Οι αλλαγές που έγιναν την τελευταία διετία στον τομέα της καθαριότητας

0
1519

– Πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός στο αμαξοστάσιο του Δήμου Δράμας
– Τις κινήσεις που έγιναν από τη διοίκηση παρέθεσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Κυριακίδης

Συνεχής είναι η προσπάθεια να ενισχυθεί με εξοπλισμό και προσωπικό, η Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης όπως προκύπτει από την ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Κυριακίδης, μετά τον Αγιασμό που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.
Τα προβλήματα υποστελέχωσης στον τομέα αυτό είναι γνωστά εδώ και αρκετά χρόνια, ωστόσο, ο Δήμος Δράμας προχώρησε σε κινήσεις που του επέτρεψαν να εξασφαλίσει, τουλάχιστον έναν αριθμό επιπλέον εργαζομένων, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ανάγκες του. Πρόκειται για προσωπικό που προήλθε κυρίως από μετακινήσεις από άλλους δήμους, αλλά και από συμβάσεις ορισμένου χρόνου (τετράμηνα), με στόχο να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις.
Πιο συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, κ. Χρήστου Κυριακίδη, πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Αγιασμός, στο αμαξοστάσιο του Δήμου Δράμας, για τους εργαζόμενους της υπηρεσίας Καθαριότητας και Ανακύκλωσης. Τον Αγιασμό τέλεσε ο πατέρας Κωνσταντίνος, Ιερέας του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, Ραφαήλ και Ειρήνης Πανοράματος Δράμας, ο όποιος μετά το πέρας της τελετής, φώτισε όλους τους παρευρισκόμενους και τους χώρους του αμαξοστασίου.
O Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Κυριακίδης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Δράμας για την εμπιστοσύνη και την στήριξή του, τον διευθυντή της υπηρεσίας κ. Μαυρίδη, όλους τους προϊσταμένους των τμημάτων όπως και όλους τους υπαλλήλους καθαριότητας για την καθημερινή τους συνεργασία.
Επιγραμματικά αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει από πλευράς διοίκησης τα τελευταία δυο χρόνια, με κατεύθυνση τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των υπαλλήλων αλλά και συνολικά της υπηρεσίας. Όπως είπε, από τον Μάρτιο του 2020 έως σήμερα η υπηρεσία καθαριότητας και ανακύκλωσης του Δήμου Δράμας ενισχύθηκε από άλλους δήμους με 11 άτομα προσωπικό (10 εργάτες καθαριότητας και 1 χειριστή μηχανήματος έργου- jcb) δίνοντας τεράστια “ανάσα” στην υπηρεσία και στο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού. Επίσης, από τον Ιανουάριο του 2021 ο Δήμος Δράμας σταμάτησε να εκτελεί τη μεταφορά των σκουπιδιών του στην Καβάλα και την Ξάνθη, αποδεσμεύοντας έτσι 4 οδηγούς, οι οποίοι ενίσχυσαν και αυτοί την υπηρεσία. Ακόμη, από τον Απρίλιο του 2020 υπάρχει συνεχής παρουσία υπαλλήλων με τετράμηνες συμβάσεις στα απορριμματοφόρα (σήμερα, 3 οδηγοί, 8 εργάτες καθαριότητας) που βοηθάνε στη σωστή λειτουργία της υπηρεσίας.
Όσον αφορά τον εξοπλισμό, όπως εξήγησε ο Αντιδήμαρχος, δύο καινούργιες υπερκατασκευές έχουν αντικατασταθεί στα απορριμματοφόρα ενώ ταυτόχρονα έχουν έρθει στην υπηρεσία καθαριότητας και ανακύκλωσης του Δήμου Δράμας ένα καινούργιο μηχάνημα έργου (jcb) και ένα καινούργιο φορτηγό, δίνοντας λύσεις σε πολλά προβλήματα.
Πρόσθεσε επίσης ότι, στο κοντινό μέλλον θα γίνει η παραλαβή τεσσάρων ολοκαίνουριων απορριμματοφόρων και πως έχει ήδη δρομολογηθεί η αγορά ενός ολοκαίνουριου πλυντηρίου κάδων και δυο οχημάτων 4Χ4 με πιεστικά συστήματα πλυσίματος. Ακόμα, στον τομέα του εξοπλισμού, το 2021 έγινε η προμήθεια και η τοποθέτηση 180 νέων μπλε κάδων απορριμμάτων και 80 νέων πράσινων κάδων. Παράλληλα έχει βγει και η δημοπρασία για την προμήθεια άλλων 140 νέων πράσινων κάδων και άλλων 60 νέων μπλε κάδων, οι οποίοι θα παραληφθούν στις αρχές του 2022.
Ο Αντιδήμαρχος αναφέρθηκε στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των υπαλλήλων της καθαριότητας τα τελευταία δυο χρόνια και συγκεκριμένα δήλωσε ότι όλα τα δρομολόγια βγαίνουν καθημερινά το πρωί, το πρόγραμμα εργασίας βγαίνει πλέον σε εβδομαδιαία βάση, οι άδειες και τα ρεπό δίνονται κανονικά και όλα τα μέσα ατομικής προστασίας (Μ.Α.Π.) καλύπτουν καθημερινά τις ανάγκες των εργαζομένων.
Με τη σειρά του, ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος ανέφερε: «Είχα τη δυνατότητα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω θερμά τα στελέχη και τους εργαζόμενους στην υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, που μέσα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες και υψηλές θερμοκρασίες εκτελούν το καθήκον τους. Διαβεβαιώνω πως η δημοτική μας αρχή θα εργάζεται πάντα για να βελτιώνει τις συνθήκες εργασίας τους και κυρίως τις υπηρεσίες καθαριότητας προς τους πολίτες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!