Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τριήμερο Tentart Festival

0
2815

Η διοργάνωση στηρίχθηκε για 3η χρονιά από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Μιλάει στα “Χ” η πρόεδρος του συλλόγου ART&ROLL κ. Κατερίνα Γουργιώτη.

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 17 Ιουλίου το 6ο Tentart Festival, που πραγματοποιήθηκε στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκαν και φέτος εργαστήρια, live συναυλίες, yoga και μια μέρα αποκλειστικά αφιερωμένη στους Δραμινούς καλλιτέχνες.
Μιλώντας στα «Χ» η πρόεδρος του συλλόγου ART&ROLL που διοργανώνει το φεστιβάλ, κ. Κατερίνα Γουργιώτη, είπε ότι «το φετινό φεστιβάλ είχε σχεδιαστεί εξ αρχής με στόχο να τηρούνται οι αποστάσεις και να υπάρχουν τα απαραίτητα μέτρα εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης. Στο πλαίσιο αυτό, οι διοργανωτές γνώριζαν από την αρχή ότι φέτος θα απευθυνθούν σε λιγότερους ανθρώπους. Άλλωστε, με βάση την τήρηση των μέτρων προφύλαξης υπήρξε περιορισμός συμμετοχής έως 100 άτομα στις εκδηλώσεις».
Υπήρξαν κάποιες μικρές δυσκολίες με τις καιρικές συνθήκες και συγκεκριμένα με τη βροχή που οδήγησε σε αναβολή κάποιων εργαστηρίων, τα οποία όμως πραγματοποιήθηκαν την επόμενη ημέρα. «Ο κόσμος ήθελε να χορέψει, ήθελε να περάσει καλά, αλλά δεν μπορούσε. Παρόλα αυτά, οι φίλοι του τριήμερου φεστιβάλ έδειξαν κατανόηση και τελικά όλα κύλησαν ομαλά. Η προσέλευση του κόσμου ήταν αναμενόμενη, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα» αναφέρει η κα. Γουργιώτη, προσθέτοντας ότι «αν θα έπρεπε να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα μετά και την φετινή διοργάνωση, αυτό είναι ότι θα ήταν καλό να συνεχίσουμε την προσπάθεια, επειδή ο κόσμος έχει ανάγκη να βγει έξω και να ακούσει κάτι διαφορετικό. Το φεστιβάλ παρουσιάζει νέους καλλιτέχνες, στηρίζει την τοπική κοινωνία και φέρνει κάτι ξεχωριστό. Επειδή ο κόσμος έδειξε ότι το χρειάζεται, το διοργανώσαμε έστω και για λίγο. Η φετινή διοργάνωση ήταν πολύ μικρότερης εμβέλειας από ό,τι συνήθως».
Στη διάρκεια του φετινού φεστιβάλ το ενδιαφέρον των επισκεπτών εστιάστηκε περισσότερο στην μουσική εκδήλωση με την «Θρακιώτικη Σπείρα» που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο θεατράκι της Αγίας Βαρβάρας και στην performance από την ομάδα Bad Poetry Social Club. Η ανταπόκριση του κόσμου σε κάθε διοργάνωση του Tentart, είναι δεδομένη ακόμη και κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες όπως αυτές που κυριάρχησαν φέτος, παρότι το ίδιο το φεστιβάλ δεν στοχεύει στην προσέλευση μεγάλου όγκου επισκεπτών. Στόχος του φεστιβάλ είναι να παρουσιάζει ξεχωριστές εκδηλώσεις και κυρίως νέους καλλιτέχνες στηρίζοντας την προσπάθειά τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοργάνωση του φεστιβάλ, εδώ και έξι χρόνια, γίνεται από τον σύλλογο ART&ROLL και από ανθρώπους που εργάζονται για την διεξαγωγή του εθελοντικά και μόνο. Η πολύ αξιόλογη προσπάθεια αυτή, κατά την διάρκεια των τριών τελευταίων χρόνων στηρίζεται από το Υπουργείο Πολιτισμού αλλά και από τους τοπικούς φορείς.
«Δυστυχώς φέτος, ο Δήμος Δράμας και η ΔΕΚΠΟΤΑ δεν στήριξαν καθόλου την διοργάνωση, ούτε με ένα ευρώ. Το δημοτικό κονδύλι για τον πολιτισμό αποτελεί δημόσιο χρήμα. Ο πολιτισμός πρέπει να στηρίζεται. Εμείς ως πολιτιστικός σύλλογος αιτηθήκαμε επιχορήγηση από τον Ιανουάριο, όπως κάθε χρόνο, αλλά δυστυχώς… Ζητήσαμε εξηγήσεις αλλά δεν πήραμε απαντήσεις. Η ΔΕΚΠΟΤΑ τα ρίχνει στον δήμο και ο δήμος στην ΔΕΚΠΟΤΑ» αναφέρει χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου ART&ROLL, σημειώνοντας ότι ακόμη και στην περίπτωση που η στάση του Δήμου Δράμας και της ΔΕΚΠΟΤΑ εξακολουθήσει να είναι η ίδια, το φεστιβάλ θα συνεχίσει να διεξάγεται διότι έχει ως υποστηρικτή του το Υπουργείο Πολιτισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ