Ολοκληρώθηκαν οι σχολικές απολυμάνσεις

0
2135

-Κλειστές όλες οι εκπαιδευτικές δομές στη Δράμα
-Αναβάλλονται όλες οι ποδοσφαιρικές δραστηριότητες
-Κλειστό το Δημ. Ωδείο και το Κολυμβητήριο προληπτικά λόγω κορωνοϊού
-Αναστέλλεται το επισκεπτήριο στο Νοσοκομείο Δράμας

Ολοκληρώθηκε όπως έγινε γνωστό από τον Δήμο Δράμας η διαδικασία απολύμανσης όλων των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου μας ενώ υπάρχει προετοιμασία για την λήψη προληπτικών μέτρων που αφορούν την προστασία από τον κορωνοϊό στο πλαίσιο των οδηγιών του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Την ίδια ώρα από χθες παραμένουν κλειστά όλα τα σχολεία στον Νομό Δράμας μέχρι τις 24 Μαρτίου. Η απόφαση προβλέπει, όπως αναφέρει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συμπεριλαμβανομένων των νηπιαγωγείων, των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, των κέντρων ξένων γλωσσών, φροντιστηρίων και λοιπών πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών, των φορέων και ιδρυμάτων, δημοσίων και ιδιωτικών.
Παράλληλα, προβλέπεται απαγόρευση των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών λειτουργιών, οι οποίες πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία, της λειτουργίας των βιβλιοθηκών, των αιθουσών κοινόχρηστων ηλεκτρονικών υπολογιστών, των αναγνωστηρίων, των εστιατορίων και κυλικείων, των αθλητικών εγκαταστάσεων και εν γένει κάθε χώρου συνάθροισης κοινού στις πιο πάνω δομές, καθώς και των τελετών, ημερίδων, συνεδρίων και πάσης φύσεως εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων. Από την προσωρινή απαγόρευση εξαιρούνται οι διοικητικές λειτουργίες και υπηρεσίες, καθώς και, κατά περίπτωση, οι ερευνητικές δραστηριότητες, η λειτουργία των Ειδικών Λογαριασμών Κονδυλίων Έρευνας και η λειτουργία των εστιών στέγασης.
Στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, όπως έκανε γνωστό ήδη η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού κα Αναστασία Τόλιου, οι απολυμάνσεις στα σχολεία της Δράμας, όλων των βαθμίδων, ολοκληρώθηκαν ενώ ξεκινούν και οι μυοκτονίες στα γήπεδα. Επίσης το Σάββατο έχει οριστεί να γίνει απολύμανση και στο κολυμβητήριο.Την ίδια ώρα για προληπτικούς λόγους, έπειτα και από τις αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπως έκανε γνωστό ο Δήμος Δράμας, παραμένουν κλειστά από την Δευτέρα 9 Μαρτίου και για τέσσερις εβδομάδες τα ΚΑΠΗ και το ΚΗΦΗ του Δήμου Δράμας. Αναστέλλονται οι συνεδριακές εκδηλώσεις, για τέσσερις εβδομάδες. Επίσης όλες οι αθλητικές εκδηλώσεις θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών για 2 βδομάδες.
Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού με χθεσινή ανακοίνωση της ΕΠΣ Δράμας, έγινε γνωστό ότι αναβάλλονται όλες οι ποδοσφαιρικές δραστηριότητες όλων των ομάδων (αγώνες, φιλικά, προπονήσεις) μέχρι και την Κυριακή 22 Μαρτίου 2020. Κλειστό θα μείνει και το κολυμβητήριο της Δράμας μέχρι 22 Μαρτίου όπως είπε απαντώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Δράμας κα Τόλιου.
Στο Δημοτικό Ωδείο της Δράμας όπου έγινε προληπτικά απολύμανση την προηγούμενη εβδομάδα, σταματούν όλες οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες όπως και όλες οι εκδηλώσεις μέχρι τις 24 Μαρτίου. Στο πλαίσιο των αποφάσεων που έχουν ληφθεί μέχρι την ίδια ημερομηνία θα σταματήσει κάθε δραστηριότητα στο Δημοτικό Ωδείο ακόμη και οι πρόβες της Φιλαρμονικής.
Στο Δήμο Νευροκοπίου, την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των ΝΠΔΔ του Δήμου, του Κλειστού Γυμναστηρίου, της Βιβλιοθήκης και της Φιλαρμονικής από 11-03-2020 έως 24-03-2020 βάσει των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό του COVID-19 έκανε γνωστή χθες το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Νευροκοπίου.
Στο Δήμο Προσοτσάνης όπως έγινε γνωστό μετά από τα έκτακτα προληπτικά μέτρα που έλαβε το Υπουργείο Υγείας σχετικά με τον κορωνοϊό και για την προάσπιση της δημόσιας υγείας αναστέλλεται προσωρινά η παραλαβή των αιτήσεων για τις δηλώσεις διόρθωσης τ.μ. στο δημαρχείο για την αποφυγή συγχρωτισμού. Λόγω της έκτακτης κατάστασης ο δήμος θα παρατείνει την προθεσμία παραλαβής των δηλώσεων και μετά της 31 Μαρτίου 2020. Ταυτόχρονα έχουν κλείσει ΚΑΠΗ και σχολεία όπως και στους υπόλοιπους δήμους του νομού.

Αναστέλλεται το επισκεπτήριο στο Νοσοκομείο Δράμας
Η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας ενημέρωσε χθες το απόγευμα ότι, για λόγους Δημόσιας Υγείας, για την ασφάλεια των ασθενών και των πολιτών, αναστέλλεται μέχρι νεωτέρας το επισκεπτήριο στο Νοσοκομείο Δράμας. Η είσοδος επιτρέπεται μόνο στους συνοδούς, οι οποίοι διαθέτουν την Ειδική Άδεια Παραμονής, η οποία χορηγείται από τον Διευθυντή της κάθε κλινικής του Νοσοκομείου.

Ακυρώνονται οι μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις για την 25η Μαρτίου
Στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού η κυβέρνηση έλαβε χθες την απόφαση να μην διεξαχθούν οι παρελάσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Η απόφαση λήφθηκε σε σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους περιφερειάρχες στο Μέγαρο Μαξίμου. Αντί για την παρέλαση αποφασίστηκε να κατατεθούν στεφάνια από μικρές αντιπροσωπίες των τοπικών αρχών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ