Ο Σεφ που έκανε το χωριό του διάσημο σε όλη την Ελλάδα

0
2673

Συρρέουν κάθε Σαββατοκύριακο Σερραίοι, Δραμινοί και Καβαλιώτες για την κουζίνα του και δικαιολογημένα διακρίθηκε από τους “Χρυσούς Σκούφους”.

Να κάνει γνωστή την περιοχή της κοινότητας Σκοπιάς Σερρών μέσω της μαγειρικής και των μοναδικών γεύσεων που εντέχνως προετοιμάζει σε καθημερινή βάση στο εστιατόριό του κατάφερε ο σεφ Ανδρέας Σταυρίδης τοποθετώντας την Σκοπιά Σερρών στον χάρτη με τους γαστρονομικούς προορισμούς των καλοφαγάδων από όλη την Ελλάδα.

Η πρόσφατη διάκριση της δουλειάς του μέσω του θεσμού των Χρυσών Σκούφων είναι μία ακόμη επιβεβαίωση της πολύ επιτυχημένης αυτής προσπάθειας. Την προσπάθεια αυτή τιμούν οι πελάτες του που σπεύδουν στην Σκοπιά Σερρών προερχόμενοι κυρίως από τις Σέρρες, την Δράμα και την Καβάλα προκειμένου να δοκιμάσουν εδέσματα όπως το κατσίκι στη σούβλα, το ζυγούρι, το T-Bone, την πικάνια, το κεφαλάκι, τα μοσχαρίσια φιλέτα, το tartare, την σπαλομπριζόλα και το φιλέτο προβατίνας…
Η προτίμηση που δείχνει ο κόσμος στην κουζίνα του φαίνεται και απο τις ουρές των αυτοκινήτων που σχηματίζονται κυρίως κατά το Σαββατοκύριακο στην κοινότητα Σκοπιάς όπου εδρεύει η επιχείρησή του.
Ο ίδιος μετά τις εμπειρίες που απέκτησε ταξιδεύοντας από τη Νέα Υόρκη μέχρι τη Βενεζουέλα και την Αργεντινή, επέστρεψε στην Σκοπιά έχοντας αποκτήσει πολύτιμη γνώση που πλέον τον έχει κάνει μοναδικό στην δουλειά του.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η μαγειρική του ώθησε την επιτροπή των βραβείων «Χρυσοί Σκούφοι», να τον βραβεύσει όπως και συνολικά 38 ακόμη ομοειδείς επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα. Η ταβέρνα “ΑΝΔΡΕΑΣ” βραβεύτηκε με την τιμητική διάκριση Top Notch των “Χρυσών Σκούφων”
Οι “Χρυσοί Σκούφοι” απονεμήθηκαν στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στο Ball Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία», σε μια τελετή με 70 βραβεύσεις, αλλά και ένα αξέχαστο dîner de gala απο τον καλύτερο σεφ διεθνώς, Mauro Colagreco, που μάλιστα τιμήθηκε με το Μετάλλιο της Πόλεως των Αθηνών από τον Δήμαρχο Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ