Νέες εστίες ρύπανσης στο Κοιμητήριο και στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στη Νέα Κρώμνη

0
1723

Χρ. Κυριακίδης στα «Χ»: «Χρειάζεται και η συνεργασία των προέδρων των κοινοτήτων για να περιορίσουμε την ανεξέλεγκτη ρύπανση»

Αρκετές ήταν οι αναφορές πολιτών τις προηγούμενες ημέρες για τη ρύπανση από σκουπίδια, που παρατηρήθηκε τόσο στο Κοιμητήριο της Νέας Κρώμνης όσο και στην περιοχή του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη.
Παρ’ ότι η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Δράμας μεριμνά σε τακτική βάση για τον καθαρισμό των χώρων του αστικού πρασίνου, φαίνεται ότι στα συγκεκριμένα σημεία συγκεντρώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες περισσότερα από το σύνηθες αστικά απορρίμματα, με αποτέλεσμα η εικόνα που δημιουργήθηκε να προβληματίσει τους κατοίκους της περιοχής.
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Δράμας κ. Χρήστος Κυριακίδης εξήγησε: «Δυστυχώς, έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να πετιούνται στο περιβάλλοντα χώρο δεξιά από τα κοιμητήρια της Νέας Κρώμνης σκουπίδια και αστικά απόβλητα. Πρέπει να πω ότι πριν από περίπου έξι μήνες είχαμε στείλει συνεργείο και καθαρίσαμε όλο τον χώρο με φορτηγό και με χρήση JCB. Δυστυχώς, φαίνεται ότι στον ίδιο χώρο δημιουργήθηκε και πάλι πρόβλημα ρύπανσης από τα σκουπίδια των επισκεπτών αλλά και από συγκεντρωμένα κλαδιά. Τις επόμενες ημέρες έχουμε προγραμματίσει να στείλουμε συνεργείο να καθαρίσει τον χώρο και να τοποθετήσουμε πράσινο κάδο, προκειμένου τα σκουπίδια των επισκεπτών να συγκεντρώνονται εκεί, για να αποφύγουμε αυτή την ρύπανση που παρατηρείται στο περιβάλλον». Σε ό,τι αφορά τη ρύπανση που παρατηρήθηκε στο πάρκο του Αγνώστου Στρατιώτη, ο κ. Κυριακίδης είπε ότι η υπηρεσία Καθαριότητας, καθαρίζει σε τακτική βάση τον συγκεκριμένο χώρο και αδειάζει τα καλαθάκια απορριμμάτων που υπάρχουν, όπως πράττει και με τους υπόλοιπους δημόσιους χώρους, τις παιδικές χαρές, τα πάρκα κλπ. παρότι ο χώρος του μνημείου δεν αποτελεί έκταση που ανήκει στον Δήμο Δράμας. Ο χώρος ανήκει στην Κτηματική Υπηρεσία ωστόσο, επειδή ακριβώς είναι ένας χώρος ανοικτός και επισκέψιμος, στον οποίο πηγαίνουν πολλοί συνδημότες μας, φροντίζουμε ως υπηρεσία να καθαρίζουμε τον χώρο τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, όπως κάνουμε και με όλους τους υπόλοιπους χώρους που ανήκουν στον Δήμο. «Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να είναι περισσότερο προσεκτικοί και οι επισκέπτες αυτών των χώρων. Δεν θα πρέπει να ρυπαίνουμε τους χώρους που επισκεπτόμαστε. Ας πετούμε τα απορρίμματα, τα ποτηράκια του καφέ, τα νερά ή τις όποιες συσκευασίες στα ειδικά καλάθια απορριμμάτων που υπάρχουν. Όλοι μας ως πολίτες, έχουμε υποχρέωση να διατηρούμε τους χώρους που επισκεπτόμαστε καθαρούς. Για τον λόγο αυτό άλλωστε υπάρχουν οι κάδοι και τα καλαθάκια απορριμμάτων. Πρέπει να προσέχουμε και να σεβόμαστε περισσότερο το περιβάλλον στο οποίο κινούμαστε».
Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Δράμας, πέρα από πάρκα, παιδικές χαρές και ανοικτούς χώρους, έχει μεριμνήσει πρόσφατα, για ακόμη μια φορά, για τον καθαρισμό τουλάχιστον δέκα χώρων ανεξέλεγκτης απόθεσης απορριμμάτων στα όρια του Δήμου Δράμας. Το τελευταίο από αυτά ήταν στην περιοχή της Νέας Σεβάστειας, ενώ αύριο, Παρασκευή θα γίνει καθαρισμός στην διαδρομή προς τους Ταξιάρχες, όπου υπάρχουν σημεία ανεξέλεγκτης απόθεσης απορριμμάτων. Επίσης, θα ακολουθήσουν καθαρισμοί και σε άλλα σημεία του δήμου, όπου υπάρχουν ανάλογοι χώροι ρύπανσης.
«Το μεσημέρι της Δευτέρας, κάναμε συνάντηση με τους προέδρους όλων των κοινοτήτων, στη διάρκεια της οποίας συζητήσαμε το θέμα των παράνομων χωματερών. Αποφασίσαμε να κάνουμε επισκέψεις σε όλες τις κοινότητες και να μας υποδείξουν σημεία όπου υπάρχουν τέτοια προβλήματα, προκειμένου να καθαριστούν οι χώροι. Ταυτόχρονα με τους προέδρους των κοινοτήτων κάναμε μια συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουμε, τόσο εμείς ως υπηρεσία όσο και οι άνθρωποι των κοινοτήτων, να περιφρουρήσουμε τα σημεία που θα καθαριστούν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα βρίσκεται κυρίως στα αγροκτήματα των κοινοτήτων» σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Δράμας, προσθέτοντας ότι θα χρειαστεί η συνεργασία των προέδρων των κοινοτήτων για να σταματήσουν ή να περιοριστούν στο ελάχιστο, τα φαινόμενα της ανεξέλεγκτης ρύπανσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ