Ολόκληρο το 7ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας σε αναστολή και τέσσερα ακόμη σχολικά τμήματα στην ΠΕ Δράμας

0
6252

Νέα κρούσματα covid-19 σε σχολεία της Δράμας – Πώς θα λειτουργήσουν οι εκπαιδευτικές μονάδες στη χώρα.
Από σήμερα σε ισχύ οι αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας για δια ζώσης διδασκαλία και τηλεκπαίδευση.

Μεγαλώνει η λίστα των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στον Νομό Δράμας στα οποία παρουσιάζονται κρούσματα. Μετά από μια σειρά σχολείων τις προηγούμενες ημέρες, προστέθηκαν και νέα τμήματα σχολείων για τα οποία αποφασίστηκε προσωρινή αναστολή λειτουργίας από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Πιο συγκεκριμένα, μετά από γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Δράμας, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αποφάσισε, λόγω συρροής κρουσμάτων, την αναστολή λειτουργίας ολόκληρου του 7ου Δημοτικού Σχολείου μέχρι την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου. Παράλληλα αποφασίστηκε η αναστολή του Β1 τμήματος του 14ου Δημοτικού Σχολείου και του Ε1 τμήματος του 2ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας λόγω θετικού κρούσματος έως και την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου. Έως την Τρίτη 17 Νοεμβρίου αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας του Β2 τμήματος του 13ου δωδεκαθέσιου Δημοτικού Σχολείου και η αναστολή λειτουργίας του Γ1 τμήματος του εξαθέσιου Δημοτικού Σχολείου Φωτολίβους.
Την προηγούμενη εβδομάδα το Υπουργείο Παιδείας είχε ανακοινώσει σχετικά: «Συνεχίζουν τη δια ζώσης λειτουργία τους οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή νηπιαγωγεία και δημοτικά, καθώς και τα ολοήμερα σχολεία, ενώ εξακολουθεί να υπάρχει δυνατότητα για εγγραφές στα ολοήμερα, προκειμένου να αποκομίσουν οι μαθητές εκπαιδευτικά οφέλη, να υποστηριχθούν έμπρακτα οι οικογένειες και να αποφευχθεί η επαφή με ομάδες αυξημένου κινδύνου, κυρίως παππούδες και γιαγιάδες».

Πώς θα λειτουργήσουν οι εκπαιδευτικές μονάδες στη χώρα
Οι αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας για τα σχολεία θα ισχύσουν από σήμερα Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου και για τρεις εβδομάδες. Παράλληλα το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την προληπτική αναστολή λειτουργίας Γυμνασίων και Λυκείων της γενικής εκπαίδευσης όλης της χώρας, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης από τον covid-19 όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής των Ειδικών.
Παράλληλα του Υπουργείο γνωστοποίησε ότι: «Οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων, θα συνεχιστεί κανονικά η δια ζώσης λειτουργία τους. Για τις μονάδες αυτές σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας έχει ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για τους μαθητές και τις οικογένειές τους, ανάμεσα σε άλλους λόγους γιατί επιβαρύνονται δυσανάλογα από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
Υπενθυμίζεται ότι φροντιστήρια, δομές μελέτης, κέντρα ξένων γλωσσών θα βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας για το ίδιο χρονικό διάστημα και θα μπορούν να λειτουργούν μόνο μέσω τηλεκπαίδευσης. Μέσω τηλεκπαίδευσης θα λειτουργούν τα ΙΕΚ, το μεταλυκειακό έτος – τάξη μαθητείας, τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, τα Κολλέγια και τα Πανεπιστήμια (στα δύο τελευταία επιτρέπονται δια ζώσης μόνο τα εργαστήρια και κλινικές ασκήσεις του τελευταίου έτους προπτυχιακών προγραμμάτων φοιτητών).
Τα σχολεία που αναστέλλουν τη δια ζώσης λειτουργία τους θα ξεκινούν άμεσα υποχρεωτική σύγχρονη τηλεκπαίδευση και ως εκ τούτου οι διευθυντές καλούνται να εκπονήσουν προγράμματα για σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Η ύλη θα προχωράει κανονικά μέσω της τηλεκπαίδευσης.
Την ίδια ώρα το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων διαβεβαίωσε ότι έχει εξασφαλίσει την αναβάθμιση των δημοσίων δικτύων και πλατφορμών του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, τη συνεργασία Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και CISCO Webex δίχως χρέωση προς το Δημόσιο για την υλοποίηση της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης. Επίσης εξασφάλισε τη μηδενική χρέωση δεδομένων για την πρόσβαση σε όλες τις εκπαιδευτικές πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το Υπουργείο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση από τους παρόχους Cosmote, Vodafone, Wind, Forthnet όπως και τη δυνατότητα σύνδεσης και με σταθερό τηλέφωνο (αστική κλήση) στην πλατφόρμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης Webex. Ακόμα αποφασίστηκε η ενίσχυση του εξοπλισμού σχολείων με περισσότερες από 80.000 φορητές συσκευές (53.000 από ΕΣΠΑ, πάνω από 10.000 από διαγωνισμούς ΠΕΠ και άνω των 20.000 από δωρεές), από 4.500 περίπου συσκευές που υπήρχαν τον Ιούλιο του 2019. Επίσης, έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής για την κατάρτιση προγραμμάτων εξ αποστάσεως και δρομολόγησε επιμορφωτικά προγράμματα εκπαιδευτικών για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση».

Δήλωση της Υπουργού Παιδείας
Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, έχει δηλώσει σχετικά ότι: «Η εκθετικά αυξανόμενη διασπορά του κορωνοϊού στην κοινωνία και η πιθανή μεταφορά του από το εξωσχολικό περιβάλλον των μαθητών στο ενδοσχολικό, οδήγησε στην προληπτική αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των δομών δευτεροβάθμιας γενικής εκπαίδευσης, διατηρώντας ανοιχτές όλες τις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης. Είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι για τη μεταφορά της μαθησιακής διαδικασίας στην εξ αποστάσεως μορφή της, στηρίζουμε με κάθε μέσο τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους, τους εκπαιδευτικούς μας, τα στελέχη μας, και είμαστε αισιόδοξοι ότι σε λίγο καιρό θα επανέλθουμε στην κανονικότητα. Όλοι μαζί, με τον ίδιο ζήλο και προσαρμοστικότητα που επιδείξαμε και κατά την πρώτη φάση της πανδημίας, θα αγωνιστούμε για να διασφαλίσουμε την ατομική και δημόσια υγεία, παράλληλα με τη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας για όλες και όλους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ