Οι πρώτες πιλοτικές παρεμβάσεις στο Αρρένων

0
5617

Οι πρώτες αλλαγές κουφωμάτων έγιναν τη Δευτέρα και την Τρίτη στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου

Άρχισαν, καταρχάς πιλοτικά, τη Δευτέρα και συνεχίστηκαν την Τρίτη, οι πρώτες παρεμβάσεις στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την ενεργειακή αναβάθμιση του ιστορικού σχολικού συγκροτήματος στο γυμνάσιο Αρρένων, προκειμένου να διαπιστωθούν οι χρόνοι που απαιτούνται για τις αναγκαίες εργασίες σε κάθε αίθουσα και με στόχο να καταρτιστεί ένα χρονοδιάγραμμα για το έργο, εξήγησε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κ. Ιωάννης Κιοσσές.
Οι πιλοτικές εργασίες αφορούσαν την αλλαγή μεμονωμένων κουφωμάτων και έγιναν σε ώρα κατά την οποία είχαν λήξει τα σχολικά μαθήματα.
Προηγήθηκαν στις αρχές Ιανουαρίου, ορισμένες προκαταρκτικές εργασίες στο σχολικό συγκρότημα προκειμένου να προχωρήσει το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης μέσω της αλλαγής των κουφωμάτων. Τεχνικά στελέχη που εμπλέκονται στη διαδικασία της ενεργειακής αναβάθμισης είχαν αποτυπώσει σε φωτογραφίες σημεία του κτηρίου όπου θα γίνουν οι παρεμβάσεις προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την έναρξη των εργασιών.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Δράμας έχει αναλάβει την ευθύνη επίβλεψης των παρεμβάσεων που θα γίνουν μέσω της δωρεάς που έγινε από την εταιρεία Raycap και την Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ΚΥΚΛΩΨ. Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Δράμας έχει αναλάβει την επίβλεψη προκειμένου οι εργασίες να γίνουν με σωστό τρόπο και με γνώμονα πάντα την ασφάλεια των μαθητών.
Όπως είναι γνωστό, το έργο της αντικατάστασης των εξωτερικών κουφωμάτων του σχολικού συγκροτήματος Αρρένων δεν θα γίνει με κάποια διαγωνιστική διαδικασία, ενώ ο ορισμός των τεχνικών συνεργείων γίνεται από τους δωρητές οι οποίοι και θα καταβάλλουν τα έξοδα για την υλοποίηση του έργου. Ο Δήμος Δράμας θα κάνει την επίβλεψη των εργασιών καθώς το κτήριο αποτελεί μνημείο.
Η ανάγκη εργασιών αλλαγής των κουφωμάτων του ιστορικού κτιρίου, είχε απασχολήσει από το 2019, το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών τηςεταιρίας Raycap που μετέτρεψε τον αύλειο χώρο του σχολικού συγκροτήματος, σε σχολικό χώρο πρότυπο για τα δεδομένα της χώρας. Η σύγκριση του αναβαθμισμένου αύλειου χώρου με τα εμφανή κτηριακά προβλήματα του ιστορικού σχολείου είχε δημιουργήσει εύλογους προβληματισμούς.
Τελικώς η υπηρεσία Προστασίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων ΑΜΘ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενέκρινε τις εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση του πρώην Γυμνασίου Αρρένων της Δράμας μετά από αίτημα του Δήμου Δράμας, ο οποίος και υπέβαλε σχετική μελέτη για το θέμα αυτό. Οι εταιρείες RAYCAP και «ΚΥΚΛΩΨ – Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία» εξέφρασαν στον Δήμο την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε δωρεά της προμήθειας και τοποθέτησης υλικών που αφορά την αντικατάσταση των εξωτερικών κουφωμάτων του κτηρίου κάτι που αναμένεται να αρχίσει σύντομα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ