Τριτοκοσμική κατάσταση στην οδό Φωκίωνος

0
2001

Μια καθημερινή παγίδα για εκατοντάδες πεζούς πίσω από το Κέντρο Υγείας.
Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αχιλλέας Παπαδόπουλος ζήτησε να λυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν στον ίδιο δρόμο.

Απαράδεκτη η κατάσταση που επικρατεί στην οδό Φωκίωνος που βρίσκεται πίσω από το Κέντρο Υγείας Δράμας, με παρκαρισμένα ΙΧ στα πεζοδρόμια, με τους πεζούς να κινούνται στον δρόμο με συνεχή τον κίνδυνο κάποιου ατυχήματος από τα διερχόμενα ΙΧ και με μόνιμο φόντο μια συνολική εικόνα που παραπέμπει σε τριτοκοσμικές περιοχές, όπου η τάξη και η ασφάλεια των διερχομένων μπορεί ενδεχομένως να είναι μια δευτερεύουσα προτεραιότητα.

Στο θέμα της κατάστασης του δρόμου αλλά και των κινδύνων που εγκυμονούν αναφέρθηκε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αχιλλέας Παπαδόπουλος ζητώντας να υπάρξουν παρεμβάσεις από την πλευρά του Δήμου Δράμας, ώστε τα προβλήματα που υπάρχουν να πάψουν να υφίστανται. Όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος στον ίδιο δρόμο τα ΙΧ σταθμεύουν και από τις δυο πλευρές της οδού και μάλιστα επάνω στα έτσι κι αλλιώς στενά πεζοδρόμια που υπάρχουν. Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι οι πολίτες που επισκέπτονται το Κέντρο Υγείας να περπατούν εντός του δρόμου και να έρχονται αντιμέτωποι με τα ΙΧ που κατεβαίνουν από τον μονόδρομο ακολουθώντας την πορεία τους. Λόγω της κατάστασης που επικρατεί δημιουργούνται συνεχώς μικροσυμπλοκές και με τους οδηγούς των ΙΧ που είναι σταθμευμένα στην συγκεκριμένη στενή οδό. Πολλές φορές δε τα ΙΧ είναι σταθμευμένα επάνω στο πεζοδρόμιο που βρίσκεται από την αριστερή πλευρά της οδού.
Ωστόσο όπως εξήγησε ο κ. Αχιλλέας Παπαδόπουλος τα προβλήματα δεν σταματούν εδώ. Η επέκταση της οδού Φωκίωνος παρουσιάζει επίσης προβλήματα όπως και οι πέριξ δρόμοι από τα σταθμευμένα ΙΧ. Σε καθημερινή βάση δημιουργούνται περιστατικά με πεζούς και ΙΧ που αναγκαστικά διεκδικούν τον ίδιο μικρό χώρο διέλευσης ενώ όπως είναι φυσικό από εκεί περνούν και μάνες με καροτσάκια οι οποίες πολλές φορές έρχονται αντιμέτωπες με ΙΧ και άλλα οχήματα.
Ο κ. Παπαδόπουλος ζήτησε την παρέμβαση του Δήμου Δράμας ώστε το πεζοδρόμιο να δοθεί στους φυσικούς χρήστες του. Απαντώντας στο θέμα αυτό ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κ. Καψιμάλης είπε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου εξετάζουν ήδη το πρόβλημα που υπάρχει στο συγκεκριμένο σημείο προκειμένου να υπάρξουν παρεμβάσεις που θα δώσουν λύσεις.
Εδώ βέβαια πρέπει να σημειωθεί ότι το πρόβλημα που ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος υφίσταται εδώ και δεκαετίες. Παρότι οι αναφορές που έχουν γίνει για τα προβλήματα του δρόμου είναι ελάχιστες στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα έπρεπε μέχρι σήμερα να έχει υπάρξει κάποια παρέμβαση που να βελτιώνει την κατάσταση που περιγράφηκε προηγούμενα. Ιδιαίτερα διότι πέρα απο το μπάχαλο που επικρατεί η οδός Φωκίωνος είναι ένας ιδιαίτερα πολυσύχναστος δρόμος που κυρίως τα πρωινά μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες χρησιμοποιείται από εκατοντάδες πολίτες που μετακινούνται από και προς το Κέντρο Υγείας. Πολλοί μάλιστα από αυτούς είναι ηλικιωμένοι ή και άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας που θα μπορούσαν πολύ εύκολα να πέσουν θύμα απρόβλεπτων καταστάσεων εξαιτίας της αταξίας που επικρατεί σε αυτό το μικρό αλλά τόσο πολυσύχναστο σημείο της πόλης. Τουλάχιστον θα μπορούσε να γίνει μία αρχή με την απόδοση του πεζοδρομίου στους πεζούς ώστε να μπορούν να κινούνται με ασφάλεια από και προς το Κέντρο Υγείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ