Six Peaks: 1ος ορεινός αγώνας ημιαντοχής

0
933

Μια ορεινή διαδρομή 25 χλμ που ξεκινά από τους Πύργους και καταλήγει στη βάση του χιονοδρομικού κέντρου.

Η οργανωτική επιτροπή της διοργάνωσης “FROZEN PEAKS – ΨΥΧΡΕΣ ΚΟΡΥΦΕΣ” προγραμματίζει εκ νέου την αθλητική δραστηριότητα “SIX PEAKS” (Έξι κορυφές) την 1η Αυγούστου 2020.
Μετά την αναβολή, μεταφορά ή ακύρωση όλων των διοργανώσεων λόγω της πανδημίας Covid-19 η Frozen Peaks επιδιώκοντας να δώσει μια νέα ευκαιρία για προπόνηση, ευγενή άμιλλα και διασκέδαση προγραμμάτισε εκ νέου την αθλητική δραστηριότητα “SIX PEAKS” (Έξι κορυφές). Όσοι ενδιαφέρονται να εγγραφούν για συμμετοχή στον αγώνα μπορούν να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.frozenpeaks.gr όπου υπάρχει σχετικός σύνδεσμος.
Πρόκειται για μια ορεινή διαδρομή 25 χιλιομέτρων με συνολική υψομετρική διαφορά 2.500 μ. που ξεκινά από το χωριό Πύργοι της Δράμας, διασχίζει το φαράγγι των Πύργων και περνά από τις έξι ψηλότερες κορυφές του Φαλακρού όρους. (Καρτάλκα, Χιονότρυπα -Καφετέρια, Προφήτης Ηλίας και τις τρεις κορυφές της Βάρδαινας), με κατάληξη στη βάση του χιονοδρομικού κέντρου.
Επειδή είναι καλοκαίρι και οι θερμοκρασίες την ημέρα είναι υψηλές και αποτρεπτικές για δραστηριότητες, η εκκίνηση της διαδρομής θα δοθεί στις 19:00 από την πλατεία των Πύργων. Η συνάντηση των αθλητών θα πραγματοποιηθεί, νωρίτερα, στο Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού και από εκεί με ευθύνη της διοργάνωσης και τηρώντας τις πρωτόκολλο για τις μετακινήσεις, οι αθλητές θα μεταφερθούν στο χώρο εκκίνησης, στους Πύργους. Η αναχώρηση από το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού προγραμματίζεται για τις 17:30.
Οι διοργανωτές, τις προηγούμενες ημέρες, έκαναν γνωστό ότι η τεχνική ενημέρωση του αγώνα, λόγω του πρωτοκόλλου για τα μέτρα πρόληψης κατά του κορωνοϊού θα πραγματοποιηθεί μέσω προσωπικής ενημέρωσης με e-mails, από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.frozenpeaks.gr και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της διοργάνωσης με τρία μηνύματα που θα σταλούν τις προσεχείς μέρες.
Η γραμματεία του αγώνα θα λειτουργήσει στον εξωτερικό χώρο του χιονοδρομικού κέντρου Φαλακρού το Σάββατο 1 Αυγούστου, από τις 14:00 – 17:00. Θα τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας των 2 μ κατά την παραλαβή των αριθμών των αθλητών. Για το λόγο αυτό γίνεται έκκληση για την έγκαιρη προσέλευση των αθλητών στο χώρο της Γραμματείας για να μην παρατηρηθεί συνωστισμός και καθυστερήσεις.
Κατά την επιβίβαση στα λεωφορεία της διοργάνωσης για την μετακίνηση στο χώρο εκκίνησης, στους Πύργους, απαιτείται η χρήση μάσκας προσώπου που θα δοθεί από τη διοργάνωση.
Σε ότι αφορά τα τεχνικά στοιχεία του αγώνα, ο Six Peaks είναι ένα αγώνας βουνού 25,4 χιλιομέτρων και 2.513 μ θετικής υψομετρικής διαφοράς. Η αναλογία των δύο αυτών στοιχείων καθιστά τον αγώνα εξαιρετικής δυσκολίας. Το τερέν της διαδρομής παρουσιάζει μεγάλη ποικιλομορφία και είναι τραχύ. Χωματόδρομος στην αρχή του αγώνα και πετρώδης δρόμος στο τέλος αφού η διαδρομή διασχίζει το φαράγγι με πέτρα και χώμα. Επίσης υπάρχουν απότομες και παρατεταμένες ανηφόρες και κατηφόρες με χόρτο. Ακόμη η διαδρομή περνά από τις έξι ψηλότερες κορυφές του Φαλακρού με υψόμετρο πολύ πάνω από τα 2000 μ. Και δεν είναι μόνο αυτές. Υπάρχουν και άλλες μικρότερες.
Ο αγώνας στο μεγαλύτερο μέρος του διεξάγεται νύχτα, που για πολλούς είναι μια νέα συνθήκη και απαιτείται η χρήση φακού κεφαλής. Ένα άλλο στοιχείο που θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη είναι οι καιρικές συνθήκες. Στις ψηλές κορφές το βράδυ επικρατεί αρκετό κρύο και αέρας. Για τον λόγο αυτό συνιστάται η χρήση αντιανεμικού μπουφάν, καπέλου ή μπαντάνας και χωρίς να θεωρηθεί υπερβολή, μπορεί να χρειαστούν και γάντια.
Η διοργάνωση θα ενημερώσει με μηνύματα για τους σταθμούς υδροδοσίας και φαγητού ενώ φρόντισε και φροντίζει με συνεχείς προσπάθειες και δοκιμαστικές προπονήσεις να βελτιώσει κατά το δυνατόν το τερέν του αγώνα, με εργασίες απομάκρυνσης πετρών και βράχων, με την κοπή του χόρτου, με επαρκή σηματοδότηση, ώστε να εξασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here