Νεκροί δύο Δραμινοί στα λουτρά Σιδηροκάστρου

0
955

– «Δεν γνωρίζουμε αν πνίγηκαν ή αν υπήρχε κάποιο άλλο αίτιο πιο πριν» διευκρίνισε στα «Χ» ο δικηγόρος της επιχείρησης
– Φως αναμένεται να ρίξει στην υπόθεση η ιατροδικαστική εξέταση


 

Νεκρό σε πισίνα των Λουτρών Σιδηροκάστρου βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης ένα ηλικιωμένο ζευγάρι 70-72 ετών που, σύμφωνα με τον πληρεξούσιο δικηγόρο της επιχείρησης Αλέξανδρο Παρασκευιώτη, ο οποίος μίλησε στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας, προερχόταν από την περιοχή της Δράμας και συγκεκριμένα της Προσοτσάνης.
Το ζευγάρι (που σύμφωνα με άλλες πληροφορίες είχε καταγωγή από το Βώλακα) άργησε να βγει από την πισίνα και αυτό κινητοποίησε το προσωπικό των λουτρών, το οποίο διαπίστωσε ότι τόσο ο άνδρας όσο και η γυναίκα δεν είχαν τις αισθήσεις τους. Στον χώρο επενέβη η Πυροσβεστική, που έβγαλε το ζευγάρι από την πισίνα, και το ΕΚΑΒ, που το μετέφερε στο Νοσοκομείο Σερρών. Παράλληλα, στο σημείο του συμβάντος έφθασε και η αστυνομία, που ερευνά το περιστατικό.
Όπως είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο κ. Παρασκευιώτης, ενημερώθηκε για το μοιραίο συμβάν από τον διευθυντή των λουτρών Σιδηροκάστρου γύρω στις 19.30’ το απόγευμα της Τετάρτης. Το ανδρόγυνο είχε προγραμματίσει να κάνει το λουτρό του γύρω στις 18.45’ το απόγευμα, αλλά αφού πέρασε μισή ώρα και στο πλαίσιο του ελέγχου που γίνεται από το προσωπικό των λουτρών, έγινε αντιληπτό ότι δεν απαντούν στο χτύπημα της πόρτας. Στις 19.15’ το προσωπικό άνοιξε την πόρτα του λουτρού και διαπίστωσε ότι βρίσκονταν μπρούμυτα χωρίς τις αισθήσεις τους μέσα στο νερό, το οποίο είχε ήδη αρχίσει να απομακρύνεται.
«Δεν γνωρίζουμε αν πνίγηκαν ή αν υπήρχε κάποιο άλλο αίτιο πιο πριν» διευκρίνισε στα «Χ» ο κ. Παρασκευιώτης. Στον χώρο του συμβάντος έφθασε η Πυροσβεστική, η Σήμανση και η Ασφάλεια, προκειμένου να γίνουν οι σχετικοί έλεγχοι. Στον χώρο έφθασε και το ΕΚΑΒ, για να μεταφέρει τις δύο σωρούς στο Νοσοκομείο Σερρών. Παράλληλα, από τα λουτρά Σιδηροκάστρου διορίστηκε ένας τεχνικός σύμβουλος Ιατροδικαστής, προκειμένου να συμβάλει στην έρευνα της υπόθεσης, που είναι πολύ σημαντική για τα λουτρά Σιδηροκάστρου, που έχουν πίσω τους μια ιστορία δεκαετιών, χωρίς κάποιο ανάλογο περιστατικό. «Σε όλες τις εγκαταστάσεις υπάρχουν τεχνικοί ασφαλείας και όλα ήταν ελεγμένα. Το ανδρόγυνο είχε ξαναέρθει στα λουτρά πριν από μερικά χρόνια. Σε ό,τι αφορά την επίμαχη ημέρα, είχε ξανακάνει μπάνιο το πρωί, όπως και το προηγούμενο βράδυ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της επιχείρησης.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο θάνατος του ανδρόγυνου διαπιστώθηκε με την έλευση των υπηρεσιών της αστυνομίας. Το ΕΚΑΒ μετέφερε τις σωρούς στο Νοσοκομείο Σερρών καταρχάς για να διευθετηθούν τα της κηδείας, ωστόσο επειδή δόθηκε εντολή να γίνει νεκροψία, οι σωροί επρόκειτο να μεταφερθούν για να εξεταστούν από ιατροδικαστή της Θεσσαλονίκης στα Διαβατά.
Η λειτουργία των λουτρών Σιδηροκάστρου σταμάτησε προσωρινά και δόθηκε εισαγγελική παραγγελία να γίνει πραγματογνωμοσύνη και τεχνικός έλεγχος για λόγους ασφαλείας. «Ουδέποτε είχαμε τέτοιο περιστατικό στο παρελθόν. Για τους ανθρώπους της επιχείρησης που ανήκει στη Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία του Δήμου Σιντικής και λειτουργεί εδώ και δεκαετίες, είναι μεγάλο το σοκ. Υπάρχουν καθημερινά εκατοντάδες επισκέπτες και η μονάδα έχει και ξενοδοχείο, στο οποίο μάλιστα διέμενε το ανδρόγυνο» ξεκαθαρίζει ο δικηγόρος της επιχείρησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ