Οι δομές της ΕΨΥΚΑ Ν. Δράμας… στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

ΕΨΥΚΑ (ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ) Ν. ΔΡΑΜΑΣ

0
1636

Οι δομές της ΕΨΥΚΑ (Εταιρείας Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης Ασθενών) Ν. Δράμας συμμετείχαν ενεργά για 14η συνεχή χρονιά στις παράλληλες εκδηλώσεις του 42ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.
Αναλυτικότερα, στα πλαίσια των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων το Κέντρο Ημέρας «Πολυδεύκης»- Υπηρεσίες Νοσηλείας Κατ’ οίκον της ΕΨΥΚΑ, σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας και κοινωνικούς φορείς πραγματοποίησαν ψυχαγωγική εκδήλωση με τίτλο «Ωδή στην αγάπη»! Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Θεατράκι της Αγίας Βαρβάρας, την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019.
Έχοντας ως κεντρική ιδέα την «αγάπη», ωφελούμενοι του Κέντρου Ημέρας παρουσίασαν θεατρικό απόσπασμα από το γνωστό έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», αποσπώντας ένα δυνατό χειροκρότημα και επιβραβεύοντας την προσπάθειά τους.
Επιπροσθέτως, τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019 οι δομές της ΕΨΥΚΑ Ν. Δράμας πραγματοποίησαν τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης με τίτλο «Τέχνη, η διέξοδος της ψυχής» στο χώρο του Κέντρου Ημέρας Δράμας «Πολυδεύκης» επί της οδού Αβδήρων και Αναστασίου Μακρή.
Η έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε από το Γενικό Διευθυντή της ΕΨΥΚΑ κ. Α. Βενύτη, αναφερόμενος στο έργο των δομών στο Ν. Δράμας, το οποίο ενισχύθηκε σημαντικά με την έναρξη του Προγράμματος Υπηρεσιών Ολοκληρωμένης Κοινοτικής Θεραπείας και Υπηρεσιών Νοσηλείας Κατ’ οίκον.
Στη συνέχεια, η Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας «Πολυδεύκης»- Υπηρεσιών νοσηλείας Κατ’ οίκον, κα Ε. Κοτσαμπασίδου, αφιέρωσε την φετινή εκδήλωση στους «φροντιστές» ατόμων με ψυχική νόσο, τονίζοντας τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο τους στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών ψυχικής υγείας.
Για το λόγο αυτό, οι ωφελούμενοι του Κέντρου Ημέρας σε συνεργασία με τους φροντιστές τους, παρουσίασαν θεατρικά αποσπάσματα, συγκινώντας όλους τους παρευρισκόμενους με την αυθεντικότητα τους. Εν συνεχεία, προβλήθηκε βίντεο με τις δράσεις των ωφελουμένων από τη συμμετοχή τους στο θεραπευτικό πρόγραμμα της μονάδας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Βουλευτής Δράμας, κ. Χ. Κεφαλίδου ο Βουλευτής Δράμας κ. Θ. Ξανθόπουλος, ο Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλείου Αν. Μακεδονίας και Θράκης, κ. Χ. Παπαθεοδώρου ο Ενταταλμένος Σύμβουλος άσκησης Κοινωνικής Πολιτικής του Δ. Δράμας, κ. Α. Παναγιωτίδης, ο Δήμαρχος Δ. Προσοτσάνης κ. Θ. Αθανασιάδης, ο Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Δράμας, κ. Μ. Σκάρλιος, η Προϊσταμένη Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δ.Δράμας κ. Ι. Κωνσταντινίδου,η Προϊσταμένη του τμήματος παιδείας, δια βίου μάθησης και πολιτισμού του Δ.Δράμας κ. Α. Μωϋσιάδου, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας κ. Γ. Γεωργιάδης, εκπρόσωπος από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Δράμας κ. Ε. Κοντονάσιου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Δράμας κ. Π. Τορούνογλου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Δράμας κ. Ε. Σαραφίδου, η Επιμελήτρια Ανηλίκων Δράμας κ. Μ. Ελευθερίου, εκπρόσωποι από το Σύλλογο Αμεα «Αγωνιστές» καθώς και πλήθος κόσμου.
Η εικαστική έκθεση των δομών ΕΨΥΚΑ Ν.Δράμας θα συνεχίσει να λειτουργεί έως και σήμερα Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρες 7:30 π.μ.- 15:30 μ.μ. και 18:00 μ.μ.-21:00 μ.μ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ