Νέες χιονοπτώσεις στη Δράμα προβλέπονται το επόμενο διήμερο

0
2877

Συνεχίζονται οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες

Με θερμοκρασίες από -8 έως 2 βαθμούς Κελσίου, αρκετή ηλιοφάνεια αλλά και υψηλή ολισθηρότητα στα πεζοδρόμια κύλησε η χθεσινή ημέρα στην πόλη της Δράμας.

Η παγωνιά ήταν ιδιαίτερα αισθητή και μάλλον ασυνήθιστη για τα δεδομένα της πόλης, αν και είχε επισημανθεί από τις προηγούμενες ημέρες στα μετεωρολογικά δελτία. Προβλήματα πάντως στο οδικό δίκτυο εντός της πόλης δεν αναφέρθηκαν αν και οι περισσότεροι Δραμινοί περιόρισαν τις μετακινήσεις τους στο ελάχιστο λόγω της ιδιαιτερότητας των καιρικών συνθηκών. Από τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες δεν αναφέρθηκαν προβλήματα στο δίκτυο της ΔΕΥΑΔ όπως έλεγαν τουλάχιστον χθες στελέχη της ΔΕΥΑΔ αλλά παρουσιάστηκαν προβλήματα σε ιδιωτικά δίκτυα, μονοκατοικίες πολυκατοικίες κλπ όπου το νερό πάγωσε και σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξαν ζημιές.
Τα περισσότερα σχολεία στον Νομό λειτούργησαν κανονικά εκτός από τις σχολικές μονάδες του Δήμου Νευροκοπίου, λόγω παγετού. Κλειστά έμειναν επίσης και το Δημοτικό σχολείο και το Νηπιαγωγείο του Φωτολίβους όπως και τα σχολεία στο Καλαμπάκι, τον Νεροφράκτη και την Αγία Παρασκευή. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα το προσωπικό των σχολείων που άνοιξαν (μετά από τις σχετικές αποφάσεις των Δήμων), κατέβαλλε ιδιαίτερη προσπάθεια προκειμένου να είναι ασφαλής η πρόσβαση των μαθητών δημιουργώντας διαδρόμους και στεγανά σημεία ώστε να μειωθούν οι κίνδυνοι ολισθηρότητας που έτσι και αλλιώς ήταν υπαρκτοί.
Ιδιαίτερα αισθητή ήταν η χαμηλή θερμοκρασία στο Νευροκόπι όπου το θερμόμετρο άγγιξε τους -22 βαθμούς Κελσίου, το Παρανέστι όπου αναφέρθηκαν θερμοκρασίες -8 βαθμών Κελσίου και το Φωτολίβος όπου σημειώθηκαν χαμηλές θερμοκρασίες της τάξης των -17 βαθμών Κελσίου.
Οι μετεωρολογικές εκτιμήσεις για σήμερα Τετάρτη πάντως προβλέπουν επάνοδο των χιονοπτώσεων οι οποίες θα είναι ασθενείς το πρωί και εντονότερες το απόγευμα και το Βράδυ με θερμοκρασίες που θα κυμαίνονται από -5 έως 1 βαθμό Κελσίου.Τα ποσοστά υγρασίας επίσης θα κυμαίνονται σήμερα Τετάρτη από 79 έως 95% και οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι ασθενείς 1-2 μποφόρ.
Χιονοπτώσεις εξάλλου, προβλέπονται για την πόλη της Δράμας και την Πέμπτη και θερμοκρασίες που θα κυμανθούν από -5 έως 2 βαθμούς Κελσίου. Η σχετική υγρασία την Πέμπτη θα είναι υψηλότερη και θα κυμανθεί από 90 έως 96% ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς με διάφορες κατευθύνσεις.
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία πάντως, σε ότι αφορά την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης για σήμερα Τετάρτη προβλέπει νεφώσεις με τοπικές βροχές από τα Δυτικά και από αργά το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια, πιθανώς και κατά τόπους ισχυρές. Την νύχτα στην Θράκη προβλέπει χιονοπτώσεις κατα τόπους πυκνές, οι οποίες θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά και πρόσκαιρα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας (με ενδεικτικό υψόμετρο τα 300 μέτρα). Οι άνεμοι στην περιοχή θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί από 3 – 5 μποφόρ. βαθμιαία νότιοι, νοτιοδυτικοί 4-6 και από το απόγευμα στα ανατολικά 7-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην περιοχή θα κυμανθεί από -7 έως 8 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ