Νέα παιδική χαρά στον Δημοτικό Κήπο

0
9074
η μορφή που θα έχει η νέα Παιδική Χαρά στον Δημοτικό Κήπο της Δράμας

Το έργο ύψους 569.000 € θα προταθεί για χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.

Πρόταση χρηματοδότησης για τη δημιουργία νέας παιδικής χαράς στον δημοτικό κήπο της Δράμας προϋπολογισμού 569.000 ευρώ προτίθεται να υποβάλλει ο Δήμος Δράμας στο πλαίσιο σχετικής πρόσκλησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας από το Πράσινο Ταμείο.
Με δεδομένο ότι σύμφωνα με την πρόσκληση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι σχετικές προτάσεις θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι την Παρασκευή 26 Ιουνίου. Χθες το μεσημέρι συνεδρίασε δια περιφοράς και κατεπειγόντως, το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας, προκειμένου να καταλήξει στη σχετική απόφαση αλλά και σε αποφάσεις για την κάλυψη επιπλέον ποσού, που τυχόν θα χρειασθεί μέχρι του ύψους των 360.844 ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα το έργο αφορά στην κατασκευή νέας παιδικής χαράς στο χώρο που υπήρχε η παλιά και πλέον αποξηλωμένη εντός του Δημοτικού Κήπου της Δράμας. Εξαιτίας της θέσης που θα γίνει η νέα παιδική χαρά, παρουσιάζονται στο χώρο σημεία όπου υπάρχει υψηλή στάθμη υπόγειων νερών και λάσπης λόγω της πισίνας που υπήρχε. Για τον λόγο αυτό στη μελέτη του έργου προβλέπεται η δημιουργία δικτύου στραγγιστηρίων συλλογής και αποστράγγισης των νερών.
Στη νέα παιδική χαρά προβλέπεται ακόμη να τοποθετηθούν σύγχρονα όργανα γυμναστικής με δυνατότητα εξυπηρέτησης διαφόρων ηλικιακών ομάδων και παιδιών ΑΜΕΑ, υποδομή ελαστικού δαπέδου και παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων, πινακίδες, φωτιστικά LED, μεταλλική περίφραξη που εμποδίζει την ανεξέλεγκτη πρόσβαση κλπ.
Τα όργανα που σχεδιάζεται να τοποθετηθούν για τα νήπια στην νότια και ανατολική πλευρά του κεντρικού διαδρόμου, είναι μία τετραθέσια κούνια, οκταθέσια τραμπάλα, πολυσύνθετο θεματικό όργανο, όργανο ισοροπίας, διαδραστικό θεματικό παιχνίδι και ελαστικό παιχνίδι. Για τα μεγαλύτερα παιδιά στην βόρεια και βορειοδυτική πλευρά του κεντρικού διαδρόμου θα τοποθετηθούν τετραθέσια κούνια, εναέρια τραμπάλα – ταλάντωση, πολυσύνθετο όργανο αναρρίχησης, σύνθετο όργανο αναρρίχησης, τραμπολίνο, φωτεινό παιχνίδι ελατήριο και πολυέδρα αναρρίχησης.
Στην περιοχή για ΑΜΕΑ, στα νοτιοανατολικά του κεντρικού διαδρόμου θα τοποθετηθεί ένας μύλος για αμαξίδιο, τραμπάλα για αμαξίδιο και κούνια για αμαξίδιο.
Εάν τελικά το έργο υποβληθεί και ενταχθεί για χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο θα λύσει ένα χρόνιο αίτημα των γονέων ειδικά στην περιοχή του κέντρου της πόλης, το οποίο αφορά στην δημιουργία νέας παιδικής χαράς στο Δημοτικό Κήπο της Δράμας αφού εδώ και αρκετό καιρό η παλιά παιδική χαρά έχει αποξηλωθεί και δεν υφίσταται κατάλληλος χώρος ψυχαγωγίας για τα παιδιά εντός του Δημοτικού Κήπου.
Το έργο περιλαμβανόταν στις προθέσεις τόσο της σημερινής Δημοτικής Αρχής σε επίπεδο προγραμματικών διακηρύξεων όσο και προηγούμενων Δημοτικών Αρχών, ωστόσο για διάφορους λόγους δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ