολυμάνσεις στο παλιό και το νέο δημαρχείο καθώς και σε ορισμένες κοινότητες του Δήμου.
Παράλληλα, ο Δήμος Δράμας μέσω της υπηρεσίας καθαριότητας άρχισε απολυμάνσεις στις εγκαταστάσεις της υπηρεσίας καθαριότητας από το Σάββατο και συνέχισε χθες, διενεργώντας απολυμάνσεις στον Δημοτικό Κήπο της Δράμας, την πλατεία Ελευθερίας και τους χώρους έξω από τα σχολεία, όπως σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Χρήστος Κυριακίδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ