“Βομβαρδισμένο τοπίο ο Δημοτικός Κήπος”

0
2040

Ο κ. Μουρβετίδης εκτίμησε ότι σε δυο μήνες θα έχει επιτευχθεί η αποκατάσταση του χώρου.
Από Δευτέρα αρχίζει η καταγραφή των ζημιών είπε ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου.

Δυσκολεύει ακόμη και η καταγραφή των προβλημάτων που παρουσιάζονται στον Δημοτικό Κήπο καθώς η κατάσταση θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο σύμφωνα με όσα είπε ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Μιχάλης Μουρβετίδης όταν ρωτήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο τι προτίθεται να κάνει ο Δήμος για την επαναφορά της εικόνας του Δημοτικού Κήπου μετά την φετινή χρήση του από τις εγκαταστάσεις της Ονειρούπολης.

Το θέμα έθεσε προς τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο ο επικεφαλής της παράταξης Project Αλέξανδρος Τσιαμπούσης, ωστόσο το ερώτημα ετέθη και από άλλους δημοτικούς συμβούλους. Ο κ. Τσιαμπούσης είπε ότι η εικόνα που επικρατεί αυτή την στιγμή στον Δημοτικό Κήπο δεν αρμόζει στην πόλη, καθώς ο κήπος είναι ένα πολύ σημαντικό τοπόσημο και θα έπρεπε να έχουν ήδη δρομολογηθεί εξελίξεις για την αποκατάστασή του.
Λίγο αργότερα ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μυστακίδης Γιάννης χαρακτήρισε τον Δημοτικό κήπο με βάση την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα, ως “χωράφι”. Ρώτησε τι προτίθεται να κάνει η Δημοτική Αρχή και αν θα κάνει την οποιαδήποτε παρέμβαση προκειμένου ο Δημοτικός Κήπος να αποδοθεί σύντομα στους πολίτες.
Απαντώντας στα ερωτήματα αυτά αλλά εμμέσως και στην ανησυχία που εκφράζεται από μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης στην πόλη μας, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Μιχάλης Μουρβετίδης είπε ότι επισκέψεις στον Δημοτικό Κήπο με αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες έχουν γίνει ωστόσο δεν ήταν δυνατόν να γίνει ούτε καταγραφή των προβλημάτων καθώς ο χώρος είναι σήμερα σε μια κατάσταση βομβαρδισμένου τοπίου. Ο κ. Μουρβετίδης είπε ότι χθες Πέμπτη επρόκειτο να μπουν στον κήπο εργολαβικά μηχανήματα για να γίνουν και οι τελευταίες αποξηλώσεις και μεταφορές υλικών που χρησιμοποιήθηκαν για την Ονειρούπολη. Εξήγησε ότι μόλις αυτή η διαδικασία τελειώσει θα γίνει καταγραφή των ζημιών που έχουν γίνει στους μηχανισμούς αυτόματου ποτίσματος, στους φράχτες που υπήρχαν αλλά χτυπήθηκαν κατά την εγκατάσταση της Ονειρούπολης και ούτω καθεξής. Πρόσθεσε ότι η υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Δράμας από την ερχόμενη Δευτέρα θα κάνει κάθε προσπάθεια αποκατάστασης των ζημιών. Ταυτόχρονα όπως είπε θα γίνει και ανάθεση έργου ύψους 19.800 ευρώ για την τοποθέτηση γκαζόν στον Δημοτικό Κήπο. Εκτίμησε ότι αυτό θα αρχίσει να υλοποιείται σε περίπου ένα μήνα και ότι σε δύο μήνες περίπου (προς τα τέλη Απριλίου) ο Δημοτικός Κήπος θα έχει αποκατασταθεί.
Μάλιστα ο κ. Μουρβετίδης μίλησε και για την φετινή ανθοκομική έκθεση, η οποία αν τελικώς γίνει, όπως είπε, θα πρέπει να περιοριστεί στον χώρο του κήπου όπου δεν υπάρχει χώμα για να αποφευχθούν οι ζημιές. Εξήγησε ότι τουλάχιστον αυτή θα είναι η δική του πρόταση για το θέμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ