Οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στο ΔΙΕΚ Νοσηλευτικής Δράμας

0
4528

Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου θα διαρκέσουν οι εγγραφές για όσους ενδιαφέρονται να φοιτήσουν στο ΔΙΕΚ Νοσηλευτικής Δράμας κατά το διδακτικό έτος 2020-2021. Οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν φέτος είναι: Βοηθός Νοσηλευτικής Τραυματολογίας, Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας και Βοηθός Νοσηλευτικής Χειρουργείου.
Σχετικά με την λειτουργία του ΔΙΕΚ Νοσηλευτικής, υπενθυμίζουμε ότι η φοίτηση είναι δωρεάν και διαρκεί πέντε συνολικά εξάμηνα, ενώ επιμερίζεται σε τέσσερα εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης συνολικής διάρκειας 1.200 διδακτικών ωρών ειδικότητας και σε ένα εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης. Το πρόγραμμα σπουδών είναι σύμφωνο με τα εγκεκριμένα προγράμματα σπουδών της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης ενώ το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης πραγματοποιείται σε μονάδες υγείας.
Οι απόφοιτοι μπορούν να συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης, οι οποίες διεξάγονται από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.), ώστε να αποκτήσουν δίπλωμα επαγγελματικής ειδικότητας Βοηθού Νοσηλευτή επιπέδου 4.
Στους εκπαιδευόμενους απονέμονται βεβαιώσεις συμμετοχής σε εκπαιδευτικές παρουσιάσεις και τιμητικές διακρίσεις.
Στο πρώτο εξάμηνο του Δ.Ι.Ε.Κ. εγγράφονται οι υποψήφιοι καταρτιζόμενοι που έχουν τίτλο σπουδών (απολυτήριο ή πτυχίο) δευτεροβάθμιας σχολής και η επιλογή των υποψηφίων γίνεται με μοριοδότηση. Στο τρίτο εξάμηνο του Δ.Ι.Ε.Κ. μπορούν να καταταγούν απόφοιτοι ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, ΤΕΕ Β’ κύκλου και ΕΠΛ συναφών ειδικοτήτων με την ειδικότητα του Δ.Ι.Ε.Κ.

Οι απόφοιτοι της σχολής εργάζονται στους παρακάτω τομείς απασχόλησης:
†-Στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας (αγροτικά ιατρεία, κέντρα υγείας, κλπ).
†-Στη δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας (Δημόσια, Στρατιωτικά, Ιδιωτικά Νοσοκομεία).
†-Στην τριτοβάθμια φροντίδα υγείας, σε ιδρύματα κοινωνικής ασφάλισης, σε ιδιωτικούς φορείς υγείας καθώς και σε οργανισμούς και επιχειρήσεις με Νοσηλευτικές Υπηρεσίες (Τοπική Αυτοδιοίκηση και Προγράμματα Βοήθειας στο Σπίτι, ΚΕΕΛ, ΟΚΑΝΑ, ΔΕΗ, Υπηρεσίες Υγείας Τραπεζών, Σχολική Υγιεινή, Υγιεινή της Εργασίας, Αθλητικά Σωματεία, Κολυμβητήριο κλπ)
-Καθώς επίσης και ως επαγγελματίες υγείας για την παροχή υπηρεσιών κατ’ οίκον φροντίδας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για περισσότερες πληροφορίες με τη διεύθυνση του ΔΙΕΚ Γενικού Νοσοκομείου Δράμας στο τηλέφωνο 2521-350280.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ