«Ο κόσμος βλέπει την Ονειρούπολη ως μια πολύ καλή ευκαιρία για να επισκεφθεί την περιοχή»

1
1028

Στο 50 έως 60% θα κυμανθεί η πληρότητα των ξενοδοχείων της Δράμας, στο σύνολο του Δεκεμβρίου, εκτιμά ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας σε δηλώσεις του στα «Χ»


Γύρω στις 50 -60% θα κινηθεί η πληρότητα των ξενοδοχείων της Δράμας, στο σύνολο του Δεκεμβρίου, όπως εκτιμά η Ένωση Ξενοδόχων Δράμας με βάση τις ενδείξεις που υπάρχουν μέχρι στιγμής.
Παράλληλα σε σχέση με το δεκαπενθήμερο των γιορτών ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας κ. Άγγελος Καλλίας, δήλωσε στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας αυτό θα φανεί στη συνέχεια, προσθέτοντας ότι υπάρχει ενδιαφέρον αλλά είναι ακόμη σε εξέλιξη το ζήτημα των διανυκτερεύσεων για εκείνη την περίοδο. «Το συγκεκριμένο δεκαπενθήμερο περιμένουμε φυσικά μεγαλύτερο ποσοστό πληρότητας. Υπάρχει πάντως ενδιαφέρον» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.
«Το ενδιαφέρον που υπάρχει αυτή τη στιγμή προέρχεται κυρίως από την Ήπειρο μέχρι τη Μακεδονία και τη Θράκη. Προφανώς η Ονειρούπολη είναι αυτή που προσελκύει τον κόσμο, όμως από την άλλη πλευρά και η Δράμα χτίζει το όνομά της και μπαίνει στον τουριστικό χάρτη. Ο κόσμος αποκτώντας τη συνείδηση ότι η Δράμα είναι ένα τουριστικός προορισμός, βλέπει την Ονειρούπολη ως μια πολύ καλή ευκαιρία για να επισκεφθεί την περιοχή. Αυτό βέβαια είναι κάτι που θα φανεί από τις συνολικές διανυκτερεύσεις που θα κάνουν εκείνη την περίοδο οι επισκέπτες και το τι ακριβώς θα κάνουν στη Δράμα” εκτιμά ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας.
Σε ότι αφορά την επίδραση που μπορεί να έχει στην περαιτέρω αύξηση της επισκεψιμότητας, η λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού, που έχει ήδη ανακοινωθεί για τις 16 Δεκεμβρίου, ο ίδιος υπογραμμίζει ότι αυτό είναι κάτι που θα φανεί μετά τον Ιανουάριο και προσθέτει ότι αυτή τη στιγμή όλοι είναι πολύ επιφυλακτικοί να μιλήσουν για το Χιονοδρομικό Κέντρο, διότι, όπως εξηγεί, το μόνο που έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής είναι η ημερομηνία έναρξης, χωρίς να έχει γίνει γνωστό τι ακριβώς θα λειτουργήσει στο χιονοδρομικό κέντρο. Υπάρχει ο φόβος να δημιουργήσουμε στους επισκέπτες την ελπίδα ότι το χιονοδρομικό θα λειτουργήσει κανονικά και να τελικά να απογοητευτεί βρίσκοντας μόνο δυο πίστες και μια καφετέρια.
Σε ότι αφορά τις τιμές στις διανυκτερεύσεις των ξενοδοχείων της Δράμας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων απαντά στα «Χ» ότι αυτές έχουν αυξηθεί γύρω στο 10-15% καθώς τα λειτουργικά κόστη ανήλθαν τόσο ψηλά που είναι αδύνατον να απορροφηθούν από τις τουριστικές επιχειρήσεις.
«Οι διανυκτερεύσεις ξεκινούν από 60 ευρώ μέχρι 130 ή 140 ευρώ ανάλογα με τον τύπο του δωματίου και τις παροχές που επιλέγει ο πελάτης. Αλλά όσο περνά ο καιρός οι τιμές αυτές θα αυξάνονται. Θα μειώνεται η διαθεσιμότητα και όποιος θέλει να κάνει κράτηση τελευταία στιγμή θα πληρώσει ακριβότερα» εξηγεί, για να προσθέσει ότι “Στη Δράμα υπάρχουν ξενοδοχεία για κάθε βαλάντιο. Κατά συνέπεια ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει από ένα φάσμα τιμών μέσα στο οποίο θα βρει αυτό που τον καλύπτει».
Σημειώνεται ότι η Ένωση Ξενοδόχων Δράμας έχει αναλάβει και το κέντρο ενημέρωσης επισκεπτών που θα λειτουργήσει μέσα στην Ονειρούπολη και από όπου θα δίνονται πληροφορίες για όλες τις δυνατότητες που έχει ένας επισκέπτης στη Δράμα και ταυτόχρονα θα γίνεται προσπάθεια να διοχετεύονται οι επισκέπτες σε όλο το νομό.
Οι ξενοδόχοι της Δράμας ωστόσο δεν επαναπαύονται από την ανάσα επισκεψιμότητας που αναμένεται το Δεκέμβριο λόγω κυρίως της Ονειρούπολης και των γιορτών. Η Ένωση ξενοδόχων συνεχίζει την προσπάθεια για την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού στην περιοχή με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας άρα και των διανυκτερεύσεων και στην υπόλοιπη διάρκεια του χρόνου. Ήδη είναι σε εξέλιξη η προσπάθεια προβολής του οινοτουρισμού και της γαστρονομίας της περιοχής, ενώ τα αμέσως επόμενα βήματα, αφορούν τη συμμετοχή στην έκθεση της Philoxenia στη Θεσσαλονίκη, μεθαύριο Παρασκευή, όπου θα παρουσιαστεί η Δράμα και οι ειδικές μορφές τουρισμού, η γαστρονομία, ο τουρισμός εμπειρίας στο νομό κλπ. Παράλληλα θα γίνουν και παρουσιάσεις σε πράκτορες και δημοσιογράφους σε χώρο πέραν του περιπτέρου στην Philoxenia.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!