Νικόλας Γιατρομανωλάκης: “Τόσο η Δράμα όσο και η Καβάλα διαθέτουν εντυπωσιακό πολιτιστικό απόθεμα αλλά και αναπτυξιακές προοπτικές”

0
2380

Την πρόθεσή του η Δράμα και η Καβάλα να αποτελέσουν πιλότους ενός βιώσιμου, ήπιου πολιτιστικο-κεντρικού αναπτυξιακού μοντέλου, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των πολιτών εξέφρασε ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Νίκος Γιατρομανωλάκης. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε:

«Στις πρόσφατες επισκέψεις μου στην Καβάλα και στη Δράμα συναντήθηκα με τους δημάρχους, χωρικούς αντιπεριφερειάρχες, βουλευτές, αναπτυξιακούς και πολιτιστικούς φορείς και μέλη της κοινωνίας των πολιτών προκειμένου να συζητήσουμε ώριμα πολιτιστικά αναπτυξιακά έργα προς ένταξη στο ευρύτερο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης.
Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου εντάσσονται στο ειδικό έργο του Ταμείου Ανάκαμψης με τίτλο «Ο Πολιτισμός ως Μοχλός Ανάπτυξης» και προϋπολογισμό €85 εκατομμύρια.
Τόσο η Δράμα όσο και η Καβάλα διαθέτουν εντυπωσιακό πολιτιστικό απόθεμα αλλά και αναπτυξιακές προοπτικές που βασίζονται στη δημιουργική οικονομία. Πρόθεσή μας είναι να αποτελέσουν πιλότους αυτού του βιώσιμου, ήπιου πολιτιστικο-κεντρικού αναπτυξιακού μοντέλου που ευαγγελιζόμαστε, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των πολιτών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ