Οικιακό αέριο εντός του 2019

0
2980

Νωρίτερα στην Δράμα και 17 ακόμη πόλεις

Ξεκινούν άμεσα οι προκηρύξεις υλικών, επίβλεψης και κατασκευής ώστε μέχρι το καλοκαίρι να έχουν αναδειχθεί οι ανάδοχοι των έργων και να αρχίσουν οι εργασίες επέκτασης του δικτύου διανομής Φυσικού Αερίου στην Δράμα και σε άλλες 17 πόλεις, όπως προκύπτει από όσα δήλωσε προχθές ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΔΑ Σταύρος Ραπτόπουλος και η διευθύνουσα σύμβουλος και αντιπρόεδρος Στεφανία Μωσσέ.

Στις περιοχές προτεραιότητας δηλαδή στο πρώτο μέρος των επενδυτικών σχεδίων της ΔΕΔΑ θα γίνει επέκταση και κατασκευή δικτύου σε 18 πόλεις των τριών περιφερειών Στερεάς Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.
Οι ανακοινώσεις αυτές συμβαδίζουν με όσα είχε δηλώσει στα ΧΡΟΝΙΚΑ ήδη από τον Αύγουστο του 2018, ο κ. Κωνσταντίνος Διονυσόπουλος, Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού Ανάπτυξης & Χρηματοδότησης της ΔΕΔΑ Α.Ε. (Εταιρείας Διανομής Αερίου Λοιπής Ελλάδας) ….”Ελπίζουμε ότι οι διαγωνισμοί θα έχουν βγει μέχρι τον Οκτώβριο. Πιστεύουμε ότι μέχρι τις αρχές του 2019 θα αρχίσουμε να κατασκευάζουμε δίκτυο και στην Δράμα. Συνδέσεις στην Δράμα θα υπάρξουν μέσω του πιλοτικού σχεδιασμού πριν από τις υπόλοιπες περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Τα έργα επέκτασης του δικτύου θα συνεχιστούν για αρκετά χρόνια και τουλάχιστον μέχρι το 2023 αλλά οι οικιακές συνδέσεις θα γίνονται ταυτόχρονα και δεν απαιτούν την ολοκλήρωση των έργων” είχε επισημάνει τότε ο κύριος Διονυσόπουλος.
Πάντως όπως προέκυψε και από τις προχθεσινές ανακοινώσεις, το επενδυτικό σχέδιο της πρώτης φάσης περιλαμβάνει:
†Την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τις πόλεις: Αλεξανδρούπολη, Δράμα, Καβάλα, Κομοτηνή, Ξάνθη και Ορεστιάδα,
†Την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τις πόλεις: Αλεξάνδρεια, Βέρροια, Γιαννιτσά, Κατερίνη, Κιλκίς και Σέρρες,
†Την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τις πόλεις: Άμφισσα, Θήβα, Καρπενήσι, Λαμία, Λειβαδιά και Χαλκίδα.
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΔΑ Σταύρος Ραπτόπουλος είπε μεταξύ άλλων ότι «Σ΄ ένα τοπίο όπου η Ελλάδα διαμορφώνεται σε ενεργειακό κόμβο της ευρύτερης περιοχής μας, ειδικά δε στον τομέα του φυσικού αερίου με αγωγούς είτε κατασκευαζόμενους είτε σχεδιαζόμενους (TAP, IGB, IGI, EastMed κ.α.), είναι κρίσιμο να υλοποιηθεί ένα πρόγραμμα το οποίο θα φέρνει το φυσικό αέριο σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές και πόλεις της ελληνικής περιφέρειας».
Ως έργα – πιλότοι θα λειτουργήσουν δύο έργα της ΔΕΔΑ που θα υλοποιηθούν μέχρι το καλοκαίρι του 2019 σε συνολικά εννέα πόλεις με υφιστάμενο ενεργό δίκτυο. Το πρώτο πιλοτικό έργο περιλαμβάνει τις πόλεις Κομοτηνή, Ξάνθη, Χαλκίδα, Λαμία, Κατερίνη και Σέρρες. Το δεύτερο αφορά τις πόλεις Θήβα, Κιλκίς και Δράμα.
Το δεύτερο μέρος σε ότι αφορά την επέκταση του δικτύου διανομής θα είναι οι περιφέρειες της Δυτικής Ελλάδας και της Δυτικής Μακεδονίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ